Napisano 13 sierpień 2010, 15:08
Przytoczony przez Pana test dotyczy GOODDRIVE EDGE 16 GB, natomiast nasz zespół testował wersję 8 GB. Oczywiście pojemność pamięci nie ma znaczącego wpływu na maksymalny tranfer. Chcę przez to podkreślić, że są to dwa RÓŻNE EGZEMPLARZE, a więc możliwe jest uzyskanie dwóch różnych wyników, co ukazują screeny testu wykonanego przez program ATTO Disk Benchmark. Swoje wnioski opieraliśmy na wynikach uzyskanych przez egzemplarz, który otrzymaliśmy od producenta i na niczym innym. Lepiej ode mnie wie Pan, że każdy egzemplarz danego modelu ma prawo różnić się nieco od średniej, dlatego nie rozumiem Pana zdziwienia.
Przypadek Kingston DT G2 nie był w tej kwestii wyjątkowy, bowiem i w tym przypadku podstawą oceny modelu były wyniki uzyskane przez konkretny egzemplarz. Dodatkowo dość zaskakującą prędkość zapisu opatrzyliśmy odpowiednim komentarzem, aby uniknąć niemiłego zaskoczenia użytkowników, kiedy okazałoby się, że ich prywatne egzemplarze nie odpowiadają prezentowanym informacjom.
Rozumiem Pana zarzut dotyczący wąskiego zakresu testów wydajności, niemniej chcę zauważyć, że testy zdecydowanej większości recenzjonowanych modeli dotyczyły również transferu pliku avi. Ponadto wyniki były każdorazowo sprawdzane, co może świadczyć o pewnej rzetelności.
Z zawodowej ciekawości chciałbym, o ile to możliwe, zapoznać się również z Pana osobistymi testami. Interesowałyby mnie przynajmniej modele EDGE oraz G2.
Pozdrawiam.