krzysiek.a89 0 Zgłoś Napisano 10 Marzec 2009 Hej szukam lapka tak do 2tys i znalazłem coś takiego http://primakomp.com.pl/acer-extensa-5230-...4500-lin-1.html - jest sens się nad nim zastanawiać? może ma ktoś podobny model?, szukam sprzętu do codziennego użytku, żeby tak pochodził parę lat, na grach mi nie zależy, będę się z nim przemieszczać więc wyświetlacz 15,4 zupełnie wystarczy. Może doradzicie mi coś innego wartego zainteresowania? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommy 6 Zgłoś Napisano 10 Marzec 2009 Za 2 tyś. można obecnie kupić całkiem niezły sprzęt. Zaproponowany laptop ma kiepską grafikę, a ponadto - to Acer... mnie nikt nigdy do tej firmy nie przekona Proponuję rozejrzeć się za Toshibą, ew. HP Pavilionem może? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krzysiek.a89 0 Zgłoś Napisano 10 Marzec 2009 hmm, HP Pavilion?, na innych forach odradzają go, a z Toshiby co byś ciekawego polecił? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
D154573R 1 Zgłoś Napisano 10 Marzec 2009 Zastanów się nad tym: Acer Extensa 5630G-582G25 VHB (system mnie gryzie, ale Aero da się odblokować ) http://www.euro.com.pl/laptopy-notebooki/d...82g25-vhb.bhtml HP Pavilion DV5-1100EW QL62 2048MB 160GB VHP (ten troche słabszy, ale ładniejszy). http://www.euro.com.pl/laptopy-notebooki/d...160gb-vhp.bhtml Oba kosztują około 2200-2300zł. Dlaczego te podałem? Bo mają najlepszą kartę graficzną w tej cenie. Lepszej nie dostaniesz. Miałem gotowe odpowiedzi, ponieważ ostatnio znajomemu szukałem lapka z możliwością grania ;P Linki z tego sklepu, ponieważ znajomy ma do niego blisko a nie kupuje przez internet. Miałem jeszcze 4 inne propozycje, ale bardzo podobne do tych. Co do Acera... Ja z mojego doświadczenia mogę odradzać ASUSy. To największe ... co może być. Brat kupił Asusa G1S za jakies 5k zł. Po 3 dniach padł. Wymienili mu na nowy ale ten nowy ma odpadające klawisze, zdeformował się na środku. Dziewczyna ma ASUSa F3SV. Dała za niego ponad 4k zł. Aktualnie działa on jak suszarka cały czas i ma smugi pod szybą w LCD, a jakby tego było mało, literki schodza z klawiszy i obudowa pękła w takim miejscu, że nie mam zielonego pojęcia jak to się stało. W obu tych przypadkach zastanawiają się nad oddaniem na gwarancje... Dlaczego to napisałem? Obojętnie co kupisz możesz miec pecha. Czy to będzie lapek za 1000zł, czy za 10000zł (np. Macbook Pro ) to i tak może Ci długo nie podziałać. Ważne żeby mieć gwarancje i go nie zalać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krzysiek.a89 0 Zgłoś Napisano 13 Marzec 2009 Spoko, pomyśle, a co sądzicie o Lenovo N500? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
D154573R 1 Zgłoś Napisano 13 Marzec 2009 Nie wiem w jakiej konfiguracji ten Lenovo. Wg mnie firma jest dobra, ale w tej cenie niestety nie będziesz miał karty graficznej, która Cię zadowoli (Intel GMA X4500HD). Wszystko zależy od zastosowań Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krzysiek.a89 0 Zgłoś Napisano 16 Marzec 2009 (edytowane) Nie upieram się na razie przy żadnej konkretnej konfiguracji ale interesowałby mnie na razie poziom hałasu tego Lenovo N500?, ma ktoś taki model? Widzę że link w pierwszym poście padł więc jeszcze raz: http://primakomp.pl/acer-extensa-5230-572g...ma4500-lin.html Edytowane 16 Marzec 2009 przez krzysiek.a89 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ehelon 0 Zgłoś Napisano 21 Lipiec 2009 Mnie acer też nie przekonuje. Według mnie niezłe lapki robi Fujitsu - Siemens Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PCKom 0 Zgłoś Napisano 19 Marzec 2010 A ja na Twoim miejsce zainwestowałbym w Toshibę lub Lenovo,to dobre i solidne firmy. Z tym,że do 2 tyś nie spodziewaj sie dedykowanej grafiki. Będzie zintegrowana co może stanowić problem przy bardziej wymagajacych grach. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach