Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
Roman80

Jakie meble do kuchni

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Niedawno odziedziczyłem mieszkanie po babci i jestem na etapie końca gruntownego remontu. W tym momencie zastanawiam się nad wyborem mebli kuchennych. Jako że zależy mi na niskiej cenie (niestety remont pochłonął sporo funduszy), więc myślałem że pójdę do ikei i kupię jakieś ciekawe i tanie meble.

Niestety mocno się zdziwiłem, ponieważ cenowo nie wygląda to tak obiecująco jak na reklamach. W zasadzie zgłosiłem się do pierwszej lepszej firmy z mojej okolicy http://abcmeble.olsztyn.pl/ i okazało się, że jego oferta jest droższa jedynie o kilkaset złotych, a człowiek przyjdzie, wymierzy, zmontuje samodzielnie (nie będę musiał się męczyć z dopasowywaniem tego ikeowego badziewia).

Nie mniej jednak wspomniany fachowiec odradza mi robienie wszystkich frontów w lakierze, bo podobno może on odpryskiwać, a poza tym zostają wszędzie ślady palców. Problem w tym, że te lakierowane podobają mi się najbardziej smile.png

Czy ktoś, kto posiada takie meble może się wypowiedzieć jak realnie wygląda użytkowanie? Z góry dziękuję za informację.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak dla mnie to najlepsze meble do kuchni to meble na wymiar, mamy wtedy przynajmniej pewność

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja myślę, że warto w tym temacie popytać znajomych :) To się naprawdę zaskakująco często sprawdza :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poza umeblowaniem kuchni potrzebne będzie też całe wyposażenie: naczynia, sztućce, garnki, patelnie, szklanki, kubki itd. Wszystko to możecie kupić w jednym miejscu w sklepie internetowym Tadar.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najlepiej będzie zamówić u stolarza, wszystko będzie dokładnie wymierzone co nie;) Jeżeli chodzi o wyposażenie kuchni to tym również będziecie musieli się szybko zainteresować. Ja zamawiałam razem ze sprzętami agd patelnie na indukcję. Wiadomo, że nie każda patelnia sprawdzi się na każdej kuchence, na indukcyjnej trzeba już konkretnych patelni i garnków.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jasne...tylko weźmy też pod uwagę to, że jak robote zleci się stolarzowi, to czeka się na meble kuchenne miesiącami. Szybciej kuchnię na wymiar zrobią w Ikei. Moja była gotowa do odbioru po miesiącu. Montaż zrobiła mi ta firma https://montiermebli.pl/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • Dodaj nową pozycję...