makss911 0 Zgłoś Napisano 21 Sierpień 2008 Zakupiłem kilka tyg. temu owego laptopa beż CD ze sterownikami. Posiada on czytnik linii papilarnych, niestety do dzis nie wiem jak go używać. Ze strony HP pobrałem wszystkie dostępne stery i nic. Jak to działa, czy jest do tego jakiś program?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommy 6 Zgłoś Napisano 21 Sierpień 2008 Z tego co mi wiadomo, musisz mieć sterowniki i soft (odpowiedni do systemu operacyjnego). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
makss911 0 Zgłoś Napisano 22 Sierpień 2008 stery mam, bo sa dostepne na stronie HP, lecz nie ma tam zadnej aplikaji system Vista x64 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommy 6 Zgłoś Napisano 22 Sierpień 2008 1) Zainstaluj AuthenTec Inc. AES2501A 2) Ściągnij ze stronki HP Bioscrypt VeriSoft Access Manager [klik] 3) Instaluj soft i rejestruj palce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
makss911 0 Zgłoś Napisano 23 Sierpień 2008 Wszystko juz dziala. Big THNX Tommy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommy 6 Zgłoś Napisano 23 Sierpień 2008 Cieszę się, że mogłem pomóc i zapraszam do częstego odwiedzania naszego wortalu i forum Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ness333 0 Zgłoś Napisano 30 Lipiec 2009 Niestety mam ten sam problem co kolega z tą różnicą, że ja używaj Windows 7 64 bit. na Viście 32 bit-owej czytnik chodził bez zarzutu. w momencie gdy zainstalowałem Windows 7 czytnik umarł. w Menedżerze urządzeń nawet nie ma żadnego urządzenia biometrycznego, tylko jest nieznane urządzenie (pewnie ten czytnik)... Mój laptop to hp dv7 1199ew. Ma ktoś jakiś pomysł? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AndrzejSnk 2 Zgłoś Napisano 1 Sierpień 2009 Niestety mam ten sam problem co kolega z tą różnicą, że ja używaj Windows 7 64 bit. na Viście 32 bit-owej czytnik chodził bez zarzutu. w momencie gdy zainstalowałem Windows 7 czytnik umarł. w Menedżerze urządzeń nawet nie ma żadnego urządzenia biometrycznego, tylko jest nieznane urządzenie (pewnie ten czytnik)... Mój laptop to hp dv7 1199ew. Ma ktoś jakiś pomysł? Z tego co mi wiadomo, musisz mieć sterowniki i soft (odpowiedni do systemu operacyjnego). masz co trzeba do Win 7? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PCKom 0 Zgłoś Napisano 19 Marzec 2010 Dokładnie tak. Musisz ściągnąc sterowniki do Twojej wersji systemu operacyjnego,czyli Windows 7 64 bit. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
thesic 0 Zgłoś Napisano 18 Wrzesień 2010 (edytowane) Wiam, ja niedawno kupilem laptopa Hp dv7-3150ez, niestety nie mam do niego zadnych sterownikow,plytki itp. System Windowsa 7 32bit. Jest jakas szansa by ten czytnik mogl jakos dzialac czy nie da rady pod ten system? juz sie mecze 3dzien z tym i to juz tyle poinstalowalem ze nie ogarniam tego. Mial ktos moze z tym taki problem i jakos poradzil sobie lub wyczytal? bylbym bardzo wdzieczny za jakakolwiek pomoc. pozdrawiam zapomnialem jeszcze dodac, ze na osobnej partycji mam katalog z roznymi sterownikami itp wiec to pewnie wszystko z plyty bylo czy cos, no i jest folder finger, i instalowalem ten sterownik dokladnie Validity sensors DDK, model czytnika to VFS301. pewnie spytacie czy korzystalem z programu typu digital persona czy jakos tak, wlasciwie to nic mi tu nie chce dzialac ;/ nie ma tego jak odpalic i nawet nie jestem blisko tego by przejsc do dalekiego mi etapu rejestracji odcisku itp;) dlatego jakby ktos sie orientowal w tym wszystkim to zeby wytlumaczyc jakos to na spokojnie jak to dziala wszystko, zawsze mi sie zdawalo ze co tu do roboty, sterownik,odpowiedni soft i gra. ale obecnie mnie to przeroslo. dobranoc Edytowane 18 Wrzesień 2010 przez thesic Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach