Skocz do zawartości

Laptop tani, do 1500zł odpowiedni dla dziewczyny ;)

laptop

• Nie możesz odpowiedzieć
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 Wiki220

Osesek

• Użytkownicy
  • Pip
  • 1 postów

Napisano 7 styczeń 2012, 14:23

Witam. Planuję kupić sobie jakiś dobry sprzęcior i wpadłam na laptopa Dołączona grafika. Uważam tak, ponieważ komputer już troszeczkę sie psuje, ale mniejsza z tym... Potrzebuję czegoś dobrego do:
  • przeglądania zdjęć.
  • przeglądania blogów.
  • odtwarzania płytek CD i DVD.
  • podłączania kabla USB.
  • przeglądania różnych filmów bądź teledysków.
  • oczywiście przeglądania internetu.
  • bateria powinna trzymać co najmniej 4 godziny Dołączona grafika
  • od czasu do czasu gdy będę się nudzić to pogram sobie w gry internetowe bądź Simsy, które mam na płytce ;]
I najlepiej gdyby był bardziej dla dziewczyny, a nie z jakimś motywem czy coś. Dołączona grafika najlepiej by było gdyby kolor był jakiś wesoły, a nie ciemny. No, czarny i biały mogą być, bo to uniwersalne kolory Dołączona grafika ale błagam, nie brązowy, bordowy, ciemny czerwony, fioletowy, czy coś innego ;]

Zaciekawiły mnie sprzęty "Vaio", ale one są b. drogie! Matko Boska! Najlepiej do 1500zł, chociaż wiem, że takich jest mało i nie mają zbyt dużo plusów. I jeszcze żeby nie był zbyt gruby, lub za ciężki. Niech będzie dobry do przenoszenia go w etui Dołączona grafika Z góry wielkie dzięki. Ja nie jestem zbyt dobra w te klocki więc ufam Wam i liczę na Was Dołączona grafika

Wiki. Dołączona grafika

#2 luk1999

Wschodząca gwiazda

• Redakcja
  • PipPipPipPipPipPip
  • 528 postów
  • Miasto: Zimbabwe (okolice Pabianic/Łodzi)

Napisano 7 styczeń 2012, 16:39

Pół roku temu można było przebierać w lapkach (ze zintegrowaną grafiką od Intela) od różnych producentów w tej cenie. Teraz to co najwyżej możesz poszukać jakichś budżetowców z P6100/P6200 w rodzaju np. takiego Acera: http://www.ceneo.pl/9354868
Pozostają też lapki z E350: http://allegro.pl/toshiba-c655-2x1-6-3gb-320gb-windows7-wys-gratis-i2032970728.html

Ogólnie wybrałaś kiepski czas na zakup laptopa: drogi dolar, drogie dyski twarde. Na domiar złego pewnie za 2-3 miechy lepiej nie będzie.

#3 Nerio

Ważniak

• Administratorzy
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1879 postów
  • Miasto: Rybnik

Napisano 8 styczeń 2012, 12:14

Osobiście bym szukał Lenovo B570 Dołączona grafika Może nie jest cukierkowy, ale za tą kwotę ciężko coś lepsze znaleźć

#4 danello

Wstydniś

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 53 postów

Napisano 11 styczeń 2012, 00:00

A ja bym zaproponował może coś takiego. No cóż za 1500.... Lenovo B575

#5 interio

Osesek

• Użytkownicy
  • Pip
  • 9 postów

Napisano 13 styczeń 2012, 21:26

no 4 godziny to ja wątpie żeby jakikolwiek laptop do tej kwoty pociągnął;/. Z 2 miesiace temu kupilismy mojej cioci Asusa . Nie potrzebowała go tam do żadnych mega ambitnych rzeczy i jest kobitka zadowolona. Looknij sobie, ewentualnie idz do do nie wiem np komputronika i pogadaj jeszcze o nim

#6 Cairine

Ukryty talent

• Redakcja
  • PipPipPipPipPip
  • 367 postów

Napisano 14 styczeń 2012, 12:11

W sumie do tego co napisałaś pasuje Ci praktycznie każdy laptop (byle miał napęd DVD-ROM). Jeśli ma być do 1500zł to może zastanów się czy nie wybrać netbooka, bo alternatywą będzie pewnie jedynie jakiś tani Acer... a laptop mimo wszystko 4 godzin raczej nie wyciągnie ;)

#7 danello

Wstydniś

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 53 postów

Napisano 19 styczeń 2012, 19:06

Hehe ;-) Co do notebooków: Acer eM355.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Polecamy: Agencja interaktywna, Tanie strony internetowe, Laptopy, Nero, Download: Alcohol 120%, Download: FileZilla, Download: IrfanView, Download: ooVoo, Download: OpenOffice, Test: Intel Core i5, płytki