borysek7 0 Zgłoś Napisano 7 Wrzesień 2009 Czy macie jakiś dobry sposób na spam?? mam mejla w domenie ale czasem dostanę jakiś szit.. jak sobie radzicie?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
D154573R 1 Zgłoś Napisano 14 Wrzesień 2009 Załóż nowego maila i nigdzie go nie podawaj. Albo podawaj go ze spacjami, [małpami], żeby boty go nie wyłapywały. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
borysek7 0 Zgłoś Napisano 15 Wrzesień 2009 to akurat znam... a używasz jakiegoś programu walczącego ze spamem?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
D154573R 1 Zgłoś Napisano 15 Wrzesień 2009 Używam jedynie Windows Live Mail + Kaspersky Anti-Virus 6.0 z Anti-Spy. Na o2 jest pełno spamu. Można się go niby pozbyć wysyłając smsa. W przypadku Kasperskyego pojawia się okno z listą maili i można odznaczyć te niechciane by ich w ogóle nie pobierać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
RuceX 0 Zgłoś Napisano 15 Wrzesień 2009 Borysek - do czego używasz tego konta e-mail: tylko do korespondencji, czy do identyfikowania się na forach internetowych? I jeszcze jedno: kto jest Twoim usługodawcą pocztowym = Gmail, Wp, o2? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fenris 0 Zgłoś Napisano 16 Wrzesień 2009 Moim zdaniem nie klepać wszędzie tego e-mail'a, bo wcześniej czy później się zaśmieci. Do tego dobry pakiet internet security z antyspamem. No i dobra skrzynka. o2 i interia wysyła masę spamu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
brokk 0 Zgłoś Napisano 16 Wrzesień 2009 Używam jedynie Windows Live Mail + Kaspersky Anti-Virus 6.0 z Anti-Spy. Na o2 jest pełno spamu. Można się go niby pozbyć wysyłając smsa. W przypadku Kasperskyego pojawia się okno z listą maili i można odznaczyć te niechciane by ich w ogóle nie pobierać. ja jakoś w ten smsy powstrzymujące rzekomo spam nie wierzę. dobry av powinien sprawę załatwiać.może w tym przypadku kaspersky sobie po prostu nie radzi? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
D154573R 1 Zgłoś Napisano 16 Wrzesień 2009 Z o2 odbieram pocztę za pomocą przeglądarki więc to nie wina Kasperskyego Wystarczy sobie sprawdzić na końcu wiadomości, czy reklama została wysłana za pośrednictwem o2. Po wysłaniu smsa tych właśnie reklam się pozbędziemy, a jest ich sporo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Geo 9 Zgłoś Napisano 22 Wrzesień 2009 Z tego, co ja zauważyłem, dużo daje filtr antyspamowy działający na serwerze. Odkąd działamy na nowym serwerze (a działamy już około rok), liczba niechcianych wiadomości spadła ze 100 do 2-3 dziennie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
brokk 0 Zgłoś Napisano 23 Wrzesień 2009 rewelacyjny wynik ze 100 zejść do 3. w mojej dawnej pracy chyba też coś w tą stronę kombinowali ale nie wiedzieć czemu na jedne konta firmowe przychodziły setki spamu dziennie a na inne prawie wcale... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tassiek 4 Zgłoś Napisano 23 Wrzesień 2009 Ja tam zazwyczaj nie dostaje za dużo spamu na e-mail chociaż czasami zdarza się, że kiedy wchodzę dostaje raptem z 10-15 wiadomości o różnych "pierdołach" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Clamoor Zgłoś Napisano 24 Wrzesień 2009 4 dni 20 wiadomosci ladujacych w folderze spam na gmailu, tego maila uzywam od 2006 roku chyba Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
borysek7 0 Zgłoś Napisano 24 Wrzesień 2009 mam na gmailu i podaję co najwyżej na rejestracji forum... gorzej gdy raz na jakiś czas dostaję na maila służbowego jakiś szit... a się nigdzie nie rejestrowałem...:/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Geo 9 Zgłoś Napisano 25 Wrzesień 2009 Ja konto Gmailowe także traktuje jako konto do rejestracji, więc pierdół przychodzi tam mnóstwo. Ale spamu - niewiele Wczoraj raptem 3 wiadomości. Poza tym Gmail ładnie wychwytuje wszelki spam - nawet MS Outlook nie radzi sobie z tym tematem tak dobrze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
borysek7 0 Zgłoś Napisano 26 Wrzesień 2009 co do gmaila to fakt nieźle sobie radzi ze spamem. dlatego zakupiłem domenę i konto skonfigurowałem przez gmail. większy problem mam z tym służbowym kontem, ponieważ serwer ma filtry spamowe ale przepuszcza to;/ może jakiś program znacie?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
brokk 0 Zgłoś Napisano 18 Październik 2009 tylko że gmaile ma ostatnio słabe dni. a co do spamu. to wiele programów AV ma już barierę antyspamową więc to nie jest żaden rarytas:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
borysek7 0 Zgłoś Napisano 28 Październik 2009 jakoś nie zauważyłem gorszych dni gmaila:) wiem, że Eset na służbowym kompie ma wbudowany antyspam ale sprawuje się niestety słabo, ponieważ większość przepuszcz...a Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach