Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
Maniek7

Hosting z dobrym programem partnerskim

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć wszystkim :)

Chciałbym poznać wasze zdanie w tym temacie. Czy korzystacie z programu partnerskiego u swojego usługodawcy? Jakie macie z tego korzyści? Na co możecie wymienić punkty z programu - nagrody czy opłacenie usługi?

Ostatnio rozmawiałem z kolegą i mówił, że miał dawniej hosting w nazwa.pl i z programu partnerskiego mógł normalnie opłacić usługę na następny rok i często brał jakieś nagrody.

Jak to wygląda u Was?

I druga sprawa. Ten sam kolega mówił, że nie raz jak robił layout dla klienta, to proponował mu postawienie jego strony internetowej na swojej usłudze za symboliczną kwotę.

I tu pytanie głównie do grafików, czy stosowaliście podobną praktykę? Co Wam się bardziej opłacało? Podpiąć kogoś pod siebie czy poprosić by wskazał Was jako osobę polecająca?

Pozdrawiam :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dotychczas popularne były dwa modele w programach partnerskich

1. przedłużenie własnych usług za każdego poleconego, o z góry określony czas lub poprzez zdobyte przez to środki

2. obniżenie kosztów już posiadanej/ych usług oraz dodatkowe bonusy do konta

Stosunkowo krótko , ale już u 2-3 hostingodawców zauważyłem otwartą ofertę partnerstwa na zasadzie realnego zarabiania na polecanych usługach.

Przy czym jedni oferują % od każdego zarejestrowanego konta, niektórzy "odpalają działkę" również za każde rokroczne przedłużenie usług.

Na rozszerzeniu współpracy o przedłużenie tobie tym bardziej będzie zależeć aby Twój klient był również zadowolony z usługi ;)

Nie należy zapominać o typowej ofercie dla odsprzedawców, czyli w pełni zarządzalne konta resellerskie. Z tym, że to jest tzw. white label oparty na usługach SaaS.

Moim zdaniem dobre na start dla początkujących administratorów i developerów posiadających już kilku klientów i mający zamiar rozwijać się w tym kierunku.

Ponieważ świadczenie wsparcia pochłania ogromne ilości czasu, dlatego też dla freelancerskich projektantów stron i webmasterów uważam że nie jest to najlepsze rozwiązanie.

Inna sprawa jeśli masz jakieś portfolio klientów. Może wielkie korpohostingi nie będą zainteresowane kilkunastoma klientami w twoim portfolio, ale zdecydowana większość Hostingowych MŚP z pewnością wyrazi zainteresowanie jeśli przedstawisz sensowną ofertę współpracy.

Pytanie jeszcze jakiemu typowi klientów świadczysz usługi, bowiem przy większej cenie utrzymania strony niż koszt jej stworzenia, coś w tym układzie może nie być w porządku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hekko z którego korzystam ma program partnerski, ale z niego nie korzystam - z braku czasu to raz.

Druga sprawa to fakt, że płacę grosze i przy każdym kolejnym przedłużeniu umowy mam kolejny rabat, tak więc wtedy płacę jeszcze mniejsze grosze ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakoś specjalnie nie jestem aktywny w temacie, ale 2 razy z poleceń samym znajomym dostałem za darmo przedłużenie konta w Hekko.

Być może jakaś specjalna aktywność w tym zakresie nie jest niezbędna, ale zawsze można parę groszy zaoszczędzić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koniecznie sobie sprawdź dhosting.pl bo idealnie wpisuje się w Twoje wymagania. To sprawdzona firma z Polski, która na rynku działa już kilka lat. Jak dla mnie oznacza to bardzo duże bezpieczeństwo i pewność. Powinieneś sobie ją sprawdzić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale jaki to ma związek z programem partnerskim? Większość firm na rynku hostingowym jest z Polski, ale gorzej już z serwerami - tylko nieliczne rzeczywiście fizycznie znajdują się w Polsce.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...