Starek 2 Zgłoś Napisano 7 Wrzesień 2016 Cześc. Kupiłem sobie soczewki kontaktowe i wszystko ładnie pięknie ale nie potrafię sobie poradzić z ich zdejmowaniem. czy ktoś z Was również tak miał? Jak sobie radzicie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
dariusz_w 0 Zgłoś Napisano 22 Wrzesień 2016 Opowiem może moje doswiadczenia w tym względzie. Postanowiłem cos zmienić w moim wyglądzie i pomyslałem, że zamiast okularów założe soczewki. Ale szybko z tego pomysłu zrezygnowałem. Okazało się, że mam ogromny problem z ich zakładaniem i zdejmowaniem. I chociaż pokazwyała mi zona jak sie to robi i okulista, to niestety nic z tego nie wyszło. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
_RaveN 0 Zgłoś Napisano 29 Wrzesień 2016 Ja na całe szczęście teraz problemów z zakładaniem czy zdejmowaniem szkieł kontaktowych nie mam. Chociaż nie powiem, na samym początku łatwo nie było. Zwłaszcza jeśli chodzi o zakładanie szkieł. Jakoś miałem taki dziwny odruch i nie mogłem sobie "włożyć palca do oka". I już ze soczewek miałem zrezygnować, gdy "załapałemo co chodzi". Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
tabasco 0 Zgłoś Napisano 23 Styczeń 2017 Tak, ja też miałem problem na początku z soczewkami. Było mi trudno przyzwyczaić się do ich zakładania i ściągania. Byłem tez na wizycie w gabinecie Oko akcent w krakowie u pana doktora Hanarza. Na szczęście pan doktor udzielił mi cennych rad jak postępować z soczewkami i że wcale ich ściąganie nie jest takie trudne. Potrzeba wprawy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
prof 0 Zgłoś Napisano 23 Styczeń 2017 jak ze wszystkim w życiu trening czyni mistrza : ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
lattar 0 Zgłoś Napisano 17 Listopad 2017 Kiedyś miałem takie problemy ale stosuję się do porad zawartych na tym blogu: http://klarin.pl/blog/2017/10/18/nasz-produkt-klarin-perfekt/ i jest zdecydowanie lepiej, także mogę w 100 procentach polecić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Izquierdo 0 Zgłoś Napisano 5 Grudzień 2017 Ja kiedyś miałem po prostu złe soczewki i faktycznie miałem problem z ich zdjęciem. Dopiero okulista mi powiedział, żebym spróbował używać takich soczewek - https://www.soczewki365.pl/189-soczewki-sferyczne i problem sam się rozwiązał Teraz nie mam żadnego problemu z zakładaniem i ściąganiem soczewek. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
sertenes 0 Zgłoś Napisano 19 Kwiecień 2018 Ja też musiałem spróbować z innymi. W tym sklepie 2 Soczewki - soczewki kontaktowe sklep mają spory wybór, z którego powinno się coś udać wybrać Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
karolu 0 Zgłoś Napisano 26 Październik 2018 A może taka korekcja wzroku będzie pomocna w rozwiązaniu problemu? Moim zdaniem jak najbardziej warto to przemyśleć ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
red100 2 Zgłoś Napisano 15 Listopad 2018 (edytowane) No niestety trzeba się przyzwyczaić. Sam raczej nie mam takiego problemu bo już się przyzwyczaiłem. NO chyba,ze oczy są przewrażliwione. W takiej sytuacji lepie jest danego dnia nałożyć po prostu okulary zamiast soczewek. Okulary nie podrażniają i nie będziesz miał problemów z ich zdejmowaniem. Poza tym jest wiele firm, które oferują ciekawe wzory oprawek. Na przykład ray ban tom ford czy oakley Sporo dobrych promocji ma ten sklep https://tylkookulary.pl Edytowane 16 Listopad 2018 przez red100 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi