Skocz do zawartości

Komputer do 7000 zł

4 odpowiedzi w tym temacie

#1 patryq

Osesek

• Użytkownicy
  • Pip
  • 11 postów

Napisano 15 styczeń 2012, 19:41

Witam!!!!. Mam zamiar kupić sobie komputer z monitorem, myszką, klawiaturą,słuchawkami i podkładką za max 7000 zł. Ma on być przeznaczony do gier i użytku domowego. Oto moja propozycja:

http://techplanet.pl...s=64238&s=59994
+ zalman mic1

Szczególnie zastanawia mnie Jakiej firmy kartę graficzna wybrać.
Pomóżcie mi uciąć 300 zł.

Proszę o naniesienie poprawek wraz z uzasadnieniem. Z góry dziękuje za odpowiedzi.

#2 wistler

Ukryty talent

• Redakcja
  • PipPipPipPipPip
  • 315 postów
  • Miasto: Poznań

Napisano 16 styczeń 2012, 15:13

Jeżeli chcesz zejść z ceny, możesz wziąć mniejszy dysk, np 500 GB, ew. płytę zmienić na Pro3, również ASRocka. 8 GB RAM-u zapewne nie wykorzystasz, stówa więcej w kieszeni.

#3 siwyAK

Znawca

• Redakcja
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 823 postów
  • Miasto: Śrem

Napisano 16 styczeń 2012, 17:00

Po co Ci taki cooler? Przecież te procesory są zawsze chłodne, może SilientiumPC Fera, a nawet Spartan starczą. Pamięci niepotrzebnie kupujesz z radiatorami. Kup jakieś zwykłe Goodramy 2x4 GB 1333 MHz, nie odczujesz żadnej różnicy. Kręcenie pamięci na Sandy Bridge nie ma większego sensu. Z 200 zł za memki zrobi Ci się 120-130. Szkoda też kasy na te Sennki, bo różnicy między nimi, a modelem HD 201 (którego zresztą mam i sobie chwalę) są minimalne. Płyta taka, jaką wybrał Wistler.

#4 patryq

Osesek

• Użytkownicy
  • Pip
  • 11 postów

Napisano 16 styczeń 2012, 21:04

chcę jeszcze żeby bylo cicho. czy ten silentumpc fera jest cichy???

#5 siwyAK

Znawca

• Redakcja
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 823 postów
  • Miasto: Śrem

Napisano 16 styczeń 2012, 21:26

Hmm, czy jest cichy. Nie jest głośny, już o wiele mniejszy Spartan nie dokucza, a Fera jest większa. Zresztą zawsze możesz dokupić (jeśli nie będą Ci pasowały dźwięki) inny wentylator. Ewentualnie znajdź Zalman Performa, też bardzo dobre i przystępne cenowo chłodzenie.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Polecamy: Agencja interaktywna, Tanie strony internetowe, Laptopy, Nero, Download: Alcohol 120%, Download: FileZilla, Download: IrfanView, Download: ooVoo, Download: OpenOffice, Test: Intel Core i5, płytki