Skocz do zawartości

karta dźwiękowa w laptopie

• Nie możesz odpowiedzieć
7 odpowiedzi w tym temacie

#1 julas

Osesek

• Użytkownicy
  • Pip
  • 3 postów

Napisano 30 sierpień 2011, 17:19

1. Witam! Mam zamiar kupić laptopa i lubię sobie czasami bawić w fruity loopsie, czy w innych programach. Chodzi mi o laptop z w miare dobrą kartą dźwiękową, ale także żeby pożna było pośmigać w fajne gierki :) Co polecacie? Nie chodzi mi tu o jakąś Mega ekstra kartę dźwiękową, lecz taką, żeby dźwięk był w miare czysty.

2. Czy lepiej szukać lap topa z dobrymi kartami dźwiękowymi, czy kupić normalny lap top i dokupić do niego oddzielną kartę dźwiękową?

#2 Nerio

Ważniak

• Administratorzy
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1924 postów
  • Miasto: Rybnik

Napisano 30 sierpień 2011, 18:20

W laptopie nie uświadczysz karty dźwiękowej do masteringu i tworzenia dźwięku...
Zasadnicze pytanie jaki masz budżet?

#3 siwyAK

Znawca

• Redakcja
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 859 postów
  • Miasto: Śrem

Napisano 30 sierpień 2011, 18:28

Musisz dokupić kartę osobno, na USB czy na co tam można jeszcze kupić.

#4 julas

Osesek

• Użytkownicy
  • Pip
  • 3 postów

Napisano 31 sierpień 2011, 13:02

budżet koło 3500.
Czytalem na innych forach troche i doszedlem do wniosku ze trzeba kupic oddzielnie karte dźwiękową. Wiięc kupię lap topa za około 3000 i za kilka stów jakąś kartę dźwiękową! :)

#5 wistler

Ukryty talent

• Redakcja
  • PipPipPipPipPip
  • 346 postów
  • Miasto: Poznań

Napisano 31 sierpień 2011, 13:10

Kumpel ostatnio Fast Track Pro do komputera, również się bawi w tego typu sprawy. Podpiąłem się z wiosłem, on z mikrofonem i live lecieliśmy jakieś cuda i dziwy (w tle fruit, adobe audition, czy co tam sobie wolisz). Zabawa przednia. :)

#6 Nerio

Ważniak

• Administratorzy
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1924 postów
  • Miasto: Rybnik

Napisano 31 sierpień 2011, 16:00

Ten przedział cenowy to np.:
E-MU 0204 USB
ESI U46 XL USB
Presonus Audiobox USB
czy wspomniana wyżej: M-Audio Fast Track Pro

Swego czasu była na rynku E-MU 0404 USB, ale chyba już jej nie produkują (może gdzieś jeszcze dostaniesz)

Przyjrzy się ilościom wyjść / wejść i jakiego są rodzaju. Jeżeli zależy Ci na wzmacniaczu mikrofonowym / słuchawkowym to też prześwietl powyższe pozycje :)

#7 danello

Wstydniś

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 57 postów

Napisano 2 wrzesień 2011, 10:48

Ja swego czasu korzystałem z takiej karty jako akustyk: Creative Labs SB X-FI Surround 5.1

#8 julas

Osesek

• Użytkownicy
  • Pip
  • 3 postów

Napisano 3 wrzesień 2011, 13:59

Dzięki koledzy :)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Polecamy: Agencja interaktywna, Tanie strony internetowe, Laptopy, Nero, Download: Alcohol 120%, Download: FileZilla, Download: IrfanView, Download: ooVoo, Download: OpenOffice, Test: Intel Core i5, płytki