Skocz do zawartości


Cos mi sie kopie z bootem


  • Please log in to reply
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 Michał

Michał

    Znawca tematu

  • Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 650 postów
  • Płeć: Mężczyzna

Napisano 5 listopad 2006, 20:29

Obojetnie jaki program bootujacy sobie wgram to nie ładuje mi ani LILO, ani GRUBBA. W momencie gdy powinno w przypadku LILO wyskakuje ERROR, a w wypadku GRUBBA wyskakuje napis GRUB i staje w miejscu. Czy moze mi ktos pomoc w tym problemie? Juz nie wiem co na to poradzic...

Aha, probowalem wgrywac na MBR i na partycji z Linuxem. Mam 2 systemy - to tak w ramach wyjasnienia:P

#2 SecurityHost

SecurityHost

    Jestem tu nowy

  • Użytkownicy
  • Pip
  • 13 postów
  • Płeć: Mężczyzna
  • Miasto: Lublin

Napisano 24 kwiecień 2016, 13:23

uruchamiasz konsole:

mkdir /mnt/root
mount -t ext4 /dev/sda2 /mnt/root - partycja linux
mount -t proc none /mnt/root/proc
mount -o bind /dev /mnt/root/dev
chroot /mnt/root /bin/bash

Konfiguracja GRUB-a
dpkg-reconfigure grub-pc

W linux default command line wpisujesz - quiet splash i enter / enter

update-grub
reboot

#3 jolilich

jolilich

    Jestem tu nowy

  • Użytkownicy
  • Pip
  • 1 postów

Napisano 24 kwiecień 2017, 11:12

hej

#4 Miodor

Miodor

    Jestem tu nowy

  • Użytkownicy
  • Pip
  • 5 postów
  • Płeć: Mężczyzna

Napisano 1 maj 2017, 18:16

Może poszperaj trochę tutaj http://www.niemieszane.info Powinieneś znaleźć jakieś odpowiedzi :)




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych