Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
Magda121

Problem z kartą graficzną GEFORCE GTX 1050 TI

Rekomendowane odpowiedzi

Witam złożyłam i zamówiłam cały złożony komputer. Wczoraj przyszedł, ale jest problem. Podłączam monitor do karty graficznej, dioda na monitorze miga, a nic się nie wyświetla. W monitorze jest wejście VGA, a do komputera HDMI/DVI-D dual link. Początkowo podłączałam VGA z monitora do VGA do komputera, ale pojawiał się ten problem. Kupiłam dzisiaj przejściówkę, żeby podłączyć monitor do HDMI, a problem cały czas jest ten sam. Zaznaczam, że jestem niezbyt doświadczona i prosiłabym o dosyć proste tłumaczenie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy na pewno podłączasz do złącza na karcie graficznej a nie na płycie głównej?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W monitorze musisz przestawić wejście, pewnie jest ustawione jakieś DVI albo coś.

https://monitoring-hd.pl/

Miałem to samo i powyższe rozwiązanie pomogło

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie, przestaw w monitorze wejście, a jeżeli to nie pomoże, to przede wszystkim upewnij się, czy dobrze podłączasz tzn. czy na pewno do karty graficznej, a nie do płyty głównej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie mam zbyt dużego doświadczenia w tym temacie... Nie będę mógł pomóc...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z nowym kompem masz dwie opcje: zintegrowana grafika w procku plus dedykowana grafika, najczęściej bios mobo jest skonfigurowany, żeby wyświetlać grafikę poprzez VGA (wyjście w mobo) jeśli chcesz zacząć korzystać w wejścia w karcie to musisz wyłączyć zintegrowaną grafikę i robisz to w biosie mobo szukasz opcji integrated graphic i dajesz na disabled

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...