Havoc 8 Zgłoś Napisano 11 Czerwiec 2007 Ogólnie to tylko moje pytanie. Czy jest możliwość stworzenia programu będącego w stanie zmienić nazwy wszystkich plików w danym katalogu i/lub podkatalogach za jednym razem? Nie chodzi mi o nadanie jednej nazwy a raczej o np. zamienienie "_" na spację, lub małych na duże litery. A może istnieje taki soft? Czasem wpada mi na hdd nowa muza a mam dosłownie uczulenie na nazewnictwo typu "jakis_zespół_-_i_jego_głupia_piosenka" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Qdi 0 Zgłoś Napisano 11 Czerwiec 2007 A może istnieje taki soft? Opcja taka jest w total commanderze. Jak nie znajdziesz to postaram się znaleść - gdzieś to czytałem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Havoc 8 Zgłoś Napisano 23 Czerwiec 2007 Dzieki, działa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Clamoor Zgłoś Napisano 24 Czerwiec 2007 a ja polecę 2 programy, MP3TagEditor http://www.mp3developments.com/ oraz mp3tag http://www.mp3tag.de/en/ tym zmienisz nazwy piosenek, opiszesz je wygodnie, wyszukasz tytuły piosenek z freedb oraz (!) amazon, działa naprawde świetnie polecam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Crow 0 Zgłoś Napisano 24 Czerwiec 2007 a ja polecam PERL-a Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Akmehh 0 Zgłoś Napisano 24 Sierpień 2007 ja polecam nie słuchać kradzionej muzyki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommy 6 Zgłoś Napisano 25 Sierpień 2007 ja polecam nie słuchać kradzionej muzyki I jeszcze krytyka piractwa OHavoc wcale nie napisał, że jego muza jest nielegalnego pochodzenia. Są legalne portale z muzyką, a i programy do konwertowania mogą nadawać plikom takowe nazwy, jeśli nie pogrzebiemy w opcjach Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Clamoor Zgłoś Napisano 27 Sierpień 2007 grr nienawidze głupich komentarzy ... a jak mam np płyty queena to co mam sobie je zdzierać ? niestety płyty cd tez sie koncza wiec sie rippuje i ma w kompie, albo na odtwarzaczu mp3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eloziom34 0 Zgłoś Napisano 27 Sierpień 2007 (edytowane) grr nienawidze głupich komentarzy ...To ich nie pisz. niestety płyty cd tez sie konczaPo 100 latach Poza tym Havoc pisał o muzyce zewnętrznego pochodzenia. Edytowane 27 Sierpień 2007 przez eloziom34 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommy 6 Zgłoś Napisano 27 Sierpień 2007 Po 100 latach Zależne od warunków atmosferycznych i sposobu eksploatacji przez samego ich posiadacza Poza tym Havoc pisał o muzyce zewnętrznego pochodzenia.Sam nie musi tworzyć swoich kopii zapasowych Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Crow 0 Zgłoś Napisano 27 Sierpień 2007 http://www.cdfreaks.com/news/CD-Rs-lifetim...-you-think.html 100 lat trwałości to one miały gdy kosztowały dużo więcej. Teraz producenci obniżają koszty, a przez to trwałość płyt. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eloziom34 0 Zgłoś Napisano 27 Sierpień 2007 http://www.cdfreaks.com/news/CD-Rs-lifetim...-you-think.html 100 lat trwałości to one miały gdy kosztowały dużo więcej. Teraz producenci obniżają koszty, a przez to trwałość płyt. Z tego co wiem na CD-R nagrywa jedynie wytwórnia Wania Piwnica Records... ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Clamoor Zgłoś Napisano 27 Sierpień 2007 Homeworld Cataclysm, gra z 2000 roku, płyta niestety zacznyna juz nie wytrzymywać, i sie czasem zacina ... 3pak queena kupiony hmm tez z 5 lat temu tak ładnie gra jeszcze ale tylko dlatego ze zgrałem go do kompa, o inaczej płyty by juz na pewnoe nie działały, a cd moze ma 100 lat wytrzymałości ... nieuzywane ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Havoc 8 Zgłoś Napisano 28 Sierpień 2007 zadna plyta ccd nie wytrzyma 100lat! smiesza mnie takie teksty. Poza tym, gdize ja tam wspomniałem o muzyce z zewnętrznego źródła? Ja tylko podałem przykład "(...)nazewnictwo TYPU(....)" a tak opisywane są i programy, i muzyka i wszystko co można ściągnąć z netu, np. też zdjęcia. Jeszcze jakieś głupie komenty co do legalności? A tak btw. na stojaku z płytami ostało mi się jakieś 10cd, reszta w szafie leży skopiowana uprzednio na hdd lub teraz na dvd. Czasem trzeba odświeżyć kopie żeby to sie zachowało. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach