Skocz do zawartości

komputer do footbal managera na parę lat

4 odpowiedzi w tym temacie

#1 zalogujsietu

Osesek

• Użytkownicy
  • Pip
  • 1 postów

Napisano 9 listopad 2011, 11:14

Chciałbym złożyć komputer na którym pójdzie mi spokojnie Football Manager 2012. Obecnie mam najprostszy procesorem Pentium4 3 GHz i 1 Mb ramu, który ma już 5 lat. Używam windowsa XP bo 7 to byłaby masakra dla mojego komputera. FM 2011 chodził mega wolno.
Czy ktoś mógłby mi doradzić jakąś konfiguracje żebym mógł używać Windowsa 7 (właściwie to za niedługo już chyba 8) a co najważniejsze pograć w Football managera. Budżet do 2000 złotych. Zależy mi na zestawie który nie będzie rzęził przez następne powiedzmy 5 lat gdy zapodam mu Football Managera na windowsie 8 powiedzmy. Dobrze by było gdyby była karta z wyjściem HD i płyta z USB3 jeśli to możliwe w tym budżecie.
Z góry dziękuję za pomoc.

Wymagania minimalne FM2012 :
Procesor - 1.4 GHz dla XP, 2.0 GHz i dla Visty/W7, obsługiwane procesory Intel Pentium 4, Intel Core, AMD Athlon (lub szybsze)
Pamięć Intel 82915G/82910GL (lub lepsze)

#2 luk1999

Wschodząca gwiazda

• Redakcja
  • PipPipPipPipPipPip
  • 564 postów
  • Miasto: Zimbabwe (okolice Pabianic/Łodzi)

Napisano 12 listopad 2011, 15:34

Potrzebujesz samej "skrzynki", tak?
Generalnie jest parę rozwiązań, na chwilę obecną bardzo fajnie wygląda opcja z FM1: Athlon II X4 631 + ASUS F1A75-V PRO (z 6x SATA 3.0 i 4x USB 3.0). W przyszłości jednak może być problem z wymianą na wyraźnie mocniejszy procesor. Do tego fajna buda Zalmana i 8 GB RAM. KLYK (2005 zł)

#3 Gertrud

Znawca

• Redakcja
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 933 postów
  • Miasto: Płock/Toruń

Napisano 12 listopad 2011, 22:38

Zaofftopuję troszkę - kiepski czas na kupowanie komputera, bo ceny dysków są właśnie ponad dwukrotnie wyższe. Wszystko przez pozamykane fabryki WD i Seagate w Tajlandii, która jest głównym eksporterem.

Taka dygresja przyszła mi do głowy, jak zobaczyłem cenę 399 zł za 500GB WD. Jeszcze niedawno dałoby się kupić spokojnie za 200 zł, a teraz powariowali... Branża IT spekulacją stoi.

#4 luk1999

Wschodząca gwiazda

• Redakcja
  • PipPipPipPipPipPip
  • 564 postów
  • Miasto: Zimbabwe (okolice Pabianic/Łodzi)

Napisano 13 listopad 2011, 00:33

Tylko wiesz... to się nie zmieni w tydzień czy dwa. Coś czuję, że obecne ceny przetrzymają święta...

#5 Gertrud

Znawca

• Redakcja
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 933 postów
  • Miasto: Płock/Toruń

Napisano 13 listopad 2011, 01:34

Pewnie masz rację. To będą piękne święta dla handlowców... ;)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Polecamy: Agencja interaktywna, Tanie strony internetowe, Laptopy, Nero, Download: Alcohol 120%, Download: FileZilla, Download: IrfanView, Download: ooVoo, Download: OpenOffice, Test: Intel Core i5, płytki