Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
wrek

Problem z baterią w kamerze

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie!

Może to całkiem nie temat na to forum, ale męczy mnie jedna sprawa, że w moje kamerze HD Samsung HMX-H200 jest słaba bateria no i jest taka sprawa, że nie wiem gdzie mogę kupić oryginalną sprawdzoną baterie. Nie chce jakiś zamienników bo wiem że taka bateria nie wytrzymuje długo. Skąd to wiem? Bo już testowałem dwie baterie z allegro i dlatego też ten post tutaj powstaje. Może znacie jakieś dobre strony z oryginalnymi częściami do kamer samsunga?. Ja niestety jestem zielony na ten temat może wy mi pomożecie.

Dziękuje za zrozumienie pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a próbowałeś u producenta na stronie poszukać albo w jakiś specjalistycznych sklepach, które oferują tego typu asortyment. W ostateczności to poszukaj przez wyszukiwarkę google lub na jakimś forum bardziej tematycznym np zajmującym się tylko produktami Samsunga. Musisz poświęcić troszkę czasu aby znaleźć coś odpowiedniego jak na allegro nie znalazłeś.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witaj. Ja miałam podobny problem ze swoją kamerą i oczywiście nie mogłam się doprosić swojego chłopaka aby się tym zajął. Więc wzięłam sprawy w swoje ręce wpisałam w goglach co mi jest potrzebne i znalazłam całkiem interesującą stronę z częściami. Przez zamówieniem zadzwoniłam do nich dopytałam się o wszystko obsługa rewelacyjna, wyrozumiała i w ogóle. A tu podaję Ci stronkę north.pl. Spróbuj może akurat tu znajdziesz tego czego szukasz. Lub zajrzyj na stronę http://www.mixremedia.eu kolega mi ją polecił ale akurat nie mieli tego czego potrzebowałam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Allegro teraz spadło na psy, zarówno z punktu widzenia kupującego, jak i sprzedającego, ceny poszły w górę, same podróbki sprzedają, same oszustwa, a te ich ubezpieczenie transakcji woła o pomstę do nieba. Należy szukać takich baterii czy innych części najlepiej na stronach producenta, lub sklepach, które sprzedają takie oryginalne, licencjonowane pordukty, bez żadnej ściemy. Czasami warto dać więcej wiedząc, że to jest ta część i to część oryginalna, a nie made in china czy korea... I nie przemawia przeze mnie snobizm, ale realizm, że takie częśći mają gwarancje i posłużą nam dłużej zdecydowanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja tam na allegro nie mogę narzekać. Po prostu trzeba korzystać ze sprawdzonych dostawców a nie szukać po najtańszych aukcjach. Jak wiadomo niska cena musi się z jakiegoś powodu brać. Przeważnie jest to brane z jakości. Możesz zawsze wspomóc się wyszukiwarką google i przez nią poszukać jakiegoś autoryzowanego sklepu z częściami do Twojej kamery.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej. po pierwsze uważaj na to, co bieresz. Unikaj baterii tak zwaynch refurbished - są to stare baterie, regenerowane w serwisie (często po prostu u chińczyka) i z odświadczenia wiem, że jest to szmelc. Tak samo nie bierz zamienników bo ich wydajność i jakość w porównaniu do oryginalnych jest śmieszna. Jeżeli chcesz brać oryginały, to może skontaktuj się z autoryzowanym serwisem Samsunga, powinni sprowadzić Ci części na zamówienie, zwłaszcza że chodzi o całkiem popularne urządzenie więc nie powinno być problemu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To prawda. Baterie regenrowane mają znacznie krótszą żywotność niż nowe. Ja kiedyś wymieniałem baterię w moim telefonie komórkowym (uszkodzenie mechaniczne - nie pytajcie jak :D) to kupiłem nowy egzemplarz w sklepie internetowym z częściami do produktów marki samsung i jak teraz patrze to mają tam też baterie do kamer http://www.czescisamsung.pl/baterie,147,0.html Musisz sobie tylko wyszukać po nazwie modelu czy mają na stanie pasującą wersję. W moim przypadku bateria przyszła na drugi dzien po złożeniu zamówienia, więc jeśli pilnie potrzebujesz tych baterii to warto tam sprawdzić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W kamerze? To nie lepiej już dołożyć i kupić akumulator?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tam wolę akumulatory. Baterii się boję, bo jak wyżej napisano - oryginalną dostać to cud, a urządzenie potrzebne na teraz. Wolę mieć dwa akumulatory i spokój

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...