zapraszam do dyskusji na temat: kiedy i jaki standard okularów 3D przyjmie się w końcu globalnie i każda z marek będzie produkować taką technologię 3D, która będzie dostosowana do tego standardu. Pewnie dopiero wtedy ceny takiego sprzętu pójdą w dół.
8 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 11 sierpień 2011, 18:18
Napisano 19 wrzesień 2011, 22:07
zauważyłem, że dużo osób wchodzi na temat, ale nikt nic nie pisze,
wg mnie najpewniej przyjmie się 3d z techniką polaryzacyjną, jakość na poziomi i tanie okulary, to jest to
wg mnie najpewniej przyjmie się 3d z techniką polaryzacyjną, jakość na poziomi i tanie okulary, to jest to
Napisano 20 wrzesień 2011, 13:41
A ja czekam, aż używanie okularów stanie się zbędne. Noszenie dwóch par szkieł jednocześnie mi nie odpowiada. Poza tym, na razie technologia mnie nie przekonuje - wolę obejrzeć film w standardowych warunkach.
Napisano 21 wrzesień 2011, 17:16
Ja jestem za stosowaniem polaryzacji. Miałem okazje oglądać film w 3D w tej technice i oczy się nie męcza, a wrażenia niezapomnie.
Napisano 2 październik 2011, 22:35
to zależy jeszcze jaka jest jasność wyświetlanego obrazu, technika polaryzacyjna jest w miarę tania więc pewnie będą wychodzić takie cuda jak nakładki na zwykłe okulary, są już od bardzo dawna takie przeciwsłoneczne nakładki
Napisano 4 październik 2011, 14:45
Zgadzam się, ale ogólnie rzecz biorąc to ta technika jest warta wypróbowania jej.
Napisano 14 listopad 2011, 10:47
zawsze później można taki monitor sprzedać, ja tak robię z książkami, co jakiś czas wychodzą nowsze wersje, nowsze wydania, stare idzie za trochę zmniejszona cenę i mam jakieś75% pokrycia nowego zakupu
czy ktoś słyszał o nakładkach 3D na zwykłe okulary? szukam po sieci i nić nie mogę znaleźć, czyż bym wymyślił innowacyjny produkt?
czy ktoś słyszał o nakładkach 3D na zwykłe okulary? szukam po sieci i nić nie mogę znaleźć, czyż bym wymyślił innowacyjny produkt?
Napisano 15 listopad 2011, 23:29
Ja bynajmniej nie słyszałem o tych nakładkach na okulary, a przyznam, że brzmi to dość ciekawie.
Napisano 27 listopad 2011, 10:20
Myślę że to ujednolicenie jest nie możliwe każda marka chce mieć swój produkt chyba że chodzi wam o produkowanie okularów tylko według określonego standardu.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
Polecamy: Agencja interaktywna, Tanie strony internetowe, Laptopy, Nero, Download: Alcohol 120%, Download: FileZilla, Download: IrfanView, Download: ooVoo, Download: OpenOffice, Test: Intel Core i5, płytki