jadwigaa87 0 Zgłoś Napisano 26 Lipiec 2016 Jak sprawdzić historię używanego samochodu? - np. czy nie jest kradziony lub powypadkowy? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
zanto 0 Zgłoś Napisano 26 Lipiec 2016 (edytowane) Są takie strony internetowe do sprawdzania. Wpisz sobie w googlach Bezpłatny raport Z Centralnej Ewidencji Pojazdów i znajdziesz Będzie ci potrzebny Numer rejestracyjny, numer VIN i data pierwszej rejestracji Ostatnio sprawdzałem tak służbowe auto do pod moje biuro rachunkowe w Kaliszu. Także polecam Edytowane 27 Lipiec 2016 przez zanto Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
gutek90 0 Zgłoś Napisano 27 Lipiec 2016 Jakby co to ja moge pomóc. Ale to tam nic wielkiego, bardziej uważaj czy nie jest powypadkowy albo popowodziowy. I w ogole czy jest sprawny Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
hhenryk88 1 Zgłoś Napisano 28 Lipiec 2016 Historię samochodu można sprawdzić przez internet w publicznej bazie danych o samochodach (nazywa się to chyba CEPiK) lub na http://www.autobaza.pl - potrzebny jest do tego numer VIN samochodu. Po sprawdzeniu historii samochodu weź go dodatkowo na przegląd do jakiejś stacji diagnostycznej lub dobrego serwisu, najlepiej ASO. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
seconder 0 Zgłoś Napisano 10 Lipiec 2017 CEPIK, są też firmy specjalizujące się w badaniu historii pojazdu. Prawda jest taka że rynek samochodowy w PL jest prawie całkowicie opanowany przez handlarzy i trudno jest znaleźć dobry używany samochód. Dlatego polecam kupowanie samochodu od pierwszego właściciela w kraju bez pośredników. Zwróć uwagę że samochody od pierwszego właściciela w PL z większym przebiegiem wygląda lepiej niż samochody przywożone z zagranicy z zadeklarowanym sporo mniejszym przebiegiem. Widać to przede wszystkim po takich elementach jak kierownica, wytarte pasy bezpieczeństwa, pedał, drążek znamy biegów, fotel kierowcy, włącznik świateł itd. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
tabasco 0 Zgłoś Napisano 17 Lipiec 2017 Możesz też sprawdzic samochód takim specjalnym miernikiem do pomiaru grubości lakieru. Wtedy będziesz wiedział, czy samochód nie był po uderzeniu i ktoś nie nałożył na niego kolejną warstwę. taki miernik możesz kupić w sklepie rg-narzedzia zobacz tam sobie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Jaasek 0 Zgłoś Napisano 14 Kwiecień 2018 Ciężko powiedzieć, poszukaj na internecie najlepiej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
AnkelMarkel 0 Zgłoś Napisano 15 Kwiecień 2018 W internecie są odpowiednie strony, na których można sobie posprawdzać tę historię Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
vega195 1 Zgłoś Napisano 7 Styczeń 2019 Można udać się do autoryzowanego serwisu, a przy mniejszym budżecie do zwykłego warsztatu, w Pruszkowie w miarę tani i dobry jest http://www.autodukat.pl - na miejscu sprawdzą wszystko, co konieczne. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
AgataNodi 0 Zgłoś Napisano 13 Luty 2019 Myślę, że mechanik mógłby Ci w tym pomóc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
KrzysztofJ 0 Zgłoś Napisano 11 Kwiecień 2019 (edytowane) Witam. Piszę do Was z pewnym pytanie. A wiec... znacie może jakiś godny polecenia serwis samochodowy w Nowym Targu? Chciałbym wymienić opony letnie w miarę przyzwoitej cenie. Wiem, że aktualnie ceny wzrosły, ale mimo wszystko mam nadzieję, że znajdę serwis, w którym ceny nie będą aż takie odstraszające... Moja znajoma poleciła mi, abym udał się do auto serwisu - https://tacho-serwis.com/warsztat-samochodowy, ale zanim podejmę decyzję do jakiego warsztatu się wybiorę, chciałbym poznać również Wasze propozycje :). Edytowane 19 Grudzień 2023 przez KrzysztofJ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
perseusz78x 0 Zgłoś Napisano 28 Maj 2019 A ja się zastanawiam teraz, bo znalazłem ofertę firmy https://dufal.pl/ która specjalizuje się w usuwaniu wgnieceń po gradobiciu i tak dalej. Ponoć robią to tak dobrze, ze nie trzeba po takim zabiegu lakierowac ponownie auta. Czy ktos moglby mi wytlumaczyc jaka metoda mozna cos takiego ogarnac i czy w domowych, garazowych warunkach jest to w ogole mozliwe? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi