Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
Grysik

Politycy boją się Radio Maryja

Rekomendowane odpowiedzi

No niestety w przypadku Radia Maryja to wielu polityków zabiega o ich wpływy. Chodzi tutaj oczywiście o prawicę. To pokazuje jednoznacznie jaki wpływ ma kościół na życie polityczne. Jak tutaj można mówić o rozdziale państwa od kościoła? PiS i SD co chwilę składają na pewno wyjaśnienia w Toruniu ze swoich działań.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Grysik Po pierwsze popraw link, bo nie działa. Radio Maryja nie kryje z jaką partią polityczną sympatyzuje. Dlatego często uprawiają propagandę szkodzącą wszystkim poza Pisem. Czasami jednak mają rację, ale to inny temat.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy tą rację mają to bym się sprzeczał. Moim zdaniem wywyższają partie ponad inne i wymyślają głupoty dla zamydlania oczu i uszu

http://alanex-radom.pl/

Edytowane przez sasayaku4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

za duzo kaski :) mohery dają :) i dlatego sie boją :D Bo lepiej dać na radio niz ;) biednemu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem co ludzie mają do Radia Maryja. Ja tam lubię je posłuchać i się pomodlić. Nic złego tam nie usłyszałem, a ta nagonka to jest wręcz propaganda.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kościół ma ogromną władze i wpływy każdy rozsądny człowiek powinien się bać ;) A czy nie myślicie, że już dosyć nieudaolnych polityków i ich kiepskich ustaw? Przecież nasze prawo coraz bardziej się gmatwa, trzeba coraz większej rzeszy specjalistów by w ogóle ogarnąć jak postępować w zgodzie z przepisami... Może czas na jakieś inicjatywy obywatelskie typu Ustawa Budrewicza? Zakłada właśnie maksymalne uproszczenie prawa, jasne zasady, wspieranie przedsiębiorczości, podatnik nie jest potencjalnym przestępcom etc. polecam zajrzeć w wolnej chwili - http://www.robimyustawe.org/ , myślę, że każdy z nas powinien poczuwać się do odpowiedzialności za stan naszego kraju...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Politycy nie tyle boją się Radia Maryja co inicjatyw które jednoczą ludzi. Ludzie rozbici, skłóceni, nigdy nie stworzą frontu który może wymagać od polityków pewnych działań, który może wymagać od Państwa pewnej praworządności, pewnych postaw. Dlatego lepiej skłócać społeczeństwo podsuwając wymyślone problemy. Skłóconymi łatwiej rządzić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • Dodaj nową pozycję...