Dacik 0 Zgłoś Napisano 5 Wrzesień 2009 (edytowane) Hej W moim studenckim mieszkanku korzystamy z internetu od UPC. Mamy jakiś standardowy modem, ale w tym roku z internetu będą korzystały w mieszkaniu 3 komputery. Potrzebuję jakiś tani bezprzewodowy router, który nawet ja będę w stanie skonfigurować tak, żebyśmy nie musieli się martwić, że ktoś ciągnie nam neta za darmoche Przyznam, że wolałbym jak najbardziej ograniczyć koszty, więc w miarę możliwości sugerujcie coś z niższej półki cenowej (wiem, wymagam, a chcę oszczędzać, cóż - życie studenta). Pozdrawiam. Edytowane 6 Wrzesień 2009 przez Dacik Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nerio 17 Zgłoś Napisano 5 Wrzesień 2009 UPC powiadasz... dałoby radę cyknąć fotę obecnego modemu lub chociaż podać model? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Clamoor Zgłoś Napisano 5 Wrzesień 2009 Scientific Atlanta EP2203 zapewne ;-) i nie wiem po co modem bezprzewodowy walnij po prostu za tym router bezprzewodowy i juz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dacik 0 Zgłoś Napisano 6 Wrzesień 2009 @ Nerio/Clamoor Na pewno Scientific Atlanta, model chyba ten sam, ale nie mogę sprawdzić bo nie urzęduję obecnie w mieszkaniu, a żeby specjalnie jechać tylko po to by sprawdzić model to troszku za daleko. Btw. Zgadza się... potrzebuję bezprzewodowy router, nie modem... źle się wysłowiłem. Mea cupla i takie tam. A zatem? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Clamoor Zgłoś Napisano 6 Wrzesień 2009 dowolna d-link'a większosc linksysów nie wiem na jakich predkoscach ci zalezy czy gigabity czy nie bo one sa drogawe, to jest np swietne http://www.komputronik.pl/index.php/search...7/category/2427 ale i to ci powinno starczec http://www.komputronik.pl/index.php/produc...er_DIR-615.html Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nerio 17 Zgłoś Napisano 6 Wrzesień 2009 Osobiście odradzam D-Linka - mułowate są... LINKSYS (WRT54GL-EU) Wireless Router 802.11g 54Mbps, ( xDSL, Kablówka ) ver.1.1 - sprzęt nie do pobicia Do tego np. pomidor i jest gitara Cena ok 220 zł Jeżeli to za drogo to coś tańszego: LINKSYS WRT54G2-EE Wireless Router 802.11b/G Wi-Fi xDSL (telewizja kablowa) - 179 zł Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Clamoor Zgłoś Napisano 6 Wrzesień 2009 hmm ciekawe po raz 1 słyszę taka opinie? chętnie się dowiem więcej miałeś z nimi jakieś problemy? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nerio 17 Zgłoś Napisano 7 Wrzesień 2009 Panel w d-linkach to porażka... źle zaprojektowany, chodzi strasznie wolno... Do tego routery często się wieszały. 1 sztuka szybko padła... Takie mam odczucie po użytkowaniu dwóch DI-524 oraz innego modelu tej firmy (niestety nie pamiętam już jakiego). Od Linksysa: 4 sztuki WRT54GL - 0 problemów 3 sztuki WAG200G - 0 problemów 2 sztuki WAG54G2 - 0 problemów jeszcze coś pewnie się przewinęło, ale nie pamiętam ani problemów ani modelu... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Clamoor Zgłoś Napisano 7 Wrzesień 2009 hmm WRT54GL, to mamy w kole studentów i sie spisuje swietnie wiec moge sie pod nim podpisac ;-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dacik 0 Zgłoś Napisano 7 Październik 2009 Za Waszą namową nabyłem LINKSYS'a WRT54G2-EE. Zacność urządzenia nie zna granic, działa wszystko ładnie bez zarzutu w calutkim mieszkanku. Inna rzecz, że Nerio ładnie mi go skonfigurował, a potem poprowadził niemal za rączkę, jak dziecko we mgle przy podłączaniu i ostatnich ustawieniach. Senk ju soł macz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nerio 17 Zgłoś Napisano 7 Październik 2009 Przesadzasz Ale niema za co Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach