Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
Adamrak

Problem z wyjściem na słuchawki

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Posiadam od jakiegoś czasu ASUSA N50VN. Jakiś czas temu po odłączeniu transmitera FM od laptopa wyjście zostało aktywne tj. program oraz windows wykrywa ciągłe podłączenie słuchawek i teraz aby mieć dźwięk zmuszony jestem używać zewnętrznych głośników. czy ktoś wie jak ów problemik rozwiązać??

Dodam jeszcze, że robiłem recovera systemu i nic nie pomogło, ściągnąłem najnowszego BIOSA ze strony producenta oraz sterowniki audio i również nic.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

próbowałeś coś innego podłączyć pod to wyjście? np. normalne słuchawki? :) i następnie je odłączyć...

Jak takie metody nic nie dają to znaczy, że gniazdo jest fizycznie uwalone w jakiś magiczny sposób...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak próbowałem już wszystkiego i z podłączeniem słuchawek, i głośników jak i czyściłem na chyba wszystkie sposoby wejście (nie rozkręcałem bo jest na gwarancji) łącznie z dmuchaniem sprężonym powietrzem pod ciśnieniem 10 atmosfer.

Obawiam się że to może być styk spieczony i dlatego nie wykrywa odłączenia choć to tylko moje domysły a nie znam się zbytnio na tym czy jest to możliwe a lapka potrzebuje do pracy i ciężko by było go oddać na serwis.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niestety sam nic nie zwojujesz... na serwis jak gwarancja jest

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuje. Miałem nadzieje że obejdzie się bez serwisu.

Pozdrawiam

Lapka naprawiłem poprzez pogrzebanie śrubokrętem we wejściu słuchawek:P Widocznie jakis styk się zapiekł:P

Edytowane przez Adamrak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko teraz stracisz pewnie gwarancje,jeżeli przez grzebanie śrubokrętem naruszyłes jakiś element. Ale najważniejsze że słuchawki działają.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...