Tatuś 0 Zgłoś Napisano 6 Marzec 2010 Witam wszystkich użytkowników PC Centre!!! Szukam komputera dla mojego syna, oczywiście do gier. Sam mam już 4 dychy na karku i wypadłem z obiegu co dobre a co kiszkowate! Kedyś się nawet biegle w tym poruszałem ale dziś brakuje czasu i motywacji! A więc postanowiłem poradzić sie Fachowców ! Kasa jaką przeznaczam to 4 do 5 tysi za samego kompa bez monitora. Preferuje już gotowe zestawy z racji lenistwa i to ma być prezent a więc ciężko byłoby to montować w tajemnicy. Jest dużo zestawów na Allegro czy jakiż innych sklepach które same składają ale boję się, że zawsze w fajnej kompilacji wcisną coś marnego! Pozdrawiam wszystkich i prosze o poradę czy linki do wartościowych rzeczy. Tatuś Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AndrzejSnk 2 Zgłoś Napisano 6 Marzec 2010 Intel Xeon X3440 lub Intel Core I7 860 Gigabyte P55-UD3 jakiś Radosław HD5870 1024MB GDDR5 Antec TruePower 550W, BeQuiet StraightPower E6 550W Creative SB X-FI mX Extreme Gamer 7.1 A-Data 4GB (2x2GB) 2000MHz Xtreme Series Seagate 7200.12 do tego nagrywarka i obudowa całośc pod 4 tys. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Clamoor Zgłoś Napisano 7 Marzec 2010 Procesor: Intel Core i7-860 /2.8GHz, 8MB, LGA1156, BOX/ 1030 zł Płyta główna: Gigabyte P55A-UD4 /intel P55, Dual DDR3-2000, GLan, 1394/ 680 zł Wentylator: Scythe Mugen II Rev.B 175 zł Pamięć RAM: A-Data 4GB (2x2GB) 2000MHz Xtreme Series 399 zł Dysk twardy: Samsung 1 TB 7200rpm 32MB cache SATA-II F3 299 zł Karta graficzna: Gigabyte Radeon HD5870 1024MB DDR5 /256bit/ 2xDVI/HDMI/DP 1439 zł Nagrywarka DVD: Liteon iHAS124 SATA (black) 99 zł Obudowa: Antec Gamer Three Hundred (bez zasilacza) 269 zł Zasilacz: Antec TruePower New 550W 359 zł Suma: 4749 zł brutto w esc.pl albo w proline dosc podobne http://pr***l/?id=konfigurator&0:CORE+I7-860+2%2C80;1:GIGABYTE+P55A-UD4;2:SCY+MUGEN+2+REV+B;3:AX3U2000XB2G9-2X;4:GIGA+HD5870+1GB;5:SAM+1TB+32+HD103SJ;6:ANT+SIX+HUNDRED;7:BQT+E7-CM-580W;8:LITEON+IHAS124+O+B;24:ZLOZENIE+5DNI Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tatuś 0 Zgłoś Napisano 7 Marzec 2010 Witam Bardzo dziękuje za zestawy !! już zaczynam się orientować w pułeczkach czyli co za ile i ile daje! Pozdrawiam i Dziękuje za dalsze wskazówki zawsze cenne zawsze ważne i potrzebne!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Clamoor Zgłoś Napisano 7 Marzec 2010 troche zalezy to wszystko na ile sie chcecie bawić w kręcenie sprzetu, na ile sie spieszy, (bo moze warto grafike wziac jakas slabsza teraz a zaczekac na nvidia fermi), co do dysku warto sie zastanowic czy beda na nim jakies cenne dane np zdjecia czy muzyka to wtedy warto wziac dwa i spiac w mirror (kopia zapasowa), jak sie chce szastać kasą mozna wziac dysk ssd, albo gdzies zaczac szukac dysków sata III, ja np ostatnio kupujac komp sie wykosztowałem na obudowe i zasilacz antec p183 + antec cp850, bo lubie zeby było ładne ciche i pracowało stabilnie. więc takich parametrów modyfikujących zakup jest tak naprawde sporo. pzdr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PCKom 0 Zgłoś Napisano 19 Marzec 2010 Odnośnie procesora to nie musisz koniecznie brać i7 ponieważ i5 w zupełności wystarczy,do tego dopasuj tylko grafikę i ram. Będziesz sam składał zestaw czy jednak zamawiasz w sklepie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tatuś 0 Zgłoś Napisano 22 Marzec 2010 Odnośnie procesora to nie musisz koniecznie brać i7 ponieważ i5 w zupełności wystarczy,do tego dopasuj tylko grafikę i ram. Będziesz sam składał zestaw czy jednak zamawiasz w sklepie? Witam , raczej zdecyduje się na zakup w sklepie gdzie składają. Dziękuje za informacje Pozdrawiam S Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
anoda 0 Zgłoś Napisano 27 Czerwiec 2010 Jak się człowiek nie zna to lepiej się nie bawić, jeszcze cos się popsuje. Lepiej kupić już złożonego, ale ja polecam ci złożenie samemu kompa, od razu nauczysz się co i jak, przyda się jak będziesz chciał wymienić dysk na większy itp. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach