Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
mucha055

Jaką Kartę Graficzną ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, posiadam składany komputer (nie przeze mnie), nie jestem specjalistą w tych sprawach, nawet nie do końca wiem co w nim siedzi dlatego proszę Was o pomoc.

Chciałem na nim trochę pograć, ale okazuje się że chodzi strasznie marnie, nawet słabe gry potrafi porządnie klatkować.

Mam tutaj 4GB Ramu (3,3 dostępne przez 32bitowy system), Procesor - Intel Core i3 3,20 GHz i jedyne co mogę powiedzieć o karcie graficznej to Intel HD Graphics, tylko tyle o niej wiem, nigdzie nie ma żadnych więcej informacji. Od znajomego dowiedziałem się, że beznadzieja, używana w netbookach czy słabych laptopach. Chciałbym więc zainwestować w kartę graficzną i co mi doradzicie ?

Płyta główna - Gigabyte Technology H55M-USB3 http://www.gigabyte....ga-h55m-usb3_10

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

H55M to płyta na socket 1156, twoje intel HD graphics to pewnie grafika zintegrowana na CPU i rzeczywiście nie bardzo nadaje się to do grania. Ale masz dwa sloty PCIe x16 v.2.0 i tu możesz wsadzić praktycznie każda kartę graficzną produkowaną w ostatnich 3 latach. Nie ma sensu kupować high-end kart na złącze PCIe x16 v.3.0 ponieważ twój procesor i pamięć będą tu wąskim gardłem. Jednak jakaś nVidia GTX650-DCG-1GD5 albo GTX650TI powinna dobrze działać, nie podałeś zakresu cenowego więc kieruję się tym co jest w obecnym zestawie, od ATi może HD7770-DCT albo lekko słabsza HD7750-T. Nie są to demony prędkości ale nie wymagają mocnego zasilacza, i powinny działać za chipsecie H55.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zobacz ta kartę graficzną Gtx 750 Ti asusa , najnowsza produkcja która pozwoli Ci spokojnie grać w gry bez większych zmian w komputerze .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chłopak, ten temat nie był aktywny od 3 miesięcy.

Apel do moderatorów:

Przydało by sie tu trochę ogarnąć!

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...