makss911 0 Zgłoś Napisano 4 Listopad 2008 Problem jest w konfiguracji tego zestawu: http://www.allegro.pl/item460475998_zestaw...adio_i_lan.html chodzi o podzielenie sygnalu z anteny WiFi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nerio 17 Zgłoś Napisano 4 Listopad 2008 problem? Może warto napisać co to za problem... wróżek niestety na forum nie ma... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
makss911 0 Zgłoś Napisano 5 Listopad 2008 Chodzi o to ze nie wiem co, jak i gdzie wpisać żeby sygnał z anteny został podzielony na siec WiFi. Podłączyłem wszystko tak jak trzeba, ale wiem ze to nie wszystko. nie zajmuje sie sieciami lecz wiem ze to nie jest tak jak z dzieleniem NEO czy innego stałego łącza. Co trzeba jeszcze zrobić aby to działało? Komputer widzi siec ale nie ma dostępu do neta. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nerio 17 Zgłoś Napisano 5 Listopad 2008 AP - skrzynka z jednym portem LAN - TP-LINK TL-WA501G Router WiFi - TP-LINK TL-WR340GD 1. Skonfigurować AP, które odbiera sygnał z dużej zewnętrznej anteny - instrukcja obsługi do ręki - poszukać domyślnego adresu pod, którym AP się pojawi, domyślnego usera i hasło, żeby zalogować się do interfejsu WWW. AP podpiąć do komputera (tymczasowo) kablem. Ustawić sieć WiFi, do której AP będzie łączyć się automatycznie, wpisać jeżeli trzeba dane od ISP do uwierzytelniania, ustawić zabezpieczenia. Włączyć DHCP na porcie LAN (żeby router dostawał automatycznie całą konfigurację). Ustawić inne hasło niż domyślne. 2. Spiąć Router (port WAN) z AP (jeden port LAN). Wpiąć skrętkę od komputera do dowolnego portu switcha Routera. Zalogować się do routera i ustawić parametry wedle życzenia (zabezpieczenie sieci wewnętrznej, DHCP, hasło do routera, ...) Nawet na aukcji są odnośniki do instrukcji, więc nie widzę problemu. Jak pojawi się konkretny problem to i można podać konkretne rozwiązanie - wróżek na forum nie ma... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach