dango 0 Zgłoś Napisano 21 Wrzesień 2008 Posiadając taki sprzęt : - P4 3,0 Ghz (north) - 2,5 GB ram 400 - radeon 9600pro 128 mb - Windowsa z sp2 i grając na minimalnych detalach gra cięgle mi się w niektórych momentach wiesza tak, że niemożliwym jest kontynuowanie gry. Może ktoś nakierować mnie na sposób aby rozwiązać ten problem? (Sterowniki ściągałem ze strony głównej producenta karty graficznej). Czy wystarczy wymienić tylko kartę graficzną? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nerio 17 Zgłoś Napisano 21 Wrzesień 2008 Podaj dokładnie jaki masz zasilacz? Pachtowałeś grę? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dango 0 Zgłoś Napisano 21 Wrzesień 2008 Tak patch 1.2.1. Zasilacz Tracker 4 life/400 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Geo 9 Zgłoś Napisano 21 Wrzesień 2008 Zainstaluj nowszego patcha - dostępny jest 1.3... LINK No i w sumie nie spełniasz minimalnych wymagań Wiedźmina, a konkretnie Twoja karta graficzna. Pełne wymagania sprzętowe wyglądają tak: 1. System operacyjny Windows XP Service Pack 2 lub Vista (system operacyjny musi mieć zainstalowane dostępne aktualizacje) 2. Procesor Intel Pentium 4 2,4GHz lub AMD Athlon 64 2800+ 3. 1024 MB RAM - Windows XP 1536 MB RAM - Windows Vista 4. 128 MB karta graficzna, z obsługą DirectX 9 i Pixel Shader 2.0 (NVIDIA GeForce 6600 / ATI Radeon 9800) 5. Karta muzyczna zgodna z DirectX 9.0 6. 8,5 GB wolnego miejsca na dysku twardym. Tak czy siak spróbuj z patchem, najwyżej będziemy dalej myśleć. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Syde_Syrius 0 Zgłoś Napisano 21 Wrzesień 2008 najlepiej przeskanuj komputer antyvirusem to raz, dwa że karta graficzna niby nie najlepsza, ale mimo tego gra wieszala by sie na chwile tylko a nie na caly czas. choć zawsze możesz spróbować pożyczyć karte graficzną od jakiegoś kumpla żeby to sprawdzić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nerio 17 Zgłoś Napisano 21 Wrzesień 2008 Zasilacz do wymiany... min. jakiś Fortron... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dango 0 Zgłoś Napisano 21 Wrzesień 2008 (edytowane) No to zaczynamy od wymiany , zamowilem juz sobie radeona 3850, jutro po niego sie przejdzie jak cos to dam znac. A tak swoja droga gra nie zawsze mi krzaczy ( zapomnialem to napisac wczesniej), raz dziala wszystko ok a raz nie moge sie ruszyc( zalezy od humoru mojego komputera? nie chodzi mi o zwiechy raz na jaks czas, raz jes tak a innym razem tak). Dziekuje za pomoc , zobaczymy co przyniesie zmiana karty graficznej. Edytowane 21 Wrzesień 2008 przez dango Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nerio 17 Zgłoś Napisano 21 Wrzesień 2008 Skoro wymieniasz kartę graficzną warto było wymienić najpierw zasilacz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dango 0 Zgłoś Napisano 21 Wrzesień 2008 Zastanawiałem się juz nad tym wcześniej. Możesz mi powiedziec jakie mogą być konsekwencje niewymienienia go? A jeżeli juz to mogłbyś mi doradzić? W sumie fundusz mnie nie ogranicza ale nie chce pakować w mojego grata znacznych ilości pieniedzy ( w koncu ta karta bedzie mnie troche kosztowac). Znajdę coś do 100 zł? A jeżeli nie to. . . ? Z góry dziekuję Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nerio 17 Zgłoś Napisano 21 Wrzesień 2008 Niestabilność komputera w najlepszym wypadku lub gorsze konsekwencje... http://www.allegro.pl/item436717015_fsp_gr...r_sklep_gw.html - REALNE 400W Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jawtek 1 Zgłoś Napisano 22 Wrzesień 2008 Najlepiej w ogóle nie montuj nowej grafiki przed zamontowaniem zasilacza. Ten Tracer 400W to straszny crap, osobiście nie ryzykowałbym Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Geo 9 Zgłoś Napisano 22 Wrzesień 2008 Zgadzam się z przedmówcami, przed zainstalowaniem tej karty zasilacz jest bardzo wskazany. Zwłaszcze, że Fortron wskazany przez Neria jest dobry i w świetnej cenie. I wtedy Wiedźmin powinien śmigać! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dango 0 Zgłoś Napisano 25 Wrzesień 2008 Po wymianie karty graficznej i zasilacza wiedźmin chodzi na pelnych detalach przy rozdzielczosci 1024x768 z zadowalajaca plynnoscia. dziekuje za rady Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach