furman 0 Zgłoś Napisano 5 Marzec 2010 (edytowane) Mam (a własciwie miałem) Windows 7. Wysypał mi się. Jak wchodze z jakiegos Linuksa z CD czy z Vista Live! CD to nie mogę wejść do folderu "Dane Aplikacji" Błąd: Odmowa Dostępu. Systemu nie dam rady odzyskać, żeby się na siebie zalogować i mieć dostęp do tamtych folderów. Macie jakies pomysły jak się tam dostać ? EDIT: Dawno tu nie zaglądałem. Jak trwoga to do Boga Edytowane 5 Marzec 2010 przez furman Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
RuceX 0 Zgłoś Napisano 5 Marzec 2010 Próbowałeś podłączyć dysk do innego komputera? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomTom 10 Zgłoś Napisano 5 Marzec 2010 Próbowałeś przejąć dysk lub folder na własność pod np. Vistą niestety nie opisze dokładnie jak to zrobić gdyż siedzę jeszcze na wysłużonym XP i na nim po odhaczeniu opcji(Opcje folderów>>widko)Użyj prostego udostępniania plików, jest możliwość za pomocą odpowiedniego menu(mając prawa administratora) zmienić właściciela dysku/folderu i tym samym uzyskać dostęp. Co się stało z win 7 może jednak da się go jakoś uratować? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
luk1999 17 Zgłoś Napisano 6 Marzec 2010 Powinno pomóc: Prawym na katalog > właściwości > zabezpieczenia > zaawansowane > zakładka właściciel > zmień właściciela na: Twoje konto i zaznacz "Zamień właściciela dla podkontenerów i obiektów". W zakładce uprawnienia zaznacz Twoje konto i kliknij edytuj > "Zastosuj dla: ten folder, podfoldery i pliki" > zaznacz "pełna kontrola". Musisz to zrobić z poziomu Visty, 7 lub Server 2003/8. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach