Skocz do zawartości

Burnout Paradise: The Ultimate Box (komentarze)

16 odpowiedzi w tym temacie

#1 Bot PC Centre

Bot PC Centre

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5879 postów

Napisano 18 luty 2009, 10:49

Zapraszamy Was do komentowania publikacji, której skrót znajduje się poniżej. Zachęcamy też do dzielenia się Waszym zdaniem na inne tematy!

Burnout Paradise: The Ultimate Box

Burnout Paradise pojawił się po raz pierwszy około rok temu na konsole nowej generacji – PlayStation 3 i Xbox 360. Produkcja studia Criterion spodobała się zarówno graczom, jak i recenzentom, o czym świadczą świetne wyniki sprzedaży gry na świecie oraz wysoka średnia wystawionych jej ocen przez testujących. Czy komputerowa edycja tego interesującego tytułu, który otrzymał podtytuł „The Ultimate Box”, również osiągnie ogromny sukces? Czytaj więcej

#2 sorek

Odkrycie

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1450 postów
  • Miasto: się biorą takie głupie pytania?

Napisano 18 luty 2009, 12:58

Spodziewałem się takiej oceny. Gra jest już na moim dysku od wujka z pewnego skandynawskiego kraju. Mam tylko nadzieje, że gra mnie nie zawiedzie, bo szczerze? Gry z tej serii jakoś mnie już mniej ciągną wink.gif

#3 D154573R

Mądrala

• Użytkownicy
  • PipPipPipPip
  • 226 postów
  • Miasto: Wodzisław Śląski / Częstochowa

Napisano 18 luty 2009, 14:10

Spodoba Ci się, ale na max 2 dni wink.gif Później zaczną Cie wkurzać nieudane misje i brak szybkiej powtórki. Dodatkowo niestety tzw. Dzwon będzie Ci zbyt często towarzyszył nawet kiedy się nie będziesz tego spodziewał. Ucieczka przed tymi ciemnymi samochodami będzie bardzo dołująca ponieważ pokazują się z... ehm poprostu są i ich sie nie da zgubić, a i mają najmocniejsze silniki i najmocniejsze wozy biggrin.gif

Co do lektora to jest spoko, ale jest zbyt cicho. Doczytałem się gdzieś, że wersja angielska nie ma tego problemu. To chyba tyle wink.gif

#4 sorek

Odkrycie

• Użytkownicy
  • 1450 postów

Napisano 18 luty 2009, 14:14

Pograłem troche i... takie poprawione poprzednie burnouty. Jazda motorem się nie bardzo nadaje do tej gry, ale jeśli chodzi o samochód to jst dość dobry "model" rozwałki wink.gif Jednak, ja w poprzednie burnouty (najbardziej revenge) grałem potwornie długo i mnie mało co może zaskoczyć wink.gif

Edit:
A wiecie po czym wyłączyłem gre? Jak w radiu, zaczął (niewiadomo skąd) lecieć Blog 27, przysięgam, nie włączę już tej gry xD

#5 MTS

Mądrala

• Redakcja
  • PipPipPipPip
  • 165 postów
  • Miasto: Poznań

Napisano 18 luty 2009, 14:30

CYTAT
Jazda motorem się nie bardzo nadaje do tej gry

A mi bardzo przypadła do gustu jazda motorem - ot, takie miłe urozmaicenie, szczególnie na początku, gdy w garażu nie ma szybkich aut (dwuślady to tutaj potwornie szybkie bestie).

CYTAT
Ucieczka przed tymi ciemnymi samochodami będzie bardzo dołująca ponieważ pokazują się z... ehm poprostu są i ich sie nie da zgubić, a i mają najmocniejsze silniki i najmocniejsze wozy

IMO dobrze, że nie da się ich zgubić i pojawiają się ciągle nowe tego rodzaju pojazdy - co to by była za sztuka zrobić dwa-trzy takedowny na początku wyzwania i jechać przez 3/4 trasy samotnie? smile.gif

CYTAT
Co do lektora to jest spoko, ale jest zbyt cicho.

Owszem, czasami mówi troszkę cicho, ale nie na tyle, by to w znacznej mierze irytowało (przynajmniej mnie).

CYTAT
A wiecie po czym wyłączyłem gre? Jak w radiu, zaczął (niewiadomo skąd) lecieć Blog 27, przysięgam, nie włączę już tej gry

O, ja ani razu nie słyszałem utworu tego zespołu w radiu. Zresztą i tak słucham tylko Vivaldiego i Bacha, rozwalając wszystko, co się da... smile.gif

Szczerze powiedziawszy, w poprzednie części nie grałem, toteż nie mogę porównać najnowszej odsłony serii do poprzednich edycji cyklu.

Dla mnie gra wybitna. Gram w nią przez około tydzień przynajmniej 2-3 godziny dziennie i nie odczuwam żadnego znużenia (i to nie dlatego, że dawno nie grałem w tego typu produkcję - Test Drive Unlimited i Race Driver: GRID to gry, które od kilku miesięcy są często przeze mnie uruchamiane).

#6 MILANS

Odkrycie

• Redakcja
  • 1099 postów

Napisano 19 luty 2009, 08:34

CYTAT(sorek @ 18 Feb 2009, 12:58) <{POST_SNAPBACK}>
Gra jest już na moim dysku od wujka z pewnego skandynawskiego kraju.

Jesteś dumny z tego, że kradniesz?

#7 sorek

Odkrycie

• Użytkownicy
  • 1450 postów

Napisano 19 luty 2009, 09:18

Tego ine powiedziałem smile.gif

#8 Havoc

Chodzące F1

• Użytkownicy
  • 2099 postów
  • Miasto: Skarżysko - Kamienna

Napisano 19 luty 2009, 11:19

CYTAT(D154573R @ 18 Feb 2009, 14:10) <{POST_SNAPBACK}>
Spodoba Ci się, ale na max 2 dni wink.gif

Gram już tydzień i to drugi raz bo savy wcięło tongue.gif

CYTAT
Później zaczną Cie wkurzać nieudane misje i brak szybkiej powtórki.

E...nie chcę osądzać, ale osobiście przegrałem może 2 na 40 wyścigów. Po prostu to cholerstwo jest za łatwe. Ale kiedy się już nie uda to...taratara NUM 6 -> NUM2 -> NUM6 i jedziemy od nowa. [takie menu restartu wyskoczy].

WAŻNE: Poprawić to w recenzji bo jak napisałem możliwość restartu jest, więc -brak teleportu, nie zalicza się do żadnych minusów.

CYTAT
Dodatkowo niestety tzw. Dzwon będzie Ci zbyt często towarzyszył nawet kiedy się nie będziesz tego spodziewał.

Dzwon nie towarzyszy kiedy się nie uderza w ściany i nie jeździ na samym skraju bezpieczeństwa czyt. poboczem czekając aż jakiś murek "wyskoczy".

CYTAT
Ucieczka przed tymi ciemnymi samochodami będzie bardzo dołująca ponieważ pokazują się z... ehm poprostu są i ich sie nie da zgubić, a i mają najmocniejsze silniki i najmocniejsze wozy biggrin.gif

Po co je niszczyć. Wystarczy jechać skrótami i na dopalaczu, a żaden się nam do tyłka nie dobierze wink.gif A przecież o to chodzi żeby się nie dało zgubić, mają adrenalinę podnosić przez cały czas.

Użytkownik Havoc edytował ten post 19 luty 2009, 11:22

#9 MTS

Mądrala

• Redakcja
  • PipPipPipPip
  • 165 postów

Napisano 19 luty 2009, 12:02

CYTAT
Ale kiedy się już nie uda to...taratara NUM 6 -> NUM2 -> NUM6 i jedziemy od nowa. [takie menu restartu wyskoczy].
WAŻNE: Poprawić to w recenzji bo jak napisałem możliwość restartu jest, więc -brak teleportu, nie zalicza się do żadnych minusów.

Nic nie będzie poprawiane. Nie wiem, czy są to jakieś kody (no chyba tak - skoro wiedzą o tym nieliczni), ale w grze nie ma oficjalnego restartu. Jakby była jasna opcja "Zrestartuj wyzwanie" po przegranej, to nie byłoby problemu. Magicznych "wklepek" na pewno nie będą uwzględniał...

#10 D154573R

Mądrala

• Użytkownicy
  • PipPipPipPip
  • 226 postów

Napisano 19 luty 2009, 14:12

CYTAT(sorek @ 18 Feb 2009, 14:14) <{POST_SNAPBACK}>
Pograłem troche i... takie poprawione poprzednie burnouty. Jazda motorem się nie bardzo nadaje do tej gry, ale jeśli chodzi o samochód to jst dość dobry "model" rozwałki wink.gif Jednak, ja w poprzednie burnouty (najbardziej revenge) grałem potwornie długo i mnie mało co może zaskoczyć wink.gif

Edit:
A wiecie po czym wyłączyłem gre? Jak w radiu, zaczął (niewiadomo skąd) lecieć Blog 27, przysięgam, nie włączę już tej gry xD

Ja ukończyłem tylko jazdę motorem w 100% bo była moim zdaniem najlepiej zrobiona. Polecam wink.gif Co do Blog 27 to nie ma takiej piosenki na liście EA TraX wink.gif Podoba mi się muzyka klasyczna w taj grze oraz inne ciekawe zespoły, które lubię ;] Każdy znajdzie coś dla siebie.

Co do częstego dzwonu, no to bywało dość często, że lekko zahaczając o inny samochód miałem dzwon. Innym razem czołówka i dzwonu nie było, ot takie błędy, które jednak denerwują wink.gif

Czepiam się o te błędy bo u mnie gierka często haczyła bez powodu dlatego mnie to tak wkurzało smile.gif

#11 MTS

Mądrala

• Redakcja
  • PipPipPipPip
  • 165 postów

Napisano 19 luty 2009, 14:33

CYTAT
Czepiam się o te błędy bo u mnie gierka często haczyła bez powodu dlatego mnie to tak wkurzało

Warto wyłączyć efekt SSAO - niemały przyrost klatek na sekundę gwarantowany! smile.gif

#12 sorek

Odkrycie

• Użytkownicy
  • 1450 postów

Napisano 19 luty 2009, 15:01

CYTAT(MTS @ 19 Feb 2009, 16:33) <{POST_SNAPBACK}>
Warto wyłączyć efekt SSAO - niemały przyrost klatek na sekundę gwarantowany! smile.gif

Ale i gra traci klimat wink.gif

A, zespolu może nie znalazłeś, nie wiem skąd się znalazł, może on to z neta pobiera? wink.gif

#13 Havoc

Chodzące F1

• Użytkownicy
  • 2099 postów

Napisano 19 luty 2009, 19:13

CYTAT(MTS @ 19 Feb 2009, 12:02) <{POST_SNAPBACK}>
Nic nie będzie poprawiane. Nie wiem, czy są to jakieś kody (no chyba tak - skoro wiedzą o tym nieliczni), ale w grze nie ma oficjalnego restartu. Jakby była jasna opcja "Zrestartuj wyzwanie" po przegranej, to nie byłoby problemu. Magicznych "wklepek" na pewno nie będą uwzględniał...

Że co?! Włącz tą grę kolego i naciśnij NUM6. Wygląda Ci to na jakieś kody? wink.gif Dopisz za to w minusach w takim razie że lektor nie raczył wspomnieć o tym panelu. Ale tam masz dodatkowe opcje rozgrywki i tyle. Więc jest to 1. Ważna rzecz 2. Nie są to żadne kody!

#14 sorek

Odkrycie

• Użytkownicy
  • 1450 postów

Napisano 19 luty 2009, 19:17

A num6 to gdzie jest konkretnie? wink.gif

#15 MTS

Mądrala

• Redakcja
  • PipPipPipPip
  • 165 postów

Napisano 19 luty 2009, 20:29

CYTAT
Nie są to żadne kody!

Faktycznie! Jest tam takie sprytne menu (alleluja!). I można zrestartować nieudane zadanie (jeszcze raz: alleluja!). Nie wiem, kto był na tyle mądry, by przypisać tak ważne opcje tak "egzotycznym" klawiszom. Dziwne - po pierwszym uruchomieniu produkcji sprawdzałem działanie każdego przypisanego do gry przycisku. Nie wiem, jak mi to umknęło... dry.gif
Swoją drogą, w opcjach funkcja ta jest nie najlepiej opisana.

CYTAT
Dopisz za to w minusach w takim razie że lektor nie raczył wspomnieć o tym panelu.

Ej, spoko, spoko - już ja wiem, co wpisać.
Niemniej jednak wielkie dzięki. smile.gif
Biję się w pierś i zapewniam, że z większą uwagą będę sprawdzał tego rodzaju szczególiki.

#16 Havoc

Chodzące F1

• Użytkownicy
  • 2099 postów

Napisano 19 luty 2009, 21:51

Ano właśnie wink.gif Trzeba czasem wybadać tytuł, choć niesamowite jest że nigdzie o tym nie wspomnieli w podpisach czy "Atomice".

W każdym razie gra jest super, choć ponoć słabsza od konsolowych poprzednich Burnoutów, nie wnikam bo nie grałem ;] Mi wystarczy na razie ten tytuł. Enjoy! smile.gif

#17 D154573R

Mądrala

• Użytkownicy
  • PipPipPipPip
  • 226 postów

Napisano 20 luty 2009, 08:53

Na 99% SSAO to ja miałem wyłączone wink.gif Początkowo nawet grałem na rozdziałce 1920x1200 (bez cieni) na moim GF ;D Jazda motorami działała zawsze płynnie, ale schody przy samochodach się zaczeły i gram na 1680 wink.gif

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Polecamy: Agencja interaktywna, Tanie strony internetowe, Laptopy, Nero, Download: Alcohol 120%, Download: FileZilla, Download: IrfanView, Download: ooVoo, Download: OpenOffice, Test: Intel Core i5, płytki