Skocz do zawartości


Błąd procesora


  • Please log in to reply
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 Hypeex

Hypeex

    Jestem tu nowy

  • Użytkownicy
  • Pip
  • 3 postów

Napisano 6 luty 2017, 21:04

Dzisiaj instalowałem chłodzenie SilentiumPc Fera 3 i zdjalem podstawowego boxa i wziąłem się za montaż chłodzenia nałożyłem nową pastę itd.. podpiąłem go założyłem wentylator na kratki co było największym trudem i podłączyłem. I nagle słyszę 5 krótkich dźwięków i szczerze to nie wiem co zrobiłem źle, mam płytę Gigabyte GA B75M V2 a procesor intel xeon e3 1245v2 od razu mówię że jestem zielony w tych sprawach :/

Użytkownik Hypeex edytował ten post 6 luty 2017, 21:05


#2 Hypeex

Hypeex

    Jestem tu nowy

  • Użytkownicy
  • Pip
  • 3 postów

Napisano 6 luty 2017, 21:16

Sprawdziłem jeszcze raz i okazało się że bios cały czas piszczy a wentylator chlodzenia. ma problemy by się jakby rozkręcić i wydaje dziwne dźwięki

#3 amso

amso

    Jestem tu nowy

  • Użytkownicy
  • Pip
  • 17 postów
  • Płeć: Mężczyzna

Napisano 7 luty 2017, 10:19

Cześć, podpiąłeś zasilanie? Może jakieś piny od procesora przypadkiem zabrudziłeś pastą termoprzewodzącą?

#4 Hypeex

Hypeex

    Jestem tu nowy

  • Użytkownicy
  • Pip
  • 3 postów

Napisano 7 luty 2017, 15:33

Może masz racje, faktycznie pasta lekko mi wyszła poza procesor zaraz sprawdzę i oby to było to.

#5 amso

amso

    Jestem tu nowy

  • Użytkownicy
  • Pip
  • 17 postów
  • Płeć: Mężczyzna

Napisano 8 luty 2017, 11:03

Daj znać czy pomogło

#6 Luxia12

Luxia12

    Jestem tu nowy

  • Użytkownicy
  • Pip
  • 5 postów
  • Płeć: Mężczyzna

Napisano 8 luty 2017, 18:35

Ja bym w tej kwestii zapytał jakiegoś specjalistę... Lepszej metody na dowiedzenie się co i jak chyba nie ma :)




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych