Skocz do zawartości

S.T.A.L.K.E.R.: Czyste Niebo (komentarze)

1 odpowiedź w tym temacie

#1 Bot PC Centre

Bot PC Centre

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5879 postów

Napisano 15 wrzesień 2008, 16:33

Zapraszamy Was do komentowania publikacji, której skrót znajduje się poniżej. Zachęcamy też do dzielenia się Waszym zdaniem na inne tematy!

S.T.A.L.K.E.R.: Czyste Niebo

S.T.A.L.K.E.R.: Cień Czarnobyla - gra studia GSC Game Word - zasłynęła w growym świecie nie tylko dzięki wielokrotnie przekładanym terminom wydania, ale także dzięki pewnej nowatorskości, jaką wprowadziła do gatunku. Wykreowany świat zachwycał szczegółowością i klimatem, a dzięki przemyślanej fabule, gracz z zaciekawieniem przechodził kolejne misje. Niestety, produkt miał kilka wad – przeszkadzała przede wszystkim niemożność korzystania z pojazdów (lub brak tzw. szybkiej podróży), zakończenia (przypominam, iż było ich siedem), a i bez kilku bugów i niedociągnięć się nie obeszło. Kilka miesięcy po premierze Cienia Czarnobyla, twórcy zapowiedzieli rozszerzenie. Na początku miał to być zwyczajny dodatek, który po prostu rozbudowałby podstawkę, jednak pomysłów było tak wiele, iż postanowiono Czyste Niebo wydać w postaci osobnego produktu. Jako że tytuł miał poprawić to, co przeszkadzało poprzednio, a dodatkowo dodać kilka ciekawych pomysłów, nie muszę chyba nikomu uświadamiać, że na grę czekałem z niemałą niecierpliwością… Czytaj więcej

#2 krytyk

• Goście

Napisano 2 marzec 2012, 16:08

Gra nie jest zła, pierwsze moje wrażenie nie było dobre i ją odstawiłem na jakiś czas na półkę, jednak się okazało że nie zainstalowałem patcha z drugiej płyty. Ale po ponownej instalacji, i graniu w jej ostateczną wersję, stwierdzam że to całkeim udana gra. Mimo że jest trudna i jakaś taka dziwna. Dzięki jednak realności i klimacie na prawdę przyjemnie się w to gra, możliwość wyboru broni i ekwipunku to duża zaleta tej gry. Strzelanie z broni pokazano bardzo autentycznie. Z drugiej strony żeby zabić niektórych wrogów trzeba do nich strzelać długo jak w niekótrych grach, a są oni bardzo sprytni, chowają się, nawet okrążają, mało grałem w FPS, ale pierwszy raz się spotkałem z tak inteligentnym wrogiem komputerowym. I to jest siłą tej gry: ciekawe walki, trudność, klimat, dużo rodzajów broni i ekwipunku. Nie jest to jakiejś wysokiej klasy gra, ale grywalna, więc mimo wszystko polecam, ale lepiej zagrać moim zdaniem w Fallouta 3, ktory jest dużo lepszą grą tego typu, ale jak przeszliśmy Fallouto to możemy sięgnąć po Stalker, ale wcześniej zainstalujcie wszystkie patche :D

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Polecamy: Agencja interaktywna, Tanie strony internetowe, Laptopy, Nero, Download: Alcohol 120%, Download: FileZilla, Download: IrfanView, Download: ooVoo, Download: OpenOffice, Test: Intel Core i5, płytki