Tutaj możesz skomentować publikację (lub aktualność), jaką opublikowaliśmy na łamach PC Centre. Serdecznie dziękujemy za wszystkie uwagi!
Test płyty głównej Asus M2N32-SLI Deluxe
Rozpoczęty przez Bot PC Centre, 26 cze 2006, 10:48
9 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 1 lipiec 2006, 20:01
CYTAT(PCCentre @ 26 June 2006, 11:48)
Tutaj możesz skomentować <A HREF="http://pccentre.pl/Article14138.htm" target="_blank">publikację (lub aktualność)</A>, jaką opublikowaliśmy na łamach PC Centre. Serdecznie dziękujemy za wszystkie uwagi!
CYTAT
Asus PC Probe II</b>
innych błędów (poza tym którym sam poprawiłem wcześniej) bark sam bym to wyedytował ale tam jest tyle tych „znaczków” ^^ że jeszcze bym coś popsuł
Napisano 4 lipiec 2006, 17:07
CYTAT
Głównym wyznacznikiem podkręcalności płyty jest maksymalna stabilna częstotliwość pracy szyny HTT. Produkt Asusa nie zachwyca w tej kwestii. Maksymalne, stabilne taktowanie, jakie udało się nam osiągnąć, to 405 MHz. Co ciekawe, pomimo tego, że BIOS-ie taktowanie szyny HTT wynosiło 425 MHz to i tak pracowała ona z częstotliwością 405 MHz. Trzeba jednak przyznać, że i tak jest to imponujący wynik.
Nic już nie rozumiem. To Asus nie zachwyca, czy ma imponujący wynik? NIe wiem co autor chciał przekazać w cytowanym tekście - coś namieszał.
Napisano 4 lipiec 2006, 17:10
CYTAT(Adam @ 4 July 2006, 18:07)
Nic już nie rozumiem. To Asus nie zachwyca, czy ma imponujący wynik? NIe wiem co autor chciał przekazać w cytowanym tekście - coś namieszał.
chyba raczej chodziło o 325 bo 405 to już klasa światowa
Napisano 4 lipiec 2006, 17:24
dzięki za uwagę
takie głupie błędy czasem umykają chociaż kilka razy się artykuł czyta.
cały problem w tym, że w czasie pisania artykułu maks HTT jakie udało się osiągnąc to 335 MHz. gdy artykuł był już gotowy, dostałem maila z najnowszym BIOSem który dodał płycie skrzydeł...

http://valid.x86-secret.com/show_oc?id=102939
cały problem w tym, że w czasie pisania artykułu maks HTT jakie udało się osiągnąc to 335 MHz. gdy artykuł był już gotowy, dostałem maila z najnowszym BIOSem który dodał płycie skrzydeł...

http://valid.x86-secret.com/show_oc?id=102939
Napisano 8 lipiec 2006, 22:15
Nieprecyzyjny czujnik to byłby wtedy, gdyby pokazywał zamiast 40*C powiedzmy 45*C.
Z tego co czytałem to one pokazują wyniki poniżej temperatury otoczenia ( 15*C ), albo znacznie powyżej fizycznej możliwości funkcjonowania sprzętu (170*C ), albo 6K obrotów na 12 cm wentylu kiedy miał jakieś 1,5K pewnie.
Konkludując: czujniki nie były nieprecyzyjne tylko wariowały i nie ma w tym nic kolokwialnego co najwyżej mamy tu do czynienia ze słownictwem dosyć obrazowym, można by je zastąpić zwrotem "czujniki nie funkcjonowały na tyle prawidłowo żeby w ogóle brać je pod uwagę" ja jednak wolę "wariujące" - wiadomo o co chodzi, czyta się to przyjemnie w ogóle jestem pod wrażeniem zdolności literackich Milansa
.
Z tego co czytałem to one pokazują wyniki poniżej temperatury otoczenia ( 15*C ), albo znacznie powyżej fizycznej możliwości funkcjonowania sprzętu (170*C ), albo 6K obrotów na 12 cm wentylu kiedy miał jakieś 1,5K pewnie.
Konkludując: czujniki nie były nieprecyzyjne tylko wariowały i nie ma w tym nic kolokwialnego co najwyżej mamy tu do czynienia ze słownictwem dosyć obrazowym, można by je zastąpić zwrotem "czujniki nie funkcjonowały na tyle prawidłowo żeby w ogóle brać je pod uwagę" ja jednak wolę "wariujące" - wiadomo o co chodzi, czyta się to przyjemnie w ogóle jestem pod wrażeniem zdolności literackich Milansa
Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
Polecamy: Agencja interaktywna, Tanie strony internetowe, Laptopy, Nero, Download: Alcohol 120%, Download: FileZilla, Download: IrfanView, Download: ooVoo, Download: OpenOffice, Test: Intel Core i5, płytki

Dodaj odpowiedź