Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
Slaughter

Pomoc w tworzeniu www

Rekomendowane odpowiedzi

Masz jakieś kłopoty z www ...

 

Napisz do nas, chętnie Ci pomożemy...

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

....opłata jedynie 5 zł od posta (nr konta podamy po konsultacji)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
....opłata jedynie 5 zł od posta (nr konta podamy po konsultacji)

No wiesz?! :wink:

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

no co? za informacje się płaci :P (ja i tak jestem za dobry niekiedy dla ludzi :P)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

eeeee wlasnie mac chiał powiedziec drodzy użytkownicy ze na innych serwisach się płaci ale unas nie :mrgreen: dzięki mac bym zapomniał o tak ważnej informacji :wink:

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

nooo.... powiedzmy, że o to mi chodziło :P, ale wsparcie finansowe za pomoc miłe widziane :P

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

hmm a to nie miało być promowane przez michasia??:D mi się wydawało ze użytkownik pyta michaś płaci :):):) to chyba była jedna z akcji promocyjnych tak jak robienie www com+ w czystym html :)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
hmm a to nie miało być promowane przez michasia??:D mi się wydawało ze użytkownik pyta michaś płaci :):):) to chyba była jedna z akcji promocyjnych tak jak robienie www com+ w czystym html :)
Bo wstanę :wink:

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

michaś ty niewstawaj tylko już byś pokazał swoje html'owe dzieło:)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

HTML'owe dzieło :?:

Co do opłat, zgłosimy numer 0-700.... Michaś będzie pokrywał koszty użytkoników, którzy skorzystają z tego numeru.

 

Połącz się z tym numerem. Rachunek pokrywa nasz drogi i kochany Michasiek!!!

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Geo jak niewiesz co to html'owe dzieło to wejdź do działu javascript tam michasiek w miare możliwości i z nasza pomoca (czyt. moją i macka) napisął szczegułowy plan stworzenia com+ :P w czystym html

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

cały projekt upadł :( com+ zmienia nazwę na pomidor czyni cuda (pcc) i cały mój kod htmlowy na nic :-P

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Witajcie :!: :!: :D

Mam pewien problem otóż chciałbym założyć forum na mojej stronce tylko nie wiem jak. Czy moglibyście mi pomóc :?: :?: z góry dz.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Naprawde nikt niewie jak sie robi forum :( Może zna ktoś jakiś kursik czy coś w tym stylu, albo czy ktoś wie w czym taie forum sie robi :?:

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Zależy czy chciałbyś sam napisać forum czy użyć gotowych scriptów, które zamieścisz na swojej www

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

proponuje php bb takie cos jak unas w serwisie:D wpisz w google php bb i poszukaj

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Najnowszą wersję (2.0.10.) znajdziesz na stronie w naszym dziale download http://www.download.pcc.pl. Dostępne jest tam również bardzo dobre spolszczenie.

 

W razie problemów z instalację, chętnie pomożemy...

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dzięki za informacje mam teraz inne pytanie jak rozreklamować swoją stronę. Jak w wyszukiwarce na onecie(dotyczy to też innych wyszukiwarek) wpisuje jedno z moich słów kluczowych pokazuje się lista na której nie widać mojej strony (chyba wogulę niema jej na liście albo jest na samy końcu). Co zrobić aby znalazła się na tej liście oraz była w pierwszej dziesiątce??A i jeszcze jedno chce zrobić na swojej stronie system newów wszystko ok tylko jak zrobić chmod wszystkie pliki 755 ??

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Więc po kolei... Najpierw Onet :) Aby Twoja strona znalazła się w wyszukiwarce tego portalu, powinieneś ją dodać. Skorzystaj ze strony: http://szukaj.onet.pl/pomoc/dodaj.html. Jeżeli chciałbyś, aby strona znalazła się również w Google, zajrzyj na: http://www.google.pl/intl/pl/addurl.html.

 

Teraz uprawnienia. Możliwość wydawania polecenia chmod oferuje np. Total Commander (zapraszam do działu Download, tam powinieneś go znaleźć). Jak połączysz się z serwerem FTP, w polu na dole wpisz: chmod 755 nazwa_pliku/katalogu

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

hehe 5 zł za pomoc drodzy jesteście :P A może tak obejrze wasze ciekawe stronki ??

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

No wiec potrzebuje pomocy ;) Duuuzej pomocy. Wzamian moge wam postawic piwo jak troche podrosne ;] No wiec, tworzymy strone klasowa, kompletnie nie znamy sie na htmlu ale nawet jakos sobie radzimy. Jedny problem wystapil przy galerii. Chcemy taką wiecie, ze są zdjecia i przyciuski nastepne i poprzednie albo cos w tym stylu. Skrypty na necie są strasznie nie zrozumiale :'( Pomozecie mlodszej kolezance? ;* Przy okazji spawdzcie czy nie ma jakis bledow :) Z góry dziekuje ;*;*

 

<html>

<head>

<meta http-equiv="Content-type" content="text/html; charset=ISO-8859-2" />

<meta name="Description" content="[ Opis dokumentu ]" />

<meta name="Author" content="[ Autor dokumentu ]" />

<meta name="Generator" content="EdHTML" />

<title>[ Strona klasy 2b ]</title>

</head>

<body> <p align="center"><table width="800">

<tr>

<td colspan="2" bgcolor=B0C4DE align="center"> <h1> Strona klasy 2b </h1> </td> </tr>

<tr>

<td width="70%" bgcolor=F0F8FF>

<big<big>Fotki Wa-wa</big>

</td>

</tr>

<td bgcolor=B0C4DE><br><b><p style="font-family: tahoma; ">

 

TU CHCEMY TA GALERIE

</td><td bgcolor=F0F8FF <big>O nas</big>

<br><p style="font-family: tahoma; ">Nasza klasa jest....no prawie zgrana.

Jesli chodzi o kadre nauczycieli to cóż mogło by być gorzej. Każdy w naszej klasie jest wyjatkowy. Nasza klasa jest nie powtarzalna!!!<br><br><b>Fotki </b> <br> <a href="zdjecia.htm" target="_top">Warszawa</a> </td>

</tr><br><br><b> </b> <br>

 

</table>

 

 

</body>

</html>

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

zrob plik przegladarka_zdjec.js i wklej tam to

function PrzegladarkaZdjec(id, zdjecia)
{
    this.czas = 5;    // czas przejścia w trybie pokazu slajdów [sek]
    
    
    this.id = id;
    this.zdjecia = zdjecia;
    var timerID = null;
    
    this.wyswietl = function(nr)
    {
        clearTimeout(timerID);        
        var f = document.getElementById(this.id);
        
        if (nr < 0) nr = f.elements['zdjecia'].options.length - 1;
        else if (nr > f.elements['zdjecia'].options.length - 1) nr = 0;
        
        if (nr == 0)
        {
            f.elements['poczatek'].disabled = true;
            f.elements['wstecz'].disabled = true;
            f.elements['dalej'].disabled = false;
            f.elements['koniec'].disabled = false;
        }
        else if (nr == f.elements['zdjecia'].options.length - 1)
        {
            f.elements['poczatek'].disabled = false;
            f.elements['wstecz'].disabled = false;
            f.elements['dalej'].disabled = true;
            f.elements['koniec'].disabled = true;
        }
        else
        {
            f.elements['poczatek'].disabled = false;
            f.elements['wstecz'].disabled = false;
            f.elements['dalej'].disabled = false;
            f.elements['koniec'].disabled = false;
        }
        
        f.elements['zdjecia'].selectedIndex = nr;
        document.getElementById(this.id + '__img').src = f.elements['zdjecia'].options[nr].value;
        document.getElementById(this.id + '__opis').innerHTML = typeof this.zdjecia[nr][2] != 'undefined' ? this.zdjecia[nr][2] : '';
        if (f.elements['auto'].checked) this.przewin();
    }
    
    this.przewin = function()
    {
        clearTimeout(timerID);
        var f = document.getElementById(this.id);
        if (f.elements['auto'].checked)
        {
            if (document.getElementById(this.id + '__img').complete) timerID = setTimeout(this.id + '.wyswietl(' + (f.elements['zdjecia'].selectedIndex < f.elements['zdjecia'].options.length - 1 ? f.elements['zdjecia'].selectedIndex + 1 : 0) + ')', this.czas * 1000);
            else timerID = setTimeout(this.id + '.przewin()', 500);
        }
    }
    
    var matches = window.location.search.match(new RegExp('[\?&]' + this.id + '=(-?[0-9]+)(&|$)'));
    if (matches && typeof matches[1] != 'undefined')
    {
        matches[1] = parseInt(matches[1]);
        var nr = Math.abs(matches[1]);
        if (nr < 0) nr = 0;
        else if (nr > zdjecia.length - 1) nr = zdjecia.length - 1;
        var auto = matches[1] < 0 ? true : false;
    }
    else
    {
        var nr = 0;
        var auto = false;
    }
    
    for (var i = 0, html = ''; i < zdjecia.length; i++)
    {
        html += '<option value="' + zdjecia[i][0] + '"' + (i == nr ? ' selected="selected"' : '') + '>' + zdjecia[i][1] + '</option>';
    }
    
    document.write(
        '<form action="java script:void(0)" id="' + this.id + '" class="zdjecia">' +
            '<div class="zdjecia_menu">' +
                '<input type="button" name="poczatek" value="|<<"' + (nr == 0 ? ' disabled="disabled"' : '') + ' title="Początek" onclick="' + this.id + '.wyswietl(0)" onkeypress="' + this.id + '.wyswietl(0)" />' +
                '<input type="button" name="wstecz" value="  <<  "' + (nr == 0 ? ' disabled="disabled"' : '') + ' title="Wstecz" onclick="' + this.id + '.wyswietl(this.form.elements[\'zdjecia\'].selectedIndex - 1)" onkeypress="' + this.id + '.wyswietl(this.form.elements[\'zdjecia\'].selectedIndex - 1)" />' +
                ' <select name="zdjecia" onchange="' + this.id + '.wyswietl(this.selectedIndex)">' +
                    html +
                '</select> ' +
                '<input type="button" name="dalej" value="  >>  "' + (nr == zdjecia.length - 1 ? ' disabled="disabled"' : '') + ' title="Dalej" onclick="' + this.id + '.wyswietl(this.form.elements[\'zdjecia\'].selectedIndex + 1)" onkeypress="' + this.id + '.wyswietl(this.form.elements[\'zdjecia\'].selectedIndex + 1)" />' +
                '<input type="button" name="koniec" value=">>|"' + (nr == zdjecia.length - 1 ? ' disabled="disabled"' : '') + ' title="Koniec" onclick="' + this.id + '.wyswietl(this.form.elements[\'zdjecia\'].options.length - 1)" onkeypress="' + this.id + '.wyswietl(this.form.elements[\'zdjecia\'].options.length - 1)" />' +
                '<div><input type="checkbox" name="auto"' + (auto ? ' checked="checked"' : '') + ' id="' + this.id + '__auto" onclick="' + this.id + '.przewin()" onkeypress="' + this.id + '.przewin()" style="vertical-align: middle" /> <label for="' + this.id + '__auto">Pokaz slajdów</label></div>' +
            '</div>' +
            '<img id="' + this.id + '__img" src="' + zdjecia[nr][0] + '" alt="" title="Dalej..." onclick="' + this.id + '.wyswietl(document.getElementById(\'' + this.id + '\').elements[\'zdjecia\'].selectedIndex + 1)" />' +
            '<div class="zdjecia_opis" id="' + this.id + '__opis">' + (typeof zdjecia[nr][2] != 'undefined' ? zdjecia[nr][2]: '') + '</div>' +
        '</form>'
    );
    
    if (auto) this.przewin();
}

 

Wtedy w sekcji head strony umieść koleżanko droga to:

<script type="text/javascript" src="przegladarka_zdjec.js"></script>

I tak gdzie chcesz galerie:

<script type="text/javascript">
// <![CDATA[
var przegladarka_zdjec = new PrzegladarkaZdjec('przegladarka_zdjec', new Array(
    new Array('zdjęcie', 'Tytuł', 'Opis'),
    new Array('zdjęcie', 'Tytuł', 'Opis'),
    new Array('zdjęcie', 'Tytuł', 'Opis')
));
// ]]>
</script>

zdjecie - lokalizacja zdjecia

tytuł - .....

opis- ....

 

Skrypt autorstwa Sławomira Kokłowskiego

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...