Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
kaki

Smieszna muzyka :D

Rekomendowane odpowiedzi

Smieszna muza

szperajac sobie w necie ostatnio znalazłem troche smiesznych kawałków

daje wszystkim link :D

ciescie sie ludzie , ta muza potrafi zniszczyc :D

Czari.info

dawajcie ludzie kto dłuzej bedzie słuchał:D ja słucham juz 2 godz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
dawajcie ludzie kto dłuzej bedzie słuchał:D ja słucham juz 2 godz

Nic tylko pozazdroscic :huh:...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Nic tylko pozazdroscic ...

Ale czego tu zazdroscic to tylko dla zabawy .

Jak człowiek siedzi cały dzien przy kompie to troche mu odpala .Co nie ?

Wiec szukanie głupiej muzyki zeby sobie raz posłuchac jest normalne .

Nie powiesz ze nie ? :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ale czego tu zazdroscic to tylko dla zabawy .

Jak człowiek siedzi cały dzien przy kompie to troche mu odpala .Co nie ?

Wiec szukanie głupiej muzyki zeby sobie raz posłuchac jest normalne .

Nie powiesz ze nie ? :D

Pewnie, ze powiem NIE. Wole wyjsc z domu, tzn od 10-18 pracuje, od 18-23 u Kobiety... od 23:30-24 przy kompie, to jest zabawa...

:unsure:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Pewnie, ze powiem NIE. Wole wyjsc z domu, tzn od 10-18 pracuje, od 18-23 u Kobiety... od 23:30-24 przy kompie, to jest zabawa...

:unsure:

Nie przesadzaj ...

On bawi się siedząc przy kompie - być może nawet lepiej niż Ty ... wszystko zależy od gustu a o gustach się nie dyskutuje <_< .

Jestem ciekaw czy się świetnie bawisz te 8h w pracy ...

do tematu ->

Nawet stare ;] Rekord to z kumplem siedzieliśmy w chacie gadaliśmy itp i w sumie ta muza leciała gdzieś tak od 18:00 do 21:00 :D czyli +/- 3h , potem się zorientowaliśmy, że to w kółko leci i czas zmienić muzę. Od tamtego czasu mam tego serdecznie DOŚć :rolleyes: .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeden wyluzowany normalny człowiek :D

Ja tego słuchałem jakies 6h ale tylko dlatego ze właczyłem i zaczołem programowac w pascalu tak mnie wciagneło ze zapomniałem czego słucham :D

A tak wogule taka muza bez sensu jest czesem zabawna :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Jestem ciekaw czy się świetnie bawisz te 8h w pracy ...

Bawi się świetnie bo jest z dziewczyną :)

A co do pioseneczki... w porządku jest, za pierwszym razem jak włączyłem nie mogłem jej wyłączyć. Hipnotyzująca :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dobre to jest, STRASZNIE wkręcające :wacko: :wacko: :wacko:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Bawi się świetnie bo jest z dziewczyną :)

A co do pioseneczki... w porządku jest, za pierwszym razem jak włączyłem nie mogłem jej wyłączyć. Hipnotyzująca :P

Jeden Facet, ktory jest normalny, i rozumie potrzeby mezczyzny :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie tam jakoś niezbyt ta muza kręci... :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Jeden Facet, ktory jest normalny, i rozumie potrzeby mezczyzny :).

:lol:

Widać w życiu nie poznałeś co to praca skoro bawisz się z girl ... chyba, że mówimy tu o gimnazjum (poziom wypowiedzi, sygnaturka, stawianie przecinka przed literką "i" ... huh dziwna sprawa).

Jest akcja dzieciom Neostrady mówimy "nie" a tu się okazuje, że i starsi ludzie potrafią być z tego szczepu ;) najs najs ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

??

Nie będę komentować za dużo żeby wojen nie wszczynać, ale od kiedy przed 'i' nie można postawić przecinka?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
??

Nie będę komentować za dużo żeby wojen nie wszczynać, ale od kiedy przed 'i' nie można postawić przecinka?

może od czasów IV RP ?

zresztą ja nie wiem nawet co to przecinek ;)

a oto co znalalazłem dzięki google.pl

Przecinek to najczęściej używany znak interpunkcyjny (obok kropki). „Przecina” zdanie, czyli je rozdziela. Może być zastosowany pojedynczo lub podwójnie.

Przecinek stawiamy pomiędzy zdaniami złożonymi podrzędnie, czyli między zdaniem podrzędnym i nadrzędnym, w których jest spójnik.

Jestem ciekawa, co dzisiaj się wydarzy.

Na geografii dowiedziałam się, że stolicą Portugalii jest Lizbona.

Zobaczymy, czy wygra dzisiaj Adam Małysz.

Muszę pójść na basen, bo już rok nie pływałam.

Słowacki w okresie mistycznym wyznawał, że pisze tylko to, co mu aniołowie dyktują.

(Jan Parandowski)

Przecinek stawiamy przed zdaniem nadrzędnym, a po zdaniu podrzędnym, kiedy część podrzędna ze spójnikiem albo zaimkiem rozpoczyna zdanie złożone.

Kto pierwszy znajdzie mój szalik, dostanie nagrodę.

Jak Kuba Bogu, tak Bóg Kubie.

Gdzie dwóch się bije, tam trzeci korzysta.

Żeby kózka nie skakała, toby nóżki nie złamała.

Stawiamy przecinek pomiędzy połączonym bezpośrednio równorzędnymi wyrazami zdania pojedynczego.

W domu były trzy pokoje, kuchnia, jadalnia, dwie łazienki, garderoba.

Moja mama jest mądra, dobra, cieplutka.

Położyła kucharka na stole:

kartofle,

buraki,

marchewkę,

fasolę,

kapustę,

pietruszkę,

selery

i groch.

(Julian Tuwim, Warzywa)

Przecinek stawiamy pomiędzy zdaniami współrzędnymi połączonymi bezspójnikowo.

Szybowiec ruszył, nabrał pędu, gładko oddzielił się od ziemi, stromo wspiął się wzwyż.

(J. Meissner)

Rozdzielamy przecinkami zdania współrzędne połączone następującymi spójnikami:

a) przeciwstawnymi: a, ale, lecz, jednak, jednakże, zaś, wszakże, owszem, natomiast, tylko, tylko że, jedynie, przecież, raczej, tymczasem, za to, np.

Mój brat jest naukowcem, a ja zajmuję się sportem.

Mieliśmy pójść na spacer, lecz zaczął padać deszcz.

W klasie o profilu biologiczno-chemicznym biologia jest trzy razy w tygodniu, natomiast w klasie

o profilu ogólnym – dwa razy w tygodniu.

B) wynikowymi: więc, dlatego, toteż, to, zatem, wobec tego, skutkiem tego, wskutek tego, np.

Kochał ją, więc postanowił się z nią ożenić.

Nie odzywasz się, wobec tego ja też nie będę się odzywać.

c) synonimicznymi (wyjaśniającymi): czyli, to jest, to znaczy, innymi słowy, np.

Rzeczowniki w języku polskim mają deklinację, czyli odmieniają się przez przypadki.

Niedługo będzie rok przestępny, czyli będzie miał 366 dni.

Stawiamy przecinek przed wyrazami i wyrażeniami powtarzanymi.

Ania jest bardzo, bardzo mądra.

Zjadłabym dużo, dużo słodyczy.

Przecinkiem oddzielamy w zdaniu wyrazy i wyrażenia występujące w wołaczu.

Dorotko, sprzątnij książki ze stołu.

Podejdź do mnie, Adasiu.

Przecinkiem oddzielamy w zdaniu różne wtrącenia.

Dziś wiele dzieci, na przykład Darek, Mariusz i Magda, dostało piątki z języka polskiego.

Odwiedzamy go często, przynajmniej dwa razy w tygodniu.

Oddzielamy przecinkiem wyrazy zakończone na -ąc, -wszy, -łszy (imiesłowy) wraz z określeniami.

Spacerował z psem, pogwizdując.

Kobieta się zarumieniła, słysząc te słowa.

Wróciwszy z wycieczki, pobiegł szybko do kolegi.

Mama, przygotowując nam obiad, cicho tłumaczyła coś tacie.

Dwoma przecinkami oddzielamy wypowiedzenia wtrącone w zdaniach złożonych. Są nimi najczęściej: sądzę, myślę, przypuszczam, wiadomo, zdaje się, być może, jak widać.

Za rok, być może, wyjadę do Australii.

Jestem chory, zdaje się, na anginę.

Dwoma przecinkami oddzielamy zdanie podrzędne, które jest wplecione w część nadrzędną.

Wszystko, co dotychczas zrobiłem, przyszło mi z dużą trudnością.

Krowa, która dużo ryczy, mało mleka daje.

Przecinek stawia się po wyrazach wyrażających okrzyk: ach, hej, halo, o, ho, oj.

Halo, kto mówi?

Oj, jak mnie boli noga.

Nie stawiamy przecinka przed następującymi spójnikami: albo, ani, bądź, czy, i, lub, ni, oraz, tudzież.

Siedzę w domu i piszę wypracowanie.

Pojadę w góry na kolonie lub wybiorę się z rodzicami nad morze.

Nie chcę być górnikiem ani marynarzem.

Uwaga! Jeżeli jednak takie spójniki się powtarzają, stawiamy przecinek przed drugim i ewentualnie przed następnym członem zdania, który zaczyna się od tego spójnika.

Albo zrobisz to dziś, albo nie rób tego wcale.

Nie było go ani w kuchni, ani w jadalni.

Nie stawiamy przecinka przed porównaniami, które są wprowadzane przez wyrazy: jak, jakby, niż, niby i tym podobne.

Jesteś piękna niczym poranek majowy.

Nie ma jak w domu.

Jest zdrowa jak ryba.

Uwaga! Stawiamy przecinek przed wyrazami: jak, jakby, niż, niby i tym podobne w zdaniach złożonych porównawczych.

Zróbcie to ćwiczenie tak, jak umiecie.

Łatwiej to napisać, niż powiedzieć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i po co to skoro nie ma zasad dot. pisowni przecinka przed i? Napisali tylko, że się przecinka przed i nie stawia.

B) Jeśli człon wprowadzany przez jeden z wymienionych spójników ma charakter dopowiedzenia, przed nim stawiamy przecinek:

Uważam go za szaleńca, i to od dawna.

Jest człowiekiem rozmownym, albo raczej gadułą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
:lol:

Widać w życiu nie poznałeś co to praca skoro bawisz się z girl ... chyba, że mówimy tu o gimnazjum (poziom wypowiedzi, sygnaturka, stawianie przecinka przed literką "i" ... huh dziwna sprawa).

Jest akcja dzieciom Neostrady mówimy "nie" a tu się okazuje, że i starsi ludzie potrafią być z tego szczepu ;) najs najs ...

Ty koles masz jakis kompleks :blink: ? Czy niedorozwiniety jestes? A moze niedowartosciowany. Wez napisz PW do mnie, bo nie bardzo rozumiem... To ze uwazam, ze nie znasz sie na zdjeciach, i do tego napewno nie na moderowaniu forum, nie oznacza, ze mozesz sie w ten sposob odzywac...

Hm dziecko? To chyba osoba, ktorej nie zalezy na kontaktach, a grzeje d.upe caly dzien na krzesle przed kompem - brawo dla takiego pana... Mamusia dla ciebie zarobi... Da ci na sprzecik nowy...

Przeszkadza ci sygnatura/avatar/wypowiedzi - nie patrz/opcja ignoruj...

Jesli masz jakis problem co do mojej osoby, wal na PW, mozna sobie wyjasnic pewne sprawy, a jezeli nie podoba ci sie to co pisze, to nie patrz - to nie boli...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
...

Poprostu nie podoba mi się to, że robisz z siebie zapracowanego kolesia, który daje przykład "jak żyć" ... już rozumiesz oco mi chodzi ? Jeśli nie to ja nie mam zamiaru Ci tego tłumaczyć może kiedyś sam zrozumiesz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Poprostu nie podoba mi się to, że robisz z siebie zapracowanego kolesia, który daje przykład "jak żyć" ... już rozumiesz oco mi chodzi ? Jeśli nie to ja nie mam zamiaru Ci tego tłumaczyć może kiedyś sam zrozumiesz.

Nie ma to jak zyc i myslec, ze jest sie panem swiata, a do tego, ze sie przezylo wiecej od innych...

Koles guzik wiesz, co i gdzie, i kiedy robie, takze w ogole po jakiego grzyba piszesz ze "sam zrozumiem"? Nos w swoj garnuszek, a pogadamy za 10 lat...

EOT ! <_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • Dodaj nową pozycję...