Grysik 1 Zgłoś Napisano 15 Czerwiec 2011 Czy to prawda co tu piszą Politycy boją się Radio Maryja. Przecież nasi politycy się niczego nie boją ;-D bynajmniej mi się tak wydaje może macie inne zdanie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Everest 0 Zgłoś Napisano 12 Maj 2014 No niestety w przypadku Radia Maryja to wielu polityków zabiega o ich wpływy. Chodzi tutaj oczywiście o prawicę. To pokazuje jednoznacznie jaki wpływ ma kościół na życie polityczne. Jak tutaj można mówić o rozdziale państwa od kościoła? PiS i SD co chwilę składają na pewno wyjaśnienia w Toruniu ze swoich działań. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Belik 0 Zgłoś Napisano 14 Maj 2014 @Grysik Po pierwsze popraw link, bo nie działa. Radio Maryja nie kryje z jaką partią polityczną sympatyzuje. Dlatego często uprawiają propagandę szkodzącą wszystkim poza Pisem. Czasami jednak mają rację, ale to inny temat. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
sasayaku4 0 Zgłoś Napisano 24 Maj 2014 (edytowane) Czy tą rację mają to bym się sprzeczał. Moim zdaniem wywyższają partie ponad inne i wymyślają głupoty dla zamydlania oczu i uszu http://alanex-radom.pl/ Edytowane 22 Czerwiec 2015 przez sasayaku4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
barszcz162 0 Zgłoś Napisano 13 Czerwiec 2014 Gdyby nie Rydzyk i Kaczyński to Polskie społeczeństwo by było mniej skłócone Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
metro-metrowska 0 Zgłoś Napisano 19 Sierpień 2014 Tak samo boją się radia maryja jak boją się Eski Rock. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
agatka 0 Zgłoś Napisano 10 Luty 2015 za duzo kaski mohery dają i dlatego sie boją Bo lepiej dać na radio niz biednemu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Kuschnik 0 Zgłoś Napisano 31 Lipiec 2015 Nie wiem co ludzie mają do Radia Maryja. Ja tam lubię je posłuchać i się pomodlić. Nic złego tam nie usłyszałem, a ta nagonka to jest wręcz propaganda. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Galaxy10 0 Zgłoś Napisano 18 Sierpień 2015 Kościół ma ogromną władze i wpływy każdy rozsądny człowiek powinien się bać A czy nie myślicie, że już dosyć nieudaolnych polityków i ich kiepskich ustaw? Przecież nasze prawo coraz bardziej się gmatwa, trzeba coraz większej rzeszy specjalistów by w ogóle ogarnąć jak postępować w zgodzie z przepisami... Może czas na jakieś inicjatywy obywatelskie typu Ustawa Budrewicza? Zakłada właśnie maksymalne uproszczenie prawa, jasne zasady, wspieranie przedsiębiorczości, podatnik nie jest potencjalnym przestępcom etc. polecam zajrzeć w wolnej chwili - http://www.robimyustawe.org/ , myślę, że każdy z nas powinien poczuwać się do odpowiedzialności za stan naszego kraju... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Phenom 0 Zgłoś Napisano 27 Grudzień 2015 Politycy nie tyle boją się Radia Maryja co inicjatyw które jednoczą ludzi. Ludzie rozbici, skłóceni, nigdy nie stworzą frontu który może wymagać od polityków pewnych działań, który może wymagać od Państwa pewnej praworządności, pewnych postaw. Dlatego lepiej skłócać społeczeństwo podsuwając wymyślone problemy. Skłóconymi łatwiej rządzić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi