rydelek 0 Zgłoś Napisano 11 Październik 2006 Ratunku!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jak mam zlikwidowac kolorową ramkę,która nie wiem czemu pojawiła się nagle pod wszystkimi ikonkami pulpitu. Próbowałam już bawic sie właściwosciami i nic HEEEEEEEELP Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AndrzejSnk 2 Zgłoś Napisano 11 Październik 2006 Ratunku!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jak mam zlikwidowac kolorową ramkę,która nie wiem czemu pojawiła się nagle pod wszystkimi ikonkami pulpitu. Próbowałam już bawic sie właściwosciami i nic HEEEEEEEELP a możesz pokazać jak ta "kolorowa ramka" wygląda? <bo to chyba nie to oczym teraz myśle> a więc tak zrób PrintScreena i następnie obrazek wrzuć na http://imageshack.us/ i podaj linka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rydelek 0 Zgłoś Napisano 11 Październik 2006 a możesz pokazać jak ta "kolorowa ramka" wygląda? <bo to chyba nie to oczym teraz myśle> a więc tak zrób PrintScreena i następnie obrazek wrzuć na http://imageshack.us/ i podaj linka Hmm.... No więc tak ramka jest taka jak ta która pojawia się w momencie zaznaczenia ikony na pulpicie (tzn np. nazwa pliku na niebieskim tle) tyle,że one zrobiły sie nagle i na wszystkich plikach na moim pulpicie a PrintScreena nie mam teraz jak zrobic bo to na domowym komputerku,a teraz latam z laptopem. Możesz mi jakos pomóc????? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
darek_dade 2 Zgłoś Napisano 11 Październik 2006 Poki co czekamy na screena. Moja, nieco przedwczesna diagnoza to siakis wirusek. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rydelek 0 Zgłoś Napisano 11 Październik 2006 Poki co czekamy na screena. Moja, nieco przedwczesna diagnoza to siakis wirusek. nie:( tylko nie wirusek a tak serio to czy to możliwe mam dobre antywirki w komputerku....no i oprócz tego tła nic sie nie dzieje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
darek_dade 2 Zgłoś Napisano 11 Październik 2006 Dlatego napisalem, ze diagnoza jest przedwczesna. Po za tym nie ma niezawodnych antywirusow. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommy 6 Zgłoś Napisano 11 Październik 2006 Chyba rozumiem o co Ci chodzi. Nazwa każdego pliku jest otoczona taką przerywaną linią i pole zamiast być przeźroczyste po prostu ma kolor? W starszych windowsach bodaj też tak było. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rydelek 0 Zgłoś Napisano 11 Październik 2006 Dlatego napisalem, ze diagnoza jest przedwczesna. Po za tym nie ma niezawodnych antywirusow. Ok więc jak tylko dotrę do domowego komputerka to puszczę Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rydelek 0 Zgłoś Napisano 11 Październik 2006 Chyba rozumiem o co Ci chodzi. Nazwa każdego pliku jest otoczona taką przerywaną linią i pole zamiast być przeźroczyste po prostu ma kolor? W starszych windowsach bodaj też tak było. Nio dokładnie tak jest tyle,że wcześniej było normalnie ...psuje mi to całą kompozycje pulpitu i nie umiem się tego pozby :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommy 6 Zgłoś Napisano 11 Październik 2006 Nio dokładnie tak jest tyle,że wcześniej było normalnie ...psuje mi to całą kompozycje pulpitu i nie umiem się tego pozby :( Nie sądzę, aby była to wina jakiegoś wirusa, aczkolwiek w stu procentach wykluczyć tego nie można. Używasz WinXP? Pogrzebiemy w opcjach, może się coś znajdzie EDIT: Tak mi się przypomniało, może spróbuj całą kompozycję pulpitu zmienić? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rydelek 0 Zgłoś Napisano 11 Październik 2006 Nie sądzę, aby była to wina jakiegoś wirusa, aczkolwiek w stu procentach wykluczyć tego nie można. Używasz WinXP? Pogrzebiemy w opcjach, może się coś znajdzie Tak mam XP a obcje juz całe przegrzebałam (na tyle na ile umiem) myślałam też ,że może to brak "ptaszka" w obcji "użyj cieni dla etykiet ikon" ale tam wszysko jest ok.... kurcze musze to jakoś usunąć Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rydelek 0 Zgłoś Napisano 11 Październik 2006 Nie sądzę, aby była to wina jakiegoś wirusa, aczkolwiek w stu procentach wykluczyć tego nie można. Używasz WinXP? Pogrzebiemy w opcjach, może się coś znajdzie EDIT: Tak mi się przypomniało, może spróbuj całą kompozycję pulpitu zmienić? Zmieniłam... to paskudztwo nadal przykleione do ikonek:( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Qba 4 Zgłoś Napisano 11 Październik 2006 Też tak kiedyś miałem, i z tego co pamiętam to w ustawieniach coś zmieniłem. Jak tylko sobie przypomne to napisze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czintos 0 Zgłoś Napisano 26 Październik 2006 Pamiętam, że w starszym windowsie 98 wystarczyło zmienić kolor tła pulpitu, ale czy w Xpku to pomoże nie wiem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Buben 0 Zgłoś Napisano 14 Styczeń 2008 (edytowane) OMG co za odpowiedzi, ten pisze o wirusach, tamtem o czymstam, az sie wierzyc nie chce ze chcieliscie mu pomoc hahaha Wirusek mnie dobił cóż za wybitnie nietrafna diagnoza <lol> Odpowiedź: Prawy przycisk na ikonkę Mój komputer >>> Właściwości >>> Zakładka Zaawansowane >>> Wydajność i kliknij Ustawienia i Użyj cieni dla etykiet ikon. Finito, pozdro Edytowane 14 Styczeń 2008 przez Buben Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Havoc 8 Zgłoś Napisano 17 Styczeń 2008 (edytowane) OMG co za odpowiedzi, ten pisze o wirusach, tamtem o czymstam, az sie wierzyc nie chce ze chcieliscie mu pomoc hahaha Wirusek mnie dobił cóż za wybitnie nietrafna diagnoza <lol> Odpowiedź: Prawy przycisk na ikonkę Mój komputer >>> Właściwości >>> Zakładka Zaawansowane >>> Wydajność i kliknij Ustawienia i Użyj cieni dla etykiet ikon. Finito, pozdro Schowaj się...kolejne dziecko neostrady które niepotrafi czytać...A btw to nie odświeżaj postów sprzed roku! A teraz czytaj!! Tak mam XP a obcje juz całe przegrzebałam (na tyle na ile umiem) myślałam też ,że może to brak "ptaszka" w obcji "użyj cieni dla etykiet ikon" ale tam wszysko jest ok.... kurcze musze to jakoś usunąć Jeszcze jakieś złote myśli? Wszedłeś, zarejestrowałeś się, wyśmiałeś ludzi i co...? Sam zostałeś wyśmiany! Wracaj do kurnika. Edytowane 17 Styczeń 2008 przez Dacik Nie obrażajmy się nawzajem... proszę :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jkubik 0 Zgłoś Napisano 25 Czerwiec 2008 Wielu ludzi ma z tym problem bo przyczyną jest opcja na pozór nie związana z ikonkami bezpośrednio. A oto najprawdopodobniej poprawne rozwiązanie: 1. Klikamy na pulpicie PPM (prawym przyciskiem myszy 2. Wybieramy "Rozmieśc ikony według..." 3. Odznaczamy zaznaczenie przy opcji "Zablokuj elementy sieci Web na pulpicie" Opcję tą możesz również znaleźć w PPM->Właściwości-> Pulpit->Dostosuj Pulpit->Sieć Web->Zablokuj elementy pulpitu I powinno działać Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wwwENGLANDpl 0 Zgłoś Napisano 3 Wrzesień 2010 Zrobiłem tak jak podpowiedział jkubik 1. Klikamy na pulpicie PPM (prawym przyciskiem myszy 2. Wybieramy "Rozmieśc ikony według..." 3. Odznaczamy zaznaczenie przy opcji "Zablokuj elementy sieci Web na pulpicie" i POMOGŁO. DZIEKI. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach