Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
GrzegorzPPP

Komp 1000-1500 bez dysku

Rekomendowane odpowiedzi

Kurde chłopaki jak to jest z tymi dyskami, mam dwa dyski ATA 100, a w tej płycie głównej pisze Interfejs dysków IDE ATA: ATA/133 http://www.esc.pl/product_info.php?products_id=5062 czy w takim razie muszę zmieniać dyski?? W sklepie mi powiedzieli, że raczej nie podejdzie, ale nie są pewni, właściwie to czym różnią się te ATA 100 od ATA 133?? Kompa już zamówiłem i wolałbym żeby pasowały te dyski.

l0l

heh ja mam dwa dyskie jeden ATA33 drugi ATA 100 i oba działają na moim złączu ATA133 ;]

A i bym zapomniał, nie mają tego MODECOMA, ale zaproponowali Chiefteca 20 zeta droższy, zapewne to ten http://www.esc.pl/product_info.php?cPath=1...roducts_id=2053 co o tym sądzicie??

możesz brać ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki Andrzej! Uspokoiłeś mnie, już zaczynałem się denerwować, że będę musiał się bawić w sprzedawanie starych :) i kupowanie nowych dysków

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale super sprzedawcy... :D proszę kup dyktafon i popytaj ich o jeszcze jakieś rzeczy bo można niezłą komedie skręcić <lol>

Ata 133 daje ci poprawną obsługę takich dysków, czyli szybszych, ale jak najbardziej jest kompatybilny wstecz! :) TO tak jakby powiedzieć, że do płyty która obsługuje DDR 400MHz nie włożymy DDR 333MHz :D fajnie ^^

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już odebrałem kompa i właśnie z niego piszę, noi mam kilka problemów

1. Kiedy przesuwam okno jakiegoś folderu to strasznie się to tnie, tak samo jest z przeglądaniem stron www

2. Nie mogę uruchamiać nowych gier, jak klikam aby zacząć grę to nic się nie pojawia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a sterowniki zainstalowałeś??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no niestety trzeba

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sory pomyłka wczesniej nie zainstalowałem, okna dialogowe już się nie tną :) dzięki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...