Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
Soleris

Wycena Acer Aspire 5740g

Rekomendowane odpowiedzi

Witam chciał bym zasięgnąć waszej opini ile byłbym w stanie wyciągnąc za mojego Laptopa Acera Aspire 5740G, wiem że było kilka modeli z różnymi częściami wieć podam dokładnie co jest w moim modelu:

Procesor : Intel Core I5 processor 430M (2.26 GHz, 3MB L3cache)

Grafika : Ati Mobility Radeon HD 5650 Up to 2746 MB Hyper Memory

Pamięć : 4GB ramu 1066Mhz

Dysk twardy : 640GB HDD

Napęd : DVD super multi DL drive

ekran : 15.6" HD LED LCD

dodam że Laptop jest w bdb stanie, żadnych zadrapań na ekranie ani na obudowie, delikatne wytarcie od lewego nadgarska podczas użytkowania WSAD biggrin.png, Bateria trzym jak nowa mam całe okablowanie orygalne papiery i pudełko, komputer w grudniu będzie miał 2 lata

POZDRO

Edytowane przez Soleris

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witaj.

Z uwagi na to, że identycznych konfiguracji danego modelu laptopa jest niewiele będzie ciężko określić realna cenę Twojego komputera. Na Allegro są na chwilę obecna tylko dwie takie oferty (jedna to licytacja), więc tu ten serwis nam wiele nie pomoże. Twój laptop ma już 2 lata, a więc skończyła mu się gwarancja. Na cenę ma także wpływ stan baterii, wygląd laptopa (czy są rysy itp.) Poza tym w sklepach jest coraz więcej urządzeń z Windows 8, a to nie wpływa pozytywnie na trzymanie cen przez komputery wyposażone w starsze wersje tego systemu.

Nowe odpowiedniki Twojego laptopa (z najnowszą generacją procesorów i5 oraz i3 oraz dedykowanym układem graficznym) kosztują około 2000 zł. Tym samym za dwuletni sprzęt sądzę, że nie weźmiesz więcej niż 1500 zł.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...