litwos 0 Zgłoś Napisano 13 Styczeń 2013 Witam! Mam 75 lat i trochę pogubiłem się: który z 2-ch antywirusów mniej obciąża komputer podczas pracy: Kaspersky czy BitDefender ? Bardzo proszę o pomoc, a jeśli to możliwe, proszę o odpowiedź na adres: litwos@op.pl Serdecznie pozdrawiam. Henryk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Robbie85 0 Zgłoś Napisano 8 Styczeń 2014 Wydaje mi się, że BitDefender. Ja od siebie polecam przetestować G Data, który również nie obciąża zbytnio komputera. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Janusz05 0 Zgłoś Napisano 21 Marzec 2014 jeśli masz orginalnego windowsa to możesz ściągnąć atywirus dla widowsa i on sprawuje się całkiem nieźle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jasio112 0 Zgłoś Napisano 22 Marzec 2014 ja mam AVG i jest dobry każdy antywirus będzie zamulał ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Robbie85 0 Zgłoś Napisano 1 Kwiecień 2014 Zapewne i tak. Znajomy testuje ostatnio tego G Data i nie zamula mu jakoś bardzo kompa, a poza tym jest skuteczny w walce z wirusami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Snajperro 0 Zgłoś Napisano 3 Kwiecień 2014 Tak jak pisałem już w innym podobnym temacie na forum - spokojnie można znaleźć dobre darmowe antyvirusy. Posiadanie dwóch mija się z celem, tylko komp będzie zamulał. Jeżeli nie wiesz na co się zdecydować to polecam Avasta, bardzo prosty antywirus, który cały czas jest aktualizowany a który jest skuteczny. Nie obciąża również zbytnio kompa. Ja nie zawiodłem się na nim. Jest nie wiesz gdzie znaleźć instalkę to stąd możesz pobrać Avasta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Robbie85 0 Zgłoś Napisano 3 Kwiecień 2014 Oczywiście, że można, ale warto też zapoznać się z płatnymi. Zawsze można pobrać wersję testową i samemu przetestować jak chociażby G Data, który jest dość interesujący. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maratonczyk7 0 Zgłoś Napisano 8 Kwiecień 2014 (edytowane) jest wersja darmowa programu G-data? koparkoładowarka radom Edytowane 30 Lipiec 2014 przez maratonczyk7 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Robbie85 0 Zgłoś Napisano 14 Kwiecień 2014 Możesz pobrać wersję trial z ich strony i przetestować u siebie na kompie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Trewisz 0 Zgłoś Napisano 14 Kwiecień 2014 Jeżeli masz windowsa to polecam Microsoft Security Essentials w ogóle nieodczuwalny dla systemu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Robbie85 0 Zgłoś Napisano 18 Kwiecień 2014 Faktycznie ciekawy. Co do G Data to ostatnio zainstalowałem go na swoim kompie i bardzo pozytywnie mnie zaskakuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Martain 0 Zgłoś Napisano 4 Maj 2014 (edytowane) Wydaje mi się, że BitDefender. Ja od siebie polecam przetestować G Data, który również nie obciąża zbytnio komputera. Nie wiem jak jest teraz, ale Gdata swego czasu był mocno zasobożerny. Z tych dwóch (korzystałem z obydwu) wydaje mi się, że lepszy będzie Kaspersky, chociaż nie odczuje się zbytniej różnicy na Bitdefenderze. Jeżeli masz windowsa to polecam Microsoft Security Essentials w ogóle nieodczuwalny dla systemu No jeśli chcesz mieć komputer podatny na wiele zagrożeń, to też polecam Edytowane 4 Maj 2014 przez Martain Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Robbie85 0 Zgłoś Napisano 6 Maj 2014 Może i był zasobożerny bo u siebie nie zaobserwowałem żeby się tak działo. Spisuje się całkiem nieźle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nadrian90 0 Zgłoś Napisano 7 Maj 2014 (edytowane) Na moim lapku G-Data zjadał masę zasobów. Wolałem wrócić do AVG Szamba betonowe bydgoszcz Edytowane 13 Październik 2015 przez Nadrian90 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Robbie85 0 Zgłoś Napisano 12 Maj 2014 Myślę, że dużo zależy od kompa jak na nim taki antywirus będzie chodził. Ja w każdym razie jestem zadowolony z jego skuteczności. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Robbie85 0 Zgłoś Napisano 22 Maj 2014 Doszły mnie ciekawe informacje na temat tego antywira, a mianowicie wyszedł nowy pakiet z wieloma ciekawymi nowymi funkcjami np. chroni nasz komputer przed exploitami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
florianek 0 Zgłoś Napisano 23 Maj 2014 Mam G Datę zainstalowanego na starym PC-cie i muszę powiedzieć , że działa bezproblemowo . Aktualizuje się na bieżąco bez spowalniania komputera , miałem poprzedniego antywirusa , który przy aktualizacji tak zwalniał komputer , że nawet stron nie można było przeglądać . Solidny i bezpieczny polecam a najnowsza wersja jest jak owczarek niemiecki , na swój teren nie wpuści nic nie pożądanego . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Robbie85 0 Zgłoś Napisano 30 Maj 2014 Mój znajomy miał ostatnio problem z pozbyciem się wirusów do momentu kiedy trafił na G Data. Po zainstalowaniu i przeskanowaniu kompa zakończył się jego problem z całym tym robactwem i jest mega zadowolony z jego skuteczności. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Robbie85 0 Zgłoś Napisano 10 Czerwiec 2014 Polecam się zapoznać z tym nowym pakietem z owczarkiem niemieckim. U mnie na kompie sprawdza się naprawdę dobrze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wirda24 0 Zgłoś Napisano 4 Lipiec 2014 BitDefender będzie mniej obciążał komputera, chociaż sam korzystam z ESETa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
madmax27 0 Zgłoś Napisano 25 Sierpień 2014 Ja kożystam od roku z AVG AntiVirus i jestem zadowolony bo nie zamula wcale Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
natalia25 0 Zgłoś Napisano 27 Sierpień 2014 Dołożę swoje trzy grosze. Używałam Avasta - program niezły i chyba najlepszy z darmowych antywirów. Kaspersky - fajny program, ale potrafi zamulać kompa, poza tym pozbyłam się dzięki niemu "paru "probemów swego czasu, Commodo - coś tam czyścił, ale ogółem nie jestem zadowolona ze skuteczności. Teraz mam NODa32 - jak nna razie jest ok. A każdy antywirus będzie spowalniał trochę komputer. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marmo1 0 Zgłoś Napisano 29 Sierpień 2014 Ja od lat pozostaje wierny Kasperskiemu. Jest najlepszy jesli chodzi o aktualizacje sygnatur plus ochrona hybrydowa. Nigdy nie miałem problemów zeby zamulał kompa. Co prawda jego czas skanowania nie jest jakos porażająco krótki ale można mu wybaczyć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kornel34 0 Zgłoś Napisano 2 Wrzesień 2014 Kazdy używa co mu się podoba i ile użytkowników tyle opinii Kiedyś używałem Kaspersky i byłem zadowolony, jednak Nod32 (Eset) pobił wszyskie na tamten czas. Teraz nie wyobrażam sobie innego oprogramowania. Czasami znajomi opowiadają, że coś im zmula, jakieś robaki się zainfekowały. Jak przychodzę to widzę ich te ślimaki i poinstalowane oprogramowanie producentów, a w tle jakies Pandy, Avasty i jakies Secury, które aż się gotują w tray i mączą dysk twardy aby odkazić system Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
muzykant 0 Zgłoś Napisano 17 Wrzesień 2014 BitDefender mniej obciąża ale moim zdaniem Kaspersky ma lepszą bazę wirusów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach