Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
komputerksiegowa

Jaki zestaw komputerowy do biura rachunkowego?

Rekomendowane odpowiedzi

Jaki komputer możecie polecić dla księgowej?

Mój stary laptop Tosbhiba-y niestety uszkodził się i się nie włączy a jego naprawa podobno jest droższa niż kupno nowego, poza tym ma już 15 lat i chciałabym go wymienić

Czy ktoś może coś polecić?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chcesz komputer stacjonarny czy laptop?

Jeśli komputer stacjonarny to:

Jaki masz budżet?

W cenie ma się znaleźć system operacyjny?

Potrzebujesz monitor lub/i jakieś inne peryferia?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ma znaczenie jaki to jest tryb księgowości? Bo np. http://taxcare.pl/oddzialy-miasto/bialystok/

Jeśli to jest częściowo online, to konieczne jest posiadanie mocniejszego sprzętu? Pytam bardziej z ciekawości, bo przyzwyczaiłem się, że w biurach rachunkowych spotyka się głównie jakieś archaiczne sprzęty. Mylę się?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdecydowanie polecam laptopy Lenovo, ten zapodany wyżej wygląda fajnie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przecież w biurze rachunkowych nikt nie będzie grać w Call of Duty. Karta graficzna ma tu niewiele do powiedzenia. Przede wszystkim taktowanie procesora, jego prędkość i pamięć RAM - to Cię najbardziej interesuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja już komputer mam, i to całkiem porządny. Teraz szukam jakiejś dobrej bindownicy. Czy ktoś z was orientuje sie jakie są aktualnie dostępne rodzaje bindownic? zależy mi aby kupić taką, która posłuży mi kilka lat a nie miesięcy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprzęt komputerowy ma akurat niewielkie znaczenie w biurze rachunkowym. Co prawda musi być niezawodny, ale niekoniecznie super wydajny. Ważniejsze jest oprogramowanie. Odpowiednie do biura rachunkowego ma m.in. Sage, tutaj http://sage.com.pl/r...iura-rachunkowe można pobrać demo ich programu i przetestować - ma spore możliwości, także warto.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...