lastone 0 Zgłoś Napisano 30 Lipiec 2007 Witam, jak zapewne sie domyslacie mam problem, nie byle jaki przynamniej dla mnie, mianowicie: chce zainstalowac flasha 8 (z cs3 dzieje sie to samo, wole nie myslec w tej chwili czy z innymi aplikacjami tez) , ale instalacjia jezeli w ogole co jakis czas daje jakis postep to jest (w przypadku cs3) 50 setnych procenta, flash 8 w ogole sie nie instaluje, to znaczy odpala sie do pewnego momentu, dalej z tego co rozumiem blokuje go msiexec (dziwne?;]). Obciazenie cpu w danym momencie wynosi 100% (oczywiscie powoduje to msiexec), co ciekawe odpalonych procesow msiexec sa 3 nie wiem czy to normalne bo szczerze nigdy nei zwrocilem na to uwagi, kiedy wylacze 1 natychmiast ponawia sie nowy, kiedy wylacze wszystkie wiadomo instalacjia konczy sie nie powodzeniem, reszta wraca do normy. W podgladzie firewalla zauwarzylem tez co chwile zapisuje i usuwa jakies informacje w tempie nie bylo by to nic dziwnego jednak w 1 procesie potrafi byc do 2000 takich akcji, a procesy leca jak szalone (nie dziwne ze cpu 100%) btw: nie mam wirusow (sprawdzalem avastem i panda online), restart nie pomaga, dzieje sie to samo. Szczerze powiem, ze zazwyczaj sobie radze jednak tutaj naprawde nie mam pojecia co to powduje, dlatego prosze was o pomoc, jezeli potrzebne wam jakis screeny powiedzcie. PS. jezeli usune te pliki z temp, to i tak robi je ponownie. Z gory dzieki za pomoc, jednosnie proszac o jak najszybsza. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Crow 0 Zgłoś Napisano 30 Lipiec 2007 Witam. Spróbuj zaktualizować Windows Installer-a. Odpowiednie pliki instalacyjne znajdziesz na stronie Microsoftu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lastone 0 Zgłoś Napisano 30 Lipiec 2007 (edytowane) Dziekuje za pomoc, chociaz bedac szcery z natury musze powiedziec ze nei satysfakcjonuje mnie, jeszcze nei dawno bylo przeciez wszystko w porzadku. Mimo to napewno nie omieszkam zrobic tej aktualizacji, jednak w tej chwili pech chcial ze na terenie z kierunkowym 61 padly sprzety na wiekszosci central tpsa, wiec pobieranie czegokolwiek od godziny 11~24 nie ma sensu bo jest to max 7kb/s, sprobuje w nocy. Jeszcze raz dzieki, jezeli ktos ma jeszcze jakies sugestie chetnie sprobuje. @edit Zaaktualizowalem windows installera do wersji 3.1, nic nie dalo. Zainstalowalem .Net Frameworka v1.1 i v2.0 (podpowiedz z innego forum) nic nie dalo Sprawdzono moje logi programami HJT, ComboFix, Silent Runners (inne forum) nic nie dalo, czyste Mam nadzieje ze ktos ma jeszcze jakis pomysl, przed prawdopodobna reinstalacja badz formacie. Z gory dzieki Edytowane 31 Lipiec 2007 przez lastone Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Crow 0 Zgłoś Napisano 31 Lipiec 2007 1. Czy masz uruchomiony jakiś program antywirusowy lub anty-spywareowy? Spróbuj go/je wyłączyć. Często jest tak, że pakiety AV szaleją przy instalatorach. 2. Czy jesteś w stanie wkleić na forum logi z instalacji które się zawieszają? Powinny być w TEMP-ie... jeśli nie, to można msiexec odpalić z parametrem /log który je wygeneruje,np: msiexec /i plik_z_instalacja.msi /log plik_z_logami.log Najprawdopodobniej źródłem problemów nie jest sam msiexec tylko jakiś inny komponent systemu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
HeadShot 0 Zgłoś Napisano 18 Sierpień 2007 Zrob formata i wszystko bedzie git Wiem ze to rozwiazanie nie kazdego zadowoli, ale to ok godzina roboty, lacznie z instalacja driverow i calego softu Szybsze to niz dojscie co jest nie tak w systemie + naprawienie tego. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mariorozpruwacz 0 Zgłoś Napisano 7 Czerwiec 2008 Zrob formata i wszystko bedzie git ŁEBSZOT A może niech se kupi nowy komp? A tak na poważnie zainstaluj NET Framework 3.0 i Windows Installer 3.1 ale odinstaluj stary Windows Installer!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach