Największe wpadki roku 2006
Rozpoczęty przez Bot PC Centre, 31 gru 2006, 08:58
11 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 3 styczeń 2007, 22:49
wydajność w dx9 nie jest tu wyznacznikiem dla mnie bo kart została stworzona jako pierwsza która obsługuje dx10 a nawet jeszcze nie ma do tego sterowników
nie działa na PCI-E 8x
brak certyfikatu SIG -0 zgodność z PCI-E
nie wyświetla obrazu szyfrowanego HDCP w rozdzielczości 2048x1536
dla mnie to wystarczy żeby nie kupić tej karty za 2000 zl, od produktu tej klasy i za tą cenę wymagam perfekcji
nie działa na PCI-E 8x
brak certyfikatu SIG -0 zgodność z PCI-E
nie wyświetla obrazu szyfrowanego HDCP w rozdzielczości 2048x1536
dla mnie to wystarczy żeby nie kupić tej karty za 2000 zl, od produktu tej klasy i za tą cenę wymagam perfekcji
Napisano 4 styczeń 2007, 00:16
8800 i tyle. A ci co maja jeszcze wglad na serwisy glowne powiedziec moga wiecej. Porazka z Expressem w SLI. Padaka z bankami ramow. Wydzielane cieplo...zasilacz. A najlepszy lol to 8800GTS , ktory juz dzis nie blyszczy nawet w DX9 za to cena owszem..
AM2 nie jest rozczarowaniem i nie jest nim PS3. Cena moze i tak ale obiektywnie powiem , ze PS3 jest dopiero prawdziwym NEXT GENEM a nie X360...
AM2 nie jest rozczarowaniem i nie jest nim PS3. Cena moze i tak ale obiektywnie powiem , ze PS3 jest dopiero prawdziwym NEXT GENEM a nie X360...
Napisano 4 styczeń 2007, 00:26
Jak ktoś pakuje się w SLI z 8800GTX to nie jest problem dla niego zapatrzyć się w dwa PCI-E 16x. Zastanawiam się po co sterownik do dx10, jak nie ma jeszcze żadnej gry z dx10. Problem z HDCP jest istotny bo nie mam zielonego pojęcia czy jest to problem sprzętowy czy też można go rozwiązać "nową" porcją sterowników. Ciekawe czy jak wyjdą nowe sterowniki z obsługą dx10 i poprawionym HDCP dalej będzie to według Ciebie największa wpadka 2006r? Myślę że seria 5XXX za bardzo utknęła autorowi w pamięci i że boji się powtórki z rozrywki.
Napisano 4 styczeń 2007, 13:33
ja bym dał QuadSLI na pierwsze miejsce - bo to jest kaszana do ^2 ;] nie dość że dwa razy droższa od SLI to jeszcze wolniejsze
moja klasyfikacja
5 AM2
4 G80 - przez przeróżniaste problemy ;]
3 VISTA - coś od M$ musi być ^^
2 QuadFX od AMD - sama platforma [2 x procek + mobo pobiera 300W ;]) i do tego wydajność niższa od C2Q
1 QuadSLI
moja klasyfikacja
5 AM2
4 G80 - przez przeróżniaste problemy ;]
3 VISTA - coś od M$ musi być ^^
2 QuadFX od AMD - sama platforma [2 x procek + mobo pobiera 300W ;]) i do tego wydajność niższa od C2Q
1 QuadSLI
Napisano 4 styczeń 2007, 20:31
CYTAT(SimoN @ 4 January 2007, 21:52) <{POST_SNAPBACK}>
Firekage czemu według Ciebie X360 nie jest NEXT GENEM ? PS3 wcale nie zachwyca i trzeba było na niego czekać ponad rok dłużej niż na X360.
Temu nie jest , ze kolejny klocek wniosl wyzsza rozdzialke i nic wiecej. A PS3 jakby nie bylo ma Blue Raya wiec juz cos wiecej ponadto widziales kontroler do PS3?? To tez jest nowosc a nie to co ma 360....Ponadto jak to sami konsolowcy mowia i zainteresowani w temacie...360 nie musieli wypuszczac bo stary klocek tez dalby jeszcze rade...A to , ze musiano czekac na PS3. Powiem ci , ze tak juz raz bylo. PS2 wydano szybko i do konca pewne pismo utrzymywalo , ze na nia bedzie masa gier a obsowki wynikaja z problemow programowania , X wyszedl pozniej i na starcie latwiej sie go programowalo , mial tez mase gier i jeszcze lepiej wygladaly. Wiec tutaj nie ma co spekulowac z czasem czekania bo to tylko na dobre wyjdzie. Juz 8800 wyszedl szbyko i co...
Napisano 4 styczeń 2007, 21:28
8800 wyszedł i jest najszybszą kartą na runku i nikt tego nie zaneguje. A z tego co wiem to już teraz programiści mówią ze lepiej im się programuje na X360 niż na ps3, dlatego że X360 jest dłużej na rynku. Ja jakoś nie widze nic takiego rewolucyjnego w Blue Ray (zresztą jego koszt był i jest problemem dla SONY). MS ma zewnętrzny odtwarzacza HD DVD dla Xboksa wiec w czym problem? Dla SONY czekanie na pewno na dobre nie wyszło straciła masse klientów na rzecz X360 bo klienci mieli dość ciągłych przesunięć premiery.
Napisano 5 styczeń 2007, 01:50
CYTAT(SimoN @ 4 January 2007, 23:28) <{POST_SNAPBACK}>
Dla SONY czekanie na pewno na dobre nie wyszło straciła masse klientów na rzecz X360 bo klienci mieli dość ciągłych przesunięć premiery.
Chyba sobie zarty robisz. X360 w Japoni czyli kraju gdzie gier i gadzetow do konsol sprzedaje sie najwiecej , nie jest wcale popularny aby nie opwiedziec , ze jego "zla passa" byla przyczyna przetasowan na stanowisku dyrektorow odpowiedzialnych za 360. Tam nie ufaja Billow i i tyle. X360 ma szanse w stanach , w EU raczej juz srednie...
Napisano 5 styczeń 2007, 06:50
Co ty myślisz że tylko Japonia istnieje? z tego co czytałem to w USA sprzedano więcej PS3 niż w Japonii. Wiec żeby odnieść sukces trzeba wszystkie rynki traktować poważnie. A że x360 źle się sprzedaje w Japonii to żadna tajemnica. W okresie przedświątecznym w Japonii największym zainteresowaniem cieszyła się konsola Wii później Ps3 i gdzieś tam daleko w tyle x360. Ale zauważ że X360 jest już od ponad roku na rynku i dobrze sprzedaje się w USA, a także w niektórych krajach europy zachodniej.
Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
Polecamy: Agencja interaktywna, Tanie strony internetowe, Laptopy, Nero, Download: Alcohol 120%, Download: FileZilla, Download: IrfanView, Download: ooVoo, Download: OpenOffice, Test: Intel Core i5, płytki

Dodaj odpowiedź