lisekx 0 Zgłoś Napisano 28 Czerwiec 2013 (edytowane) Musiałem zrobić format, gdyż komp strasznie mulił i teraz nie mogę zainstalować odpowiednich sterowników karty graficznej (a raczej ich uruchomić), gdyż każdą wersję którą zainstalowałem (od 12.6 do 13.4 dla win 7 64-bit), to po odpaleniu przeglądarki lub odpaleniu wydajności systemu obraz robi się na chwilkę czarny i wyskakuje komunikat, że "sterownik ekranu przestał działać, ale odzyskał sprawność..." Przed formatem wszystko było ok. wiec co może być nie tak ? Mój sprzęt: Procesor: Intel Core i3 540, 3066 MHz Płyta główna: Gigabyte GA-P55-US3L ver.2.0 Pamięć: Kingston 2x2GB DDR3-1333 Karta grafiki: ATI Radeon HD 5770 1GB DDR5 Dysk: WDC 500GB WD5000AACS-00ZUB0 Zasilacz: CHIEFTEC 450W GPS-450AA-101A screen z everesta screen z HWMonitor Dodatkowo po zainstalowaniu sterowników i restarcie komputer ma problem z ich uruchomieniem, tzn wyskakuje komunikat, że windows musi zamknąć MMLoadDrv.exe i Catalyst Control Center Co może być problemem ? Edytowane 28 Czerwiec 2013 przez lisekx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MILANS 30 Zgłoś Napisano 29 Czerwiec 2013 Spróbuj pobrać nowego frameworka ze strony microsoftu i daj znać, czy to pomogło. (Niestety ostatnio sterowniki AMD robią się naprawdę problematyczne) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lisekx 0 Zgłoś Napisano 30 Czerwiec 2013 Niestety nie pomogło Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MILANS 30 Zgłoś Napisano 30 Czerwiec 2013 hmm.. w takim razie spróbuj jeszcze raz usunąć sterowniki AMD, wyczyść pozostałosci sterowników za pomocą jakiegoś programu do usuwania sterowników (http://www.guru3d.com/content_page/guru3d_driver_sweeper.html) i zainstaluj najnowsze raz jeszcze napisz czy pomogło Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lisekx 0 Zgłoś Napisano 30 Czerwiec 2013 Próbowałem już tego rozwiązania i nadal to samo, dodatkowo jak teraz zainstaluje sterowniki i odpale przeglądarke to komp się wiesza i zostaje tylko reset Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MILANS 30 Zgłoś Napisano 30 Czerwiec 2013 może spróbuj sprawdzić kartę u kogoś innego? ciężko powiedzieć co to może byc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lisekx 0 Zgłoś Napisano 30 Czerwiec 2013 Podaje logi z OTL może ktoś zauważy coś nieprawidłowego w nich http://wklej.org/hash/4d2fa650f02/ http://wklej.org/hash/0372e15d9cf/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lisekx 0 Zgłoś Napisano 4 Lipiec 2013 Sprawdzałem karte na drugim kompie i niestety tak też wywalało sterownik ekranu po odpaleniu przeglądarki Co to za białe zacieki na karcie ? i co oznacza ten błąd ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
siwyAK 12 Zgłoś Napisano 5 Lipiec 2013 Może sprawdzimy to w inny sposób - pobierz jakikolwiek program do podkręcania i zmniejsz taktowanie rdzenia i pamięci. Zobacz czy to pomoże. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lisekx 0 Zgłoś Napisano 13 Lipiec 2013 Niestety nie znam się na tym - jakieś wskazówki ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lisekx 0 Zgłoś Napisano 4 Sierpień 2013 Powiedzcie mi, bo mając zainstalowane standardowe sterowniki grafiki przez win 7 nie będe mógł zagrać w żadną grę, bo jak prbuje odpalić Simcity 5 to wyskakuje mi taki komunikat: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
siwyAK 12 Zgłoś Napisano 5 Sierpień 2013 To nie jest błąd sterownika, a Direct X. Pobierz najnowsze paczki ze strony Microsoftu i będzie działać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach