Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
0x1Henson

SerweryDedykowane.pl warto?

Rekomendowane odpowiedzi

cześć, zastanawiam się nad zakupem serwera dedykowanego w firmie https://serwerydedykowane.pl/. Czytałem troche na ich temat i widziałem że ludzie mają pozytywne opinie na ich temat. Chwalą sobie obsługę klienta itd. Widziałem też że mają ciekawe rozwiązania odnośnie samego łącza. Zero limitu transferowego, dobry fire wall, o którym tez czytałem w opiniach ludzi.

Niestety nie moge zalogowac sie do panelu ponieważ konto robione jest dopiero jak mam sie usługę. Czy ktos z was korzysta z ich usługi moze wypowiedzieć sie na ten temat oraz samego panel? Jakie daje możliwości itd.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzień dobry koledze.

Zauważyłem temat wiec postanowiłem się wypowiedziec. Jako że korzystam z ich usług mogę śmiało polecić firmę. Nie spotkałem się jeszcze z żadnym problemem, a serwer mam od około 40 dni.

Łacze jest bardzo dobre, na serwerze ściąga i wysyłam sporo plików w ciągu dnia i idzie to bardzo sprawnie. Dyski ssd, które mam są porządne i szybkie.

Pytałeś o panel, a więc masz tam możliwosc restartu serwera, reinstalacji system. Sprawdzenia dokładnych parametrów oraz statusu. Płacenie faktur też jest poste i przyjemne. Nie widze w ogole problemu w ich panelu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma to jak rozmowa dwóch nowych userów ;-)

Pokażesz nam jakieś swoje strony, które trzymasz na tym dedyku? ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pokażesz nam jakieś swoje strony, które trzymasz na tym dedyku? ;-)

No uważaj bo się doczekasz.Tak czy inaczej serwery dedykowane nie są dla każdego i taka jest prawda. Sam działam na hostingu VPS Aruby od jakiegoś czasu i nie narzekam, ani na stabilność, ani na limity, które w rzeczywistości są dla większości użytkowników nie do wykorzystania. Mój pakiet (obecnie w promocji) - https://www.arubacloud.pl/vps/oferta-virtual-private-server.aspx 160GB miejsca na dysku i praktycznie 25 TB danych transferu - kto tyle przemieli? Oczywiście pierwszy błąd jaki wiele osób popełnia to szuka oszczędności - najlepiej,żeby serwer był za darmo, a potem spędza godziny na słuchawce próbując się dodzwonić do supportu z pytaniem co się dzieje, po co ?

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem to jest temat dla specjalisty z tej dziedziny. Bez dwóch zdań... Można sobie wielu problemów dzięki temu oszczędzić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem warto poszperać w Internecie. Tam z całą pewnością znajdą się informacje na ten temat.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam to samo zdanie co mój poprzednik... Nic dodać oraz nic ująć...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko pod potężne usługi. Kwestia taka, jakie macie oczekiwania. 
Ale w większości przypadków wystarczy dedyk. Firehost wam coś mówi? Może lepiej w tym kierunku?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...