Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
borysek7

sposób na spam?

Rekomendowane odpowiedzi

Czy macie jakiś dobry sposób na spam?? mam mejla w domenie ale czasem dostanę jakiś szit.. jak sobie radzicie??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Załóż nowego maila i nigdzie go nie podawaj. Albo podawaj go ze spacjami, [małpami], żeby boty go nie wyłapywały. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to akurat znam... a używasz jakiegoś programu walczącego ze spamem??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Używam jedynie Windows Live Mail + Kaspersky Anti-Virus 6.0 z Anti-Spy.

Na o2 jest pełno spamu. Można się go niby pozbyć wysyłając smsa.

W przypadku Kasperskyego pojawia się okno z listą maili i można odznaczyć te niechciane by ich w ogóle nie pobierać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Borysek - do czego używasz tego konta e-mail: tylko do korespondencji, czy do identyfikowania się na forach internetowych?

I jeszcze jedno: kto jest Twoim usługodawcą pocztowym = Gmail, Wp, o2?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem nie klepać wszędzie tego e-mail'a, bo wcześniej czy później się zaśmieci. Do tego dobry pakiet internet security z antyspamem. No i dobra skrzynka. o2 i interia wysyła masę spamu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Używam jedynie Windows Live Mail + Kaspersky Anti-Virus 6.0 z Anti-Spy.

Na o2 jest pełno spamu. Można się go niby pozbyć wysyłając smsa.

W przypadku Kasperskyego pojawia się okno z listą maili i można odznaczyć te niechciane by ich w ogóle nie pobierać.

ja jakoś w ten smsy powstrzymujące rzekomo spam nie wierzę. dobry av powinien sprawę załatwiać.może w tym przypadku kaspersky sobie po prostu nie radzi?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z o2 odbieram pocztę za pomocą przeglądarki więc to nie wina Kasperskyego ;)

Wystarczy sobie sprawdzić na końcu wiadomości, czy reklama została wysłana za pośrednictwem o2. Po wysłaniu smsa tych właśnie reklam się pozbędziemy, a jest ich sporo :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego, co ja zauważyłem, dużo daje filtr antyspamowy działający na serwerze. Odkąd działamy na nowym serwerze (a działamy już około rok), liczba niechcianych wiadomości spadła ze 100 do 2-3 dziennie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

rewelacyjny wynik ze 100 zejść do 3. w mojej dawnej pracy chyba też coś w tą stronę kombinowali ale nie wiedzieć czemu na jedne konta firmowe przychodziły setki spamu dziennie a na inne prawie wcale...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tam zazwyczaj nie dostaje za dużo spamu na e-mail chociaż czasami zdarza się, że kiedy wchodzę dostaje raptem z 10-15 wiadomości o różnych "pierdołach"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Clamoor

4 dni 20 wiadomosci ladujacych w folderze spam na gmailu, tego maila uzywam od 2006 roku chyba

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam na gmailu i podaję co najwyżej na rejestracji forum... gorzej gdy raz na jakiś czas dostaję na maila służbowego jakiś szit... a się nigdzie nie rejestrowałem...:/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja konto Gmailowe także traktuje jako konto do rejestracji, więc pierdół przychodzi tam mnóstwo. Ale spamu - niewiele :) Wczoraj raptem 3 wiadomości. Poza tym Gmail ładnie wychwytuje wszelki spam - nawet MS Outlook nie radzi sobie z tym tematem tak dobrze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co do gmaila to fakt nieźle sobie radzi ze spamem. dlatego zakupiłem domenę i konto skonfigurowałem przez gmail. większy problem mam z tym służbowym kontem, ponieważ serwer ma filtry spamowe ale przepuszcza to;/ może jakiś program znacie??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tylko że gmaile ma ostatnio słabe dni. a co do spamu. to wiele programów AV ma już barierę antyspamową więc to nie jest żaden rarytas:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jakoś nie zauważyłem gorszych dni gmaila:) wiem, że Eset na służbowym kompie ma wbudowany antyspam ale sprawuje się niestety słabo, ponieważ większość przepuszcz...a

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...