Irka90 0 Zgłoś Napisano 15 Kwiecień 2016 Polecam chłodzące podkładki pod usb Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piren 1 Zgłoś Napisano 15 Kwiecień 2016 Jeżeli trzymamy laptopa na pościeli lub kocu to faktycznie podkładka sie przyda Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gardan 0 Zgłoś Napisano 18 Kwiecień 2016 A jaka podkładkę polecacie? na co zwrócić uwagę Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tolano 0 Zgłoś Napisano 19 Kwiecień 2016 A czy te podkładki faktycznie się sprawdzają Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
komrek 1 Zgłoś Napisano 20 Kwiecień 2016 Ja mam podkładkę z ikei za 3 dychy. Już 3 rok mija. Jest wygodna i jestem zadowolony Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gertar 0 Zgłoś Napisano 21 Kwiecień 2016 Ja mam taka podkładkę tylko u mnie nie zdała egzaminu, praktycznie wcale nie chlodzi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Liki 0 Zgłoś Napisano 22 Kwiecień 2016 A ja właśnie poszukuje jakiejś bo to faktycznie podstawa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Oktan 0 Zgłoś Napisano 24 Kwiecień 2016 Ja mam ale nie korzystam jednak musze ją wyjąć Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Oktariusz 0 Zgłoś Napisano 28 Kwiecień 2016 Jeżeli często i dużo korzystam z laptopa to na pewno się przyda Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wiesioo 0 Zgłoś Napisano 28 Kwiecień 2016 @kitzo Moim zdaniem lepszy jest drewniany. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pilan 0 Zgłoś Napisano 29 Kwiecień 2016 Ja kupiłem bo zaczął mi się komputer wyłączać Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lorianna77 0 Zgłoś Napisano 15 Czerwiec 2016 Podkładka chłodząca to świetna rzecz szczególnie kiedy długo na nim pracujemy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
affirmcha 0 Zgłoś Napisano 5 Kwiecień 2018 Ja korzystam z podkładki z ikei. Sprawdza się dosyć nieźle. Poduszka od spodu jest świetnym rozwiązaniem do siedzenia z lapem w łóżku chyba sprawdzę Twoją koncepcję Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
To-system 0 Zgłoś Napisano 5 Czerwiec 2018 Tutaj mogę zgodzić się z Przedmówcami, jeżeli chodzi o podkładkę pod laptopa to zdecydowanie najlepiej sprawdzi się ta chłodząca, szczególnie jeżeli na co dzień jest obciążony intensywną pracą, grami czy programami graficznymi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bos_kg 0 Zgłoś Napisano 28 Luty 2019 Bez urazy dla zwolenników i przeciwników podkładek chłodzący, nikt z was nie pomyślał ani podkładka ani sam laptop w łózko czy na kolanach to głupi pomysł ponieważ zawsze spód laptopa zasysa powietrze a my utrudniamy dopływ chłodnego i zarazem z powietrzem zasysa drobinki kuzu a to zabójstwo laptopa lepszy stolik, a jak podkładka w co nie wierze gdyż miałem już kilka laptopów i z żadnym podkładka i tak podkładka nie zawsze działa, układy chłodzenia są na bokach a podkładka środek chłodzi gdzie nie trzeba.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
HoneyBee 31 Zgłoś Napisano 5 Marzec 2019 Nie wiem z jakich podkładek korzystałeś, ale mijasz się z prawdą. Wystarczy że podkładka ma regulowany kąt, i już dostęp powietrza nie jest w żaden sposób utrudniony. Taki Thelmaltake np. https://www.sferis.pl/podkladka-chlodzaca-pod-laptop-thermaltake-massive-23-gt-red-cln0019-17x-cala-p564309 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
starkeeper 10 Zgłoś Napisano 14 Marzec 2019 Ale czy praca z laptopem wyposażonym w taką podkładkę na kolanach jest wygodnym rozwiązaniem? Czy tego zwyczajnie nie robi się za wiele? Ten Thermaltake wydaje się bardzo dobry (średnica 200mm + niski poziom hałasu), ale moim zdaniem to rozwiązanie dla laptopa stawianego na biurku. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kamilszmer 0 Zgłoś Napisano 18 Marzec 2019 Na lolegro jest tego pelno Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fakal 0 Zgłoś Napisano 22 Marzec 2019 Jak najbardziej podkładka chłodząca. Potrafi zdziałać cuda, uwierz mi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kaleron 0 Zgłoś Napisano 13 Czerwiec 2019 Twarda, równa powierzchnia niezakrywająca otworów wentylacyjnych. Regularnie czyszczony układ chłodzenia. Najważniejsze jest odprowadzanie ciepła na zewnątrz laptopa. Podkładki z wiatraczkami jedynie mieszają powietrze w pobliżu laptopa podnosząc komfort użytkownika (stąd powszechne przeświadczenie, że skoro mi jest fajnie, to laptopowi pewnie też) kosztem zajętego portu USB i stosunkowo niewielkiego, ale jednak zużycia energii, a więc też i dodatkowego ciepła, które trzeba z laptopa odprowadzić. Jak ktoś nie wierzy, przypominam, że plastik jest izolatorem cieplnym i chłodzenie zewnętrznej części obudowy ma pomijalnie małe znaczenie dla odprowadzania ciepła z układów, które to ciepło wydzielają. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nhowell 0 Zgłoś Napisano 7 Październik 2019 Zastanawiam się, gdzie mogłabym dostać podstawkę pod monitor. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
domi.nika 9 Zgłoś Napisano 16 Październik 2019 Polecam podkładkę z wentylatorem by laptop się nie przegrzewał, polecam te modele : - https://vobis.pl/laptopy/akcesoria/podstawki-chlodzace/esperanza-podstawka-chlodzaca-ea122-podswietlana-z-hub-1 - https://vobis.pl/laptopy/akcesoria/podstawki-chlodzace/vakoss-podstawka-chlodzaca-pod-notebooka-17-lf-1860al-17-czarna-2 - https://vobis.pl/laptopy/akcesoria/podstawki-chlodzace/silentiumpc-podstawka-chlodzaca-pod-nba-glacier-nc400-black Sprawdź więcej na https://vobis.pl/laptopy/akcesoria/podstawki-chlodzace Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krisiti90 0 Zgłoś Napisano 11 Sierpień 2021 Podkładka z wentylatorkiem to fajny pomysł, podłączasz wentylator przy pomocy USB do laptopa i fajnie ten chłodzi. Ja kupowałam sobie taką podstawkę. Ostatnio też trochę zainwestowałam w komputer. Kupowałam nowy dysk SSD. Zdecydowałam się na Crucial MX500 500GB i chyba lepiej wybrać nie mogłam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach