Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
Starek

Czy Wy równiez macie takie problemy ze zdejmowaniem soczewek kontaktowych

Rekomendowane odpowiedzi

Cześc. Kupiłem sobie soczewki kontaktowe i wszystko ładnie pięknie ale nie potrafię sobie poradzić z ich zdejmowaniem. czy ktoś z Was również tak miał? Jak sobie radzicie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Opowiem może moje doswiadczenia w tym względzie. Postanowiłem cos zmienić w moim wyglądzie i pomyslałem, że zamiast okularów założe soczewki. Ale szybko z tego pomysłu zrezygnowałem. Okazało się, że mam ogromny problem z ich zakładaniem i zdejmowaniem. I chociaż pokazwyała mi zona jak sie to robi i okulista, to niestety nic z tego nie wyszło.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja na całe szczęście teraz problemów z zakładaniem czy zdejmowaniem szkieł kontaktowych nie mam. Chociaż nie powiem, na samym początku łatwo nie było. Zwłaszcza jeśli chodzi o zakładanie szkieł. Jakoś miałem taki dziwny odruch i nie mogłem sobie "włożyć palca do oka". I już ze soczewek miałem zrezygnować, gdy "załapałemo co chodzi".:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, ja też miałem problem na początku z soczewkami. Było mi trudno przyzwyczaić się do ich zakładania i ściągania. Byłem tez na wizycie w gabinecie Oko akcent w krakowie u pana doktora Hanarza. Na szczęście pan doktor udzielił mi cennych rad jak postępować z soczewkami i że wcale ich ściąganie nie jest takie trudne. Potrzeba wprawy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak ze wszystkim w życiu :) trening czyni mistrza : )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No niestety trzeba się przyzwyczaić. Sam raczej nie mam takiego problemu bo już się przyzwyczaiłem. NO chyba,ze oczy są przewrażliwione. W takiej sytuacji lepie jest danego dnia nałożyć po prostu okulary zamiast soczewek. Okulary nie podrażniają i nie będziesz miał problemów z ich zdejmowaniem.

Poza tym jest wiele firm, które oferują ciekawe wzory oprawek. Na przykład

ray ban

tom ford

czy oakley

Sporo dobrych promocji ma ten sklep https://tylkookulary.pl

Edytowane przez red100

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • Dodaj nową pozycję...