Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
Elion

Czajnik elektryczny czy tradycyjny

Rekomendowane odpowiedzi

Hejo. Jkaie czajniki preferujecie na co dzień? Sam do tej pory używałem elektrycznzego ale zaczynam się zastanawiać czy nie przestawic się na tradycyjny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tradycyjny jest tańszy w użytkowaniu. Czajnik elektryczny potrafi Ci naciągnąć sporo prądu. Gaz jest o wiele tańszy niż prąd tak wiec jeśli zależy Ci na oszczędnościach to proponowałabym kupić sobie czajnik tradycyjny na gwizdek. Ja swój zamawiałem w Black Red White ------ http://www.brw.com.pl/gotowanie-pieczenie/naczynia-do-gotowania/czajniki/ - kupiłem sobie tam czajnik o dużej pojemności. Rano nastawiam cała pojemnosć, gotuję sobie wodę na herbatę. Potem woda starcza mi na cały dzień. Najlepiej spisują sie czajniki ze stali nierdzewnej. Dobrze wyglądają i taki posłuży Ci o wiele dużej niż jakiś tani czajnik ze sklepu ,,wszystko za 5 zł".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko elektryczny ;) Przeciez tyle prądu zużywamy na różne ładowarki itp, to taki czajnik wiele nam juz nie podroży tych rachunków ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wygodniejszy jest na pewno elektryczny i taki mamy w domu. Jak to wychodzi "kosztowo" to nie chcę się wypowiadać, bo fachowcem w tej kwestii nie jestem. Ale ze względu na wygodę przemawia do mnie elektryczny. Zresztą chyba nie tylko do mnie, bo nie mam nikgo w rodzinie i wsród znajomych, kto miałby w kuchni czajnik tradycyjny,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem zdecydowanie za czajnikiem elektrycznym. Po pierwsze woda jest gotowa o wiele szybciej, a po drugie, gdzieś czytałem, że są one bardziej ekonomiczne. Nie muszę ponadto wstawać i wyłączać gazu czy prądu spod tradycyjnego czajnika, gdyż elektryczny wyłączy mi się sam, a ja nie muszę opijać ważnej sceny w filmie czy meczu:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Używam elektrycznego ze względu na to że mogę sobie ustawić dowolną temperaturę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma lepszego czajnika niż elektryczny. Ja na przykład mam teraz ten model https://www.al.to/p/238801-czajnik-elektryczny-bosch-twk8611p.html i nie zamieniłbym go na inny. Po pierwsze posiada wstępne ustawienia temperatury: 70, 80, 90 i 100 więc mogę sobie pogrzać na tyle, na ile potrzebuję. Do tego funkcja trzymania ciepła pozwala na utrzymanie właściwej temperatury wody zgodnie z wybranym ustawieniem. Filtr zatrzymuje wszelki kamień a wskaźnik poziomu wody znacznie ułatwia robotę. Tradycyjne nie mogą się tym pochwalić. Do tego łatwo się go czyści, szybciej gotuje wodę. Generalnie same plusy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • Dodaj nową pozycję...