Tommy 6 Zgłoś Napisano 24 Wrzesień 2007 (edytowane) Tak mnie obsesyjnie od jakiegoś czasu nachodziło, by założyć jakiś nowy, oryginalny temat. W końcu trzeba ratować to forum, które ostatnimi czasy niestety często pustkami świeci. Dam sobie jednak spokój z wymyślaniem nowego topika i zapożyczę go z innego forum. Zasada jest prosta - wklejacie znalezioną fotkę z filmu (np. z filmweb.pl), bądź zarzucacie własnym screenem. Reszta zgaduje, a temu komu się uda - po potwierdzeniu autora zagadki - wkleja następny obrazek. Można wprowadzić punktację (tak jak ma to miejsce w temacie 'Jaka to gra?'). W ten sposób wyłonimy najlepszego maniaka filmowego na forum Może temat się przyjmie, w końcu w 'Labiryncie' pojawiały się właśnie zagadki będące screenami z filmów. A jeśli nie, to... pójdzie w zapomnienie EDIT: Jeżeli od czasu podania poprawnej odpowiedzi na zagadkę mijają 3 dni, a osoba nie wykazuje aktywności na forum (tzn. nie umieszcza nowego obrazka), wówczas może to uczynić dowolny użytkownik forum. W celu rozkręcenia zabawy, przynajmniej w jej początkowych etapach proponuję wrzucać screeny z prostych (tzn. popularnych powszechnie) filmów). ---------------------------------------------- Pozwolę sobie zatem rozpocząć zabawę: Edytowane 27 Wrzesień 2007 przez Tommy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
MANIAK 0 Zgłoś Napisano 24 Wrzesień 2007 nie wiem ale kojarzy mi się to z "Rrrrrr" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Tommy 6 Zgłoś Napisano 24 Wrzesień 2007 nie wiem ale kojarzy mi się to z "Rrrrrr"Nie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Tommy 6 Zgłoś Napisano 24 Wrzesień 2007 Apocalypto?Tak Havoc - 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
M@Ly 0 Zgłoś Napisano 25 Wrzesień 2007 Eh pierwszy bylem ;D. Apocalypto... Dobra Havoc wrzucaj, bo zastuj powoli sie robi... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Tommy 6 Zgłoś Napisano 26 Wrzesień 2007 Havoc, wrrr... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
M@Ly 0 Zgłoś Napisano 27 Wrzesień 2007 Dobra Tommy to nie ma sensu na takie granie jezeli nikt nie zdaje. Wstaw nowa zasade, ze osoba ktoa zgadla ma jeden dzien na wrzucenie fotki, w przeciwnym razie kto inny wrzuci fotke (kto inny - osoba, ktora ostatnio dobrze odgadla, lub wyznaczona przez wlasciciela topicu). W takim razie, jezeli nic ise nie dzieje, to ja wrzuce... Poprosze o cierpliwosc, nie wkurzac sie . Chcoiaz mam nadzieje, ze ktos odgadnie . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Tommy 6 Zgłoś Napisano 27 Wrzesień 2007 (edytowane) Dobra Tommy to nie ma sensu na takie granie jezeli nikt nie zdaje. Wstaw nowa zasade, ze osoba ktoa zgadla ma jeden dzien na wrzucenie fotki, w przeciwnym razie kto inny wrzuci fotke (kto inny - osoba, ktora ostatnio dobrze odgadla, lub wyznaczona przez wlasciciela topicu). W takim razie, jezeli nic ise nie dzieje, to ja wrzuce... Poprosze o cierpliwosc, nie wkurzac sie . Chcoiaz mam nadzieje, ze ktos odgadnie Jeden dzień to za mało, nie każdy ma czas by codziennie zaglądać na forum (3 dni wydaje się być optymalne). Wedle tej zasady nadal obowiązuje kolejka Havoca, jednak jeśli nie będzie miał nic przeciwko - może zostać twój screen. Ps. Czy jest to Czas Apokalipsy? Edytowane 27 Wrzesień 2007 przez Tommy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
M@Ly 0 Zgłoś Napisano 27 Wrzesień 2007 Jeden dzień to za mało, nie każdy ma czas by codziennie zaglądać na forum (3 dni wydaje się być optymalne). Wedle tej zasady nadal obowiązuje kolejka Havoca, jednak jeśli nie będzie miał nic przeciwko - może zostać twój screen. Ps. Czy jest to Czas Apokalipsy? Nie Rok produkcji filmu 1967 . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Tommy 6 Zgłoś Napisano 27 Wrzesień 2007 Kurde, ciężko... Może reżysera lub jakiegoś aktora podaj, będzie łatwiej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
M@Ly 0 Zgłoś Napisano 28 Wrzesień 2007 (edytowane) Hehe, nie ma tak latwo podam Aktora, wejdziecie na jakis seriws i zobaczycie w jakim filmie gral . Powiem, ze akcja filmu to operacja: "Market Garden" W 1944 r. W operacji bnral udzial, polski oddzial spadochroniarzy oraz polski dowodzca Sikorski. Pierwsza litera filmu: "O" Edytowane 28 Wrzesień 2007 przez M@Ly Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Tommy 6 Zgłoś Napisano 28 Wrzesień 2007 O jeden most za daleko [A Bridge Too Far]? Ale to jest film z 1977 roku... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
M@Ly 0 Zgłoś Napisano 28 Wrzesień 2007 O jeden most za daleko [A Bridge Too Far]? Ale to jest film z 1977 roku... Hm skad zes zgadl :>? Napewno to ze dodalem O, to nic Ci nie pomoglo . Tak zgadza, sie film jest z 1977 . Dobra zadawaj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Tommy 6 Zgłoś Napisano 28 Wrzesień 2007 Operacja "Market Garden" mi pomogła. Havoc - 1 Tommy - 1 Jak pisałem w pierwszym poście, daję prosty film (dodatkowo na screenie znana postać... ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
M@Ly 0 Zgłoś Napisano 28 Wrzesień 2007 World Trade Center Jestem pewny wygranej, takze zadaje juz swoje . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Tommy 6 Zgłoś Napisano 28 Wrzesień 2007 300? (ale raczej nie...) Havoc - 1 Tommy - 1 M@Ly - 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Tommy 6 Zgłoś Napisano 28 Wrzesień 2007 (edytowane) Eee, jednak nie... Gladiator Dowód -> http://gfx.filmweb.pl/ph/09/36/936/65324.1.jpg Tommy - 2 Havoc - 1 M@Ly - 1 Znowu izi, klasyka... Edytowane 28 Wrzesień 2007 przez Tommy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
M@Ly 0 Zgłoś Napisano 29 Wrzesień 2007 Kurde ciezko, cos mi sie kojazy z filmem, ale prosze o podpowiedz... Jakis rok produkcji, rezyser? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Tommy 6 Zgłoś Napisano 29 Wrzesień 2007 Nie no, ten fim powinien znać każdy. Klasyk Jeśli nikt nie będzie wiedział, zacznę podpowiadać... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Tommy 6 Zgłoś Napisano 29 Wrzesień 2007 ... Nie mów, że nie znasz tego aktora po lewej... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
M@Ly 0 Zgłoś Napisano 30 Wrzesień 2007 Nie mów, że nie znasz tego aktora po lewej... Tak, po lewej to "chyba" Freeman, a po prawej tez znany, lecz nie mam pojecia dokladnie jak sie nazywa. Podpowiedz rok produkcji. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Tommy 6 Zgłoś Napisano 30 Wrzesień 2007 No oczywiście że to poczciwy Morgan Roku nie podam bo jak znasz aktora, to byłoby za banalne. Pewne motywy filmu kojarzą mi się z Prison Break'iem (poniekąd tematyka) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
M@Ly 0 Zgłoś Napisano 30 Wrzesień 2007 (edytowane) No to mamy do wyboru: Wanted (2008) - Sloan Bucket List, The (2008) Evan Wszechmogący (2007) - God Feast of Love, The (2007) - Harry Scott Zabójczy numer (2006) - The Boss Kontrakt na zabijanie (2006) - Frank Cordell Batman: Początek (2005) - Lucius Fox Człowiek pies (2005) - Sam Marsz pingwinów (2005) - narrator (głos w wersji oryg.) Niedokończone życie (2005) - Mitch Bradley Edison (2005) - Ashford Hawajskie Crime Story - Wielki skok (2004) - Walter Crewes Za wszelką cenę (2004) - Eddie Dupris Łowca snów (2003) - Pułkownik Abraham Curtis Bruce Wszechmogący (2003) - Bóg Levity (2003) - Miles Evans Suma wszystkich strachów (2002) - William Cabot Bez przedawnienia (2002) - Charlie Grimes W sieci pająka (2001) - Alex Cross, producent Siostra Betty (2000) - Charlie Third Degree (2000) Long Way to Freedom (2000) - Nelson Mandela Rendezvous with Rama (2000) - Commander Wm. T. Norton Podejrzany (2000) - kapitan Victor Benezet Water Damage (1999) - Tom Preedy Dzień zagłady (1998) - President Tom Beck Hard Rain (1998) - Jim Screening (1998) - siebie Amistad (1997) - Theodore Joadson Long Way Home, The (1997) - Narrator Kolekcjoner (1997) - Alex Cross Reakcja Łańcuchowa (1996) - Paul Shannon Moll Flanders (1996) - Hibble Cosmic Voyage (1996) - Narrator Epidemia (1995) - generał Billy Ford Promised Land, The (1995) - Narrator (TV) Siedem (1995) - Detective William Somerset Century of Cinema, A (1994) - siebie Skazani na Shawshank (1994) - Ellis Boyd Bopha! (1993) - reżyseria Bez przebaczenia (1992) - Ned Logan Zew Wolności (1992) - Geel Piet Robin Hood: książę złodziei (1991) - Azeem Fajerwerki próżności (1990) - Judge Leonard White Civil War, The (1990) - Frederick Douglass (TV) Chwała (1989) - Sierżant John Rawlins Wesprzyj się na mnie (1989) - Joe Clark Wożąc panią Daisy (1989) - Hoke Colburn Przystojniak (1989) - Lt. A.Z. Drones Clinton and Nadine (1988) - Dorsey Pratt (TV) Clean and Sober (1988) - Craig Fight for Life (1987) - dr Sherard (TV) Street Smart (1987) - Fast Black Resting Place (1986) - Luther Johnson (TV) Execution of Raymond Graham, The (1985) - Warden Pratt (TV) Atlanta Child Murders, The (1985) - Ben Shelter (TV) Marie (1985) - Charles Traughber That Was Then... This Is Now (1985) - Charlie Woods Harry and Son (1984) - Siemanowski Teachers (1984) - Lewis Marva Collins Story, The (1981) - Clarence Collins (TV) Eyewitness (1981) - Black Death of a Prophet (1981) - Malcolm X Więzień Brubaker (1980) - Walter Attica (1980) - Hap Richards (TV) Coriolanus (1979) - Coriolanus Hollow Image (1979) - Sweet Talk (TV) Julius Caesar (1979) - Casca Roll of Thunder, Hear My Cry (1978) - Hammer (TV) Electric Company, The (1971) - Easy Reader (TV) Who Says I Can`t Ride a Rainbow? (1971) - Afro Another World (1964) - Roy Bingham (TV) Troche to szukanie zajelo, ale... Oplacilo sie +1 punkt dla mnie . Tommy - 2 M@Ly - 2 Havoc - 1 Oczywiscie tytul to: The Shawshank Redemption Teraz ja... MIODZIO!! Podpowiedz za 5 zlotych . Edytowane 30 Wrzesień 2007 przez M@Ly Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi