Skocz do zawartości


Cień etykiet ikon pulpitu


  • Please log in to reply
17 odpowiedzi w tym temacie

#1 rydelek

rydelek

    Jestem tu nowy

  • Użytkownicy
  • Pip
  • 7 postów

Napisano 11 październik 2006, 10:35

Ratunku!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jak mam zlikwidowac kolorową ramkę,która nie wiem czemu pojawiła się nagle pod wszystkimi ikonkami pulpitu. Próbowałam już bawic sie właściwosciami i nic HEEEEEEEELP

#2 AndrzejSnk

AndrzejSnk

    Legenda forum

  • Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2812 postów
  • Płeć: Mężczyzna

Napisano 11 październik 2006, 15:14

CYTAT(rydelek @ 11 October 2006, 11:35) <{POST_SNAPBACK}>
Ratunku!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jak mam zlikwidowac kolorową ramkę,która nie wiem czemu pojawiła się nagle pod wszystkimi ikonkami pulpitu. Próbowałam już bawic sie właściwosciami i nic HEEEEEEEELP


a możesz pokazać jak ta "kolorowa ramka" wygląda? <bo to chyba nie to oczym teraz myśle>
a więc tak zrób PrintScreena i następnie obrazek wrzuć na http://imageshack.us/ i podaj linka

#3 rydelek

rydelek

    Jestem tu nowy

  • Użytkownicy
  • Pip
  • 7 postów

Napisano 11 październik 2006, 16:33

CYTAT(AndrzejSnk @ 11 October 2006, 16:14) <{POST_SNAPBACK}>
a możesz pokazać jak ta "kolorowa ramka" wygląda? <bo to chyba nie to oczym teraz myśle>
a więc tak zrób PrintScreena i następnie obrazek wrzuć na http://imageshack.us/ i podaj linka



Hmm.... No więc tak ramka jest taka jak ta która pojawia się w momencie zaznaczenia ikony na pulpicie (tzn np. nazwa pliku na niebieskim tle) tyle,że one zrobiły sie nagle i na wszystkich plikach na moim pulpicie a PrintScreena nie mam teraz jak zrobic bo to na domowym komputerku,a teraz latam z laptopem. Możesz mi jakos pomóc?????

#4 darek_dade

darek_dade

    Legenda forum

  • Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2706 postów
  • Płeć: Mężczyzna
  • Miasto: Toronto

Napisano 11 październik 2006, 17:01

Poki co czekamy na screena.

Moja, nieco przedwczesna diagnoza to siakis wirusek.

#5 rydelek

rydelek

    Jestem tu nowy

  • Użytkownicy
  • Pip
  • 7 postów

Napisano 11 październik 2006, 17:17

CYTAT(darek_dade @ 11 October 2006, 18:01) <{POST_SNAPBACK}>
Poki co czekamy na screena.

Moja, nieco przedwczesna diagnoza to siakis wirusek.

nie:(sad.gif tylko nie wirusek
a tak serio to czy to możliwe mam dobre antywirki w komputerku....no i oprócz tego tła nic sie nie dzieje

#6 darek_dade

darek_dade

    Legenda forum

  • Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2706 postów
  • Płeć: Mężczyzna
  • Miasto: Toronto

Napisano 11 październik 2006, 17:25

Dlatego napisalem, ze diagnoza jest przedwczesna.

Po za tym nie ma niezawodnych antywirusow.

#7 Tommy

Tommy

    Legenda forum

  • Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3451 postów
  • Płeć: Mężczyzna
  • Miasto: Rybnik*

Napisano 11 październik 2006, 17:33

Chyba rozumiem o co Ci chodzi. Nazwa każdego pliku jest otoczona taką przerywaną linią i pole zamiast być przeźroczyste po prostu ma kolor? W starszych windowsach bodaj też tak było.

#8 rydelek

rydelek

    Jestem tu nowy

  • Użytkownicy
  • Pip
  • 7 postów

Napisano 11 październik 2006, 17:34

[quote name='darek_dade' date='11 October 2006, 18:25' post='31596']
Dlatego napisalem, ze diagnoza jest przedwczesna.

Po za tym nie ma niezawodnych antywirusow.



Ok więc jak tylko dotrę do domowego komputerka to puszczę

#9 rydelek

rydelek

    Jestem tu nowy

  • Użytkownicy
  • Pip
  • 7 postów

Napisano 11 październik 2006, 18:03

CYTAT(Tommy @ 11 October 2006, 18:33) <{POST_SNAPBACK}>
Chyba rozumiem o co Ci chodzi. Nazwa każdego pliku jest otoczona taką przerywaną linią i pole zamiast być przeźroczyste po prostu ma kolor? W starszych windowsach bodaj też tak było.

Nio dokładnie tak jest tyle,że wcześniej było normalnie ...psuje mi to całą kompozycje pulpitu i nie umiem się tego pozby sad.gifsad.gif

#10 Tommy

Tommy

    Legenda forum

  • Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3451 postów
  • Płeć: Mężczyzna
  • Miasto: Rybnik*

Napisano 11 październik 2006, 18:21

CYTAT(rydelek @ 11 October 2006, 19:03) <{POST_SNAPBACK}>
Nio dokładnie tak jest tyle,że wcześniej było normalnie ...psuje mi to całą kompozycje pulpitu i nie umiem się tego pozby sad.gifsad.gif

Nie sądzę, aby była to wina jakiegoś wirusa, aczkolwiek w stu procentach wykluczyć tego nie można. Używasz WinXP? Pogrzebiemy w opcjach, może się coś znajdzie smile.gif

EDIT:
Tak mi się przypomniało, może spróbuj całą kompozycję pulpitu zmienić?

#11 rydelek

rydelek

    Jestem tu nowy

  • Użytkownicy
  • Pip
  • 7 postów

Napisano 11 październik 2006, 18:25

CYTAT(Tommy @ 11 October 2006, 19:21) <{POST_SNAPBACK}>
Nie sądzę, aby była to wina jakiegoś wirusa, aczkolwiek w stu procentach wykluczyć tego nie można. Używasz WinXP? Pogrzebiemy w opcjach, może się coś znajdzie smile.gif



Tak mam XP a obcje juz całe przegrzebałam (na tyle na ile umiem) myślałam też ,że może to brak "ptaszka" w obcji "użyj cieni dla etykiet ikon" ale tam wszysko jest ok.... kurcze musze to jakoś usunąć

#12 rydelek

rydelek

    Jestem tu nowy

  • Użytkownicy
  • Pip
  • 7 postów

Napisano 11 październik 2006, 18:38

CYTAT(Tommy @ 11 October 2006, 19:21) <{POST_SNAPBACK}>
Nie sądzę, aby była to wina jakiegoś wirusa, aczkolwiek w stu procentach wykluczyć tego nie można. Używasz WinXP? Pogrzebiemy w opcjach, może się coś znajdzie smile.gif

EDIT:
Tak mi się przypomniało, może spróbuj całą kompozycję pulpitu zmienić?

  Zmieniłam... to paskudztwo nadal przykleione do ikonek:(

#13 Qba

Qba

    Legenda forum

  • Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1695 postów
  • Płeć: Mężczyzna
  • Miasto: Paradise City

Napisano 11 październik 2006, 19:23

Też tak kiedyś miałem, i z tego co pamiętam to w ustawieniach coś zmieniłem. Jak tylko sobie przypomne to napisze.

#14 czintos

czintos

    Jestem tu nowy

  • Użytkownicy
  • Pip
  • 36 postów
  • Miasto: Olkusz

Napisano 26 październik 2006, 23:09

Pamiętam, że w starszym windowsie 98 wystarczyło zmienić kolor tła pulpitu, ale czy w Xpku to pomoże nie wiem.

#15 Buben

Buben

    Jestem tu nowy

  • Użytkownicy
  • Pip
  • 1 postów

Napisano 14 styczeń 2008, 02:11

OMG co za odpowiedzi, ten pisze o wirusach, tamtem o czymstam, az sie wierzyc nie chce ze chcieliscie mu pomoc hahaha biggrin.gif
Wirusek mnie dobił biggrin.gif cóż za wybitnie nietrafna diagnoza <lol>

Odpowiedź:

Prawy przycisk na ikonkę Mój komputer >>> Właściwości >>> Zakładka Zaawansowane >>> Wydajność i kliknij Ustawienia i Użyj cieni dla etykiet ikon.

Finito, pozdro

Użytkownik Buben edytował ten post 14 styczeń 2008, 02:17


#16 Havoc

Havoc

    Legenda forum

  • Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2104 postów
  • Miasto: Skarżysko - Kamienna

Napisano 17 styczeń 2008, 16:03

CYTAT(Buben @ 14 Jan 2008, 02:11) <{POST_SNAPBACK}>
OMG co za odpowiedzi, ten pisze o wirusach, tamtem o czymstam, az sie wierzyc nie chce ze chcieliscie mu pomoc hahaha biggrin.gif
Wirusek mnie dobił biggrin.gif cóż za wybitnie nietrafna diagnoza <lol>

Odpowiedź:

Prawy przycisk na ikonkę Mój komputer >>> Właściwości >>> Zakładka Zaawansowane >>> Wydajność i kliknij Ustawienia i Użyj cieni dla etykiet ikon.

Finito, pozdro

Schowaj się...kolejne dziecko neostrady które niepotrafi czytać...A btw to nie odświeżaj postów sprzed roku!
A teraz czytaj!!
CYTAT(rydelek @ 11 Oct 2006, 18:25) <{POST_SNAPBACK}>
Tak mam XP a obcje juz całe przegrzebałam (na tyle na ile umiem) myślałam też ,że może to brak "ptaszka" w obcji "użyj cieni dla etykiet ikon" ale tam wszysko jest ok.... kurcze musze to jakoś usunąć

Jeszcze jakieś złote myśli?

Wszedłeś, zarejestrowałeś się, wyśmiałeś ludzi i co...? Sam zostałeś wyśmiany! Wracaj do kurnika.

Użytkownik Dacik edytował ten post 17 styczeń 2008, 18:04
Nie obrażajmy się nawzajem... proszę :)


#17 jkubik

jkubik

    Jestem tu nowy

  • Użytkownicy
  • Pip
  • 1 postów

Napisano 25 czerwiec 2008, 20:08

Wielu ludzi ma z tym problem bo przyczyną jest opcja na pozór nie związana z ikonkami bezpośrednio. A oto najprawdopodobniej poprawne rozwiązanie:

1. Klikamy na pulpicie PPM (prawym przyciskiem myszy :)
2. Wybieramy "Rozmieśc ikony według..."
3. Odznaczamy zaznaczenie przy opcji "Zablokuj elementy sieci Web na pulpicie"

Opcję tą możesz również znaleźć w

PPM->Właściwości-> Pulpit->Dostosuj Pulpit->Sieć Web->Zablokuj elementy pulpitu

I powinno działać ;)

#18 wwwENGLANDpl

wwwENGLANDpl

    Jestem tu nowy

  • Użytkownicy
  • Pip
  • 1 postów

Napisano 3 wrzesień 2010, 08:33

Zrobiłem tak jak podpowiedział jkubik

1. Klikamy na pulpicie PPM (prawym przyciskiem myszy :)
2. Wybieramy "Rozmieśc ikony według..."
3. Odznaczamy zaznaczenie przy opcji "Zablokuj elementy sieci Web na pulpicie"

i POMOGŁO. DZIEKI.




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych