mmo 0 Zgłoś Napisano 4 Październik 2014 Czy na tablecie z Androidem też powinnam zainstalować antywirusa? Jeżeli tak - to czy znacie jakiś dobry soft ochrony tego systemu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kamilkos 0 Zgłoś Napisano 5 Październik 2014 (edytowane) Niektórzy uważają, że jest to zbęny soft na smartfonach - ale ja tam mam. Skoro włamują się na Windows-a, to tym bardziej potrafią się włamać na Androd czy inne systemy (ostatni wyciek prywatnych zdjęć celebrytów to doskonały przykład). Ja tam mam mobilnego Nod32 ale z innych wartościowych softów trzeba wymienić: - Avast; - Avira - ale to w ostateczności; - F-secure; - G Data; - McAfee; - Kaspersky; Recenzje poszczególnych antywirów znajdziesz też na yourapps.info/aplikacje-na-tablet (w dziale bezpieczeństwo czy jakoś tak). Edytowane 5 Październik 2014 przez Kamilkos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
RafoX 0 Zgłoś Napisano 7 Październik 2014 nod32 jest naprawdę dobry. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pattern 1 Zgłoś Napisano 2 Maj 2015 Dokładnie tak. Antywirus na smartfonach (i tabletach) i innych urządzeniach pracujących pod kontrolą systemów mobilnych w większości przypadków są zbędne. Dobrze zostało to wyjaśnione tutaj: http://pwsz-tarnow.edu.pl/Czy-na-smartfonie-potrzebny-jest-antywirus-t Jeśli już, rekomendowałbym użyć Kasperskiego lub G-Data na urządzenia mobilne. Są to jedne z lepszych antywirusów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Python 0 Zgłoś Napisano 29 Maj 2015 (edytowane) Polecam Mc Afee parapety mazowieckie Edytowane 6 Styczeń 2016 przez Python Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AmeliaGorska 0 Zgłoś Napisano 1 Październik 2015 Ja słyszałam, że ten "eset" to bardzo dobry antywirus. Jeśli szukacie takiego do pracy, to warto może warto kupić go w takim pakiecie- http://www.omegasoft.pl/ESET/Security-Pack co wychodzi znacznie korzystniej i taniej! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kowe44 0 Zgłoś Napisano 12 Październik 2015 Moim zdaniem warto zabezpieczać zarówno tablety, jak i telefony komórkowe. W sklepie na swoim tablecie na pewno znajdziesz jakiś bezpłatny i dobry antywirus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ZosekSam 0 Zgłoś Napisano 10 Grudzień 2015 A czy taki antywirus na tablet czy smartfona nie zajmie zbyt dużo pamięci? Pytam, bo choć mój tablet ma bardzo dużo pamięci, to mam taką jedną tam grę, która zajmuje w nim prawie całą pamięć. Nie wchodzi ona na kartę sd... chyba że taki antywirus wejdzie na sd, wtedy nie ma problemu... szkoda mi ta grę kasować, ale chyba będę musiał, albo drugi tablet sobie sprawić... Więc jak, wchodzą te antywirusy na sd? Jeśli tak to chyba skusze się na noda, mam go na kompie i śmiga super, blokuje wszystkie syfy i brudy...:-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Damianos75 0 Zgłoś Napisano 12 Grudzień 2015 Polecam Mc Afee skutecznie blokuje niepożądane wirusy na wszystkich stronach, a także możliwość otrzymania ich przykładowo w e-mailu. Monitoruje wszelkie nasze działanie w sieci, dzięki czemu jesteśmy bezpieczni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jarkis 1 Zgłoś Napisano 17 Grudzień 2015 G Data, McAfee, Avira, BitDefender. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
agata772 2 Zgłoś Napisano 1 Kwiecień 2016 Na tablecie tak samo jak na komputerze powinien być zainstalowany antywirus. Osobiście polecam McAfee. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SecurityHost 0 Zgłoś Napisano 24 Kwiecień 2016 CM Security Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wando11 0 Zgłoś Napisano 28 Listopad 2016 Myślę, że jak najbardziej przyda Ci się antywirus na tableta. zawsze warto zabezpieczyć swój sprzęt komputerowy. Możesz kupić oryginalnego G Data na klucz-system. To dobry i sprawdzony antywirus, z którego powinieneś być zadowolony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wojcieszek 0 Zgłoś Napisano 24 Czerwiec 2017 też mam g datę na tablecie i na telefonie, przydaje się, jak chcę ściągnąć apkę i av wyda się to podejrzane bo np. chce duży dostęp do danych i uprawnień to wtedy od razu ostrzega, samemu nie zawsze da radę zwrócić na coś takiego uwagę, poza tym też dużo innych przydanych funkcji ma Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Michał Matczak 1 Zgłoś Napisano 27 Czerwiec 2017 McAfee to porażka, najlepsze zabezpieczenie, które można dostać jako osoba prywatna to ESET. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
papaja 0 Zgłoś Napisano 29 Czerwiec 2017 Jak nie instalujesz aplikacji spoza Google Play to nie musisz instalować żadnych antywirusów - wystarczy zdrowy rozsądek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kaloooo 0 Zgłoś Napisano 4 Kwiecień 2018 McAfee Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
HoneyBee 31 Zgłoś Napisano 4 Kwiecień 2018 Eset najlepszy, według mnie w smartfonach/tabletach najważniejsze jest to, żeby antywir nie zamulał systemu. Eset właśnie jest lekki. A do tego całkiem tani, tutaj np jest wersja cyfrowa za 22 zł na rok, przedłużenie później kosztuje 13 zł. Można sobie odmówić zgrzewki browara i zainwestować w bezpieczeństwo na rok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
melcia 0 Zgłoś Napisano 9 Kwiecień 2018 Warto się doradzić znajomych w tym obszarze tematycznym. Moim zdaniem to naprawdę może być całkiem niezłe rozwiązanie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach