Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
PiterBenek

Czy mieszkania w Krakowie są aż tak drogie?

Rekomendowane odpowiedzi

Oraz jak Wam się tam ogólnie żyje?Pytam się ponieważ dostałem jakiś czas temu propozycję przeprowadzki do Krakowa i zastanawiam się czy się przeprowadzać czy może zostać na miejscu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie, jeśli nikomu się w Krakowie nie zajdzie za skórę (o co tez trzeba się da facro nieźle postarać) to nic się nie stanie. Miasto zdecydowanie warte polecenia i moim zdaniem jedno z najlepszych w całej Polsce jeśli chodzi o mieszkanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mieszkam i studiuję grafikę komputerową w Krakowie i uważam to za bardzo dobrą decyzję. Ceny mieszkań nie są może najniższe, ale można coś znaleźć w niewielkich pieniądzach np kawalerkę czy coś do remontu. Na pewno warto tu przyjechać i zostać, bo to świetne miasto i do studiowania, i do pracy i życia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A czy ktoś pracujący w ramach umowy o dzieło ma szansę na otrzymanie kredytu hipotecznego na zakup mieszkania? Czy banki raczej "nie ufają" takim osobom?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak.Ma szansę. Oczywiście,ze o wiele chętniej bank da kredyt osobie, która jest zatrudniona na umowę na czas nieokreślony ale osobom z umową zlecenie oraz umową o dzieło również jest to udzielane. Tutaj masz artykuł o tym:

http://direct.money.pl/artykuly/porady/kredyt-hipoteczny-przy-umowie-o-dzielo-lub,150,0,1864086.html

Tak naprawdę to najwięcej zależy od Twoich zarobków.Jeśli masz dobre dochody to bank nie powinen robić problemów.Jesli masz jeszcze jakieś wątpliwości to warto jest zawsze porozmawiać sobie z doradcą od kredytów. W razie czego powinien je rozwiać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam serdecznie. Jestem właśnie na etapie rozglądanie się za mieszkaniem dla mojej córki. W tym roku szkolnym oczywiście pisze maturę i chciałaby studiować w Krakowie. Dlatego pomyślałam że już czas aby się rozejrzeć, poszukać i zorientować się ile w ogóle kosztują? Słyszałam właśnie że są bardzo drogie, ale ja nie chciałabym nie wiadomo jak dużego tego mieszkania i też nie w centrum to jak myślicie ile bym musiała dać za takie mieszkanie?! I gdzie najlepiej można by było zwrócić się o doradztwo?!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • Dodaj nową pozycję...