Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
maggamal1

dobra drukarka laserowa

Rekomendowane odpowiedzi

Szukam pilnie dobrej drukarki laserowej (do 500-600 zł), może być mono, fajnie by było jakby miała duplex, no i oczywiście tanie zamienniki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja dostałem jakąś laserówke od orange, 200zl kosztuje i daje rade :D wymiana tonera to rzecz tania :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolego albo koleżanko a do czego Ci potrzeba tej drukarki?? Ja nie dawno też szukałem do firmy drukarki laserowej. Ale mój znajomy mnie od tego odwiódł i jestem bardzo zadowolony. Polecił mi firmę http://www.wroclawksero.pl u nich się dogadałem i wziąłem sobie w leasing całą maszynę ksero. Zaproponowali mi dobre warunki finansowe. W zasadzie całą problematyka techniczną oni się zajmują serwisem obsługą techniczną. Jak tylko coś się dziej to dzwonię i za chwile są. Jeśli potrzebujesz do firmy i mocno ją będziesz eksploatował to warto się zastanowić na takim rozwiązaniem zamiast kupno drukarki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Drukarka w leasing to nie bardzo, zakładam, że chodzi o zakup zwykłej drukarki do okazjonalnego druku w optymalnej jakości.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Słyszałem, że można tanio kupić takie drukarki poleasingowe, używane, ale to musiałbyś sobie neta przetrzepać, poszukać takiej oferty. Uważam, że to fajna sprawa, bo jak sie jeszcze jako taka gwarancję na urządzenie dostanie, to warto parę groszy oszczędzić, trzymając kciuki, za to, żeby sprzęcik pochodził jeszcze z parę... miesięcy, no, moze i lat:-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W końcu kupiłem laserowkę brothera, jak na razie sprawuje się ok, drukuję na zamiennikach, jakość jakoś wg mnie różni się od oryginałów

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wg. mnie jakość też nie różni się od oryginałów, ale niektore zamienniki sa felerne (te z allegro takie sie okazaly) dlatego tez podstawa jest nie brac najtanszych zamiennikow. Wiem co mowie, bo znam dobrze ten temat. Na DobreTonery.pl jest sporo zamiennikow do wielu drukarek i to w fajnych cenach takze polecam zajrzec ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja kupowałem do firmy drukarkę na : http://3doffice.pl może tam coś znajdziesz z takiego sprzętu co cię interesuje ? Ja sobie teraz planuje kupić takie urzadzenie wielofunkcyjne ze skanerem itp.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polecam poszukać jednego z modeli Brothera lub Epsona, które oferują niskie koszty eksploatacji, tańsze zamienniki, akurat u nas znajdziecie ich szeroki wybór :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najlepsze urządzenia tego typu według mnie posiada i sprzedaje firma Brother - warto zapoznać sie z nimi - widziałem w wielu sklepach takie rzeczy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szukaj urządzenia które będzie jak najtańsze w obsłudze, więc faktycznie modele Epsona czy Brothera będą okej, podstawowa sprawa: ile jesteś w stanie przeznaczyć na zakup drukarki?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam HP i jest super, nic się z nią nie dzieje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak laserówka to tylko Brother. Rozumiem, że może być czarno-biała? Bo tak to polecam Ci ten model https://www.al.to/p/403790-drukarka-laserowa-brother-hl-l2352dw.html Duża szybkość druku, automatyczny druk dwustronny (owy duplex), podajnik papieru o pojemności 250 arkuszy, połączenie przez USB, Wi-Fi, AirPrint. DO tego jest tania, również w eksploatacji, cicha, bardzo wydajna, starczy naprawdę na lata. Jak co Brother daje też przedłożoną gwarancję.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polecę Ci model https://www.sferis.pl/komputery-2229?q=HL-L2372DN wraz z tuszami ActiveJeta. Świetnie się sprawdza, cicha, ma duplex automatyczny. Warto też śledzić ofertę https://www.sferis.pl/LETNIE-WYPRZEDAZE, podobno ma być na nią fajny rabacik, też poluje na kolejną sztukę do firmy.

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej @adriana! Moim zdanie nie warto oszczędzać, bo zazwyczaj różnicę z nawiązką oddaje się przy zakupie tonerów. Myślę, że 600 zł to takie optymalne minimum za drukarkę laserową, czarno-białą. Pozdrowienia!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgadzam się, że nie ma co oszczędzać, lepiej wydać więcej i mieć potem tani wydruk i łatwiej dostepne zamienniki, na pewno brothery są znane z tego że z zamiennikami nie ma do nich problemu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...