Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
PiterBenek

Jaki telefon wybrać

Rekomendowane odpowiedzi

Teraz telefony nie są robione pod wytrzymałość -.- Ja mam samsunga galaxy s7 i przy częstym korzystaniu trzyma mi 2-3 dni bateria. Fakt faktem nie oszczędzam się mając dostęp do wielku gier i aplikacji w google play :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Osobiście polecałbym Samsunga - miałem różne telefony z tej firmy i nigdy się z nimi nic nie działo. Co do S4 wykonanie nie zachwyca, ale za to do strony sprzętowej trudno mieć jakiekolwiek zastrzeżenia.

Edytowane przez agrest2104

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie bardzo podoba się HTC 630 i na taki bym sie zdecydował, cena nie wygórowana a funkcjonalność porownywalna z najlepszymi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli zastanawiasz się co wybrać z pary Lg K10 a Huawei P9 to akurat tutaj wybór jest bardzo prosty,bo zestawiasz ze sobą dwa modele z różnych półek, P9 to eks-flagowiec, o świetnej jakości wykonania i parametrach,a LG to telefon typowo budżetowy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a może lepiej postawić na produkcję europejską? np na Archos 55 diamond. Niczym nie odstaje od telefonów w kategorii do 1 tys. zł. Jest nawet lepszy od szlagierowych modeli.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co sądzicie o telefonach OnePlus? Nikt z moich znajomych nie ma takiego cuda, więc w 100% nie wiem jakie one są, ale na internecie znajduję same pozytywne opinie i nie wiem czy zakupić taki telefon, czy nie. Poza tym potrzebuję, żeby naprawdę sprawnie chodziły mi na nim gry takie, jak te. Ktoś coś doradzi?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co powiecie na Samsunga Galaxy S7 ? Co o nim sądzicie ?

Bardzo dobre urządzenie, w budżecie ~1900 zł chyba najlepszy wybór jeśli zależy Ci na dobrym ekranie i aparacie. Do tego nienajgorszy czas pracy na baterii.

A z innych wartych polecenia telefonów to pojawił się teraz Xiaomi Mi A1 w dobrej cenie, lekko ponad 1000 zł. To ten sam model to Mi5X, tyle że z czystym androidem bez MIUI, daje mu to porządnego kopa :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki wielkie za ciekawe porady :) Z całą pewnością przydadzą mi się one :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystko zależy od kwoty którą chcesz przeznaczyć na zakup nowego telefonu, jeśli ta oscyluje w granicach powiedzmy 2 tyś zł, polecam wybrać pomiędzy Huawei p20 a galaxy S8.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja to zawsze w ciemno polecam iphony. Niezależnie w sumie od modelu są to niezawodne i bardzo fajne telefony. Wiadomo że jak przestawiacie się z innych to trzeba troszke przestawić się na inne konfiguracje ale wszystko można nadrobić :) Też bez problemu możecie znaleźć na https://www.maclife.pl takie usługi jak choćby naprawa iphone Poznań, czy też w Warszawie. Również przyjmują oni zlecenia na naprawę door-to-door

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja również polecam samsungi, mają bardzo dobry oparat są trwałe i wytrzymałe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do celów prywatnych wystarczy coś ze średniej półki od znanego producenta, nie ma sensu przepłacać. do celów biznesowych warto wybrać coś niezawodnego, z dobrym supportem, świetnym systemem, przyda się też telefon IP https://itencio.com/pl/telefony/telekonferencyjne/ip.html zwłaszcza do biura.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dziecku kupiłem alcatela 3X2020, młody zadowolony, telefon kosztował mnie coś koło 600 zł. Wszystko działa super, nic się nie wiesza, teraz nawet może lekcje online dzięki niemu ogarnać

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tych obecnych w sklepach polecam Xiaomi redmi note 8 pro. Obecnie mozna kupić go w sklepach w cenie ok 800 zł. Cena sporo spadła w ostatnim czasie a telefon oferuje bardzo dobre parametry jak i mocną baterię (trzyma przy standardowym uzytkowaniu nawet 2-3 dni).

Aktualnie zastanawiam się nad Huawei Nova 8

https://insidemobile.pl/kiedy-premiera-huawei-nova-8/

Chciałbym zmienić telefon. może ktoś ma i napisze jak mu się ten model sprawdza? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

Czy polecacie Iphone 13 mini? Czy lepiej zdecydować się np na Samsunga S21 ultra albo może jeszcze jakiś inny? Tylko ultra jest znowuż bardzo duzy wizualnie. Szukam telefonu na lata.

Zależy mi na aparacie i dobrej baterii. Na grach mi nie zależy.

Z góry dziękuję za odpowiedzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oba modele są dobre. W sumie dużo tutaj zalezy od tego czy lubisz pracować na ios czy androidzie. Sam przez lata byłem fanem androida, potem jednak przesiadłem się do ios oraz już raczej nie zmienię systemu na inny. Jest wygodny oraz intuicyjny. 

Nie miałem 13, ale mój brat obecnie ma i telefon świetny. 

Ten nowy mini obecnie jest w dobrej cenie na ispot:

https://ispot.pl/iphone-13-mini

Tak więc moim zdaniem będzie to dobry wybór. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...