Skocz do zawartości

The power of water - WC od podszewki

7 odpowiedzi w tym temacie

#1 Bot PC Centre

Bot PC Centre

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5879 postów

Napisano 13 grudzień 2005, 22:46

Tutaj możesz skomentować publikację (lub aktualność), jaką opublikowaliśmy na łamach PC Centre. Serdecznie dziękujemy za wszystkie uwagi!

#2 [GRUBY]

Osesek

• Użytkownicy
  • Pip
  • 3 postów

Napisano 14 grudzień 2005, 20:48

Troche złe podejście do sprawy smile.gif Niech sobie ktoś kupi taką nagrzewnice za 5-10zł i podłaczy ja do WC smile.gifŻycze szczęścia smile.gif Popierwsze jak to wyglada, a dwa to jaki syf smile.gif I to CPC smile.gif Ale ogólnie dobrze:)

#3 Dex

Ukryty talent

• Redakcja
  • PipPipPipPipPip
  • 340 postów
  • Miasto: Śrem / 17° 01' 03'' / 52° 05' 57''

Napisano 14 grudzień 2005, 21:24

Ja swoją nagrzewnice mam właśnie ze szrotu. To jest ta co na fotkach. Nie jest zasyfiała bo ją czyściłem w środku. Rozlutowanie takiej nagrzewnicy wcale nie jest trudne. Fotki mam więc może napisze coś o rozlutowywaniu żeby nie zepsuć sobie całej nagrzewnicy.

#4 [GRUBY]

Osesek

• Użytkownicy
  • Pip
  • 3 postów

Napisano 14 grudzień 2005, 23:40

Bez obrazy ale jak się pisze arta, to się umieszcza w nim note, że: możemu tak, że uzyć nagrzewnicy ze szrotu, ale najpierw musimy ja do tego przygotować.. i tu wstawiasz to jak ja wyczyścić smile.gif Bo z treści tego ata wynika-0 ludzie ludzie nie kupujcie markowych chłodnic, poco będziecie musieli czekać aż wam przyjdzie, wystrczy, że przejdziecie sie na złomy weżmiecie byle jaką nagrzewnic fiaciora podłaczasz ją do układu i już śmiga ) To jest dośc istotne co trzeba z nią wcześniej zrobić smile.gif Po drugie ta nagrzewnica której użyłeś jest ochydna, ma pogięte finy, tekiej nawet nie opłaca się czyścić z powodów estetycznych, lepiej dać te 10zł więcej i mieć z prostymi finami smile.gif Co do arta, jest tam błąd rzeczowy dotyczący bloków wierconych, OGr zauważył, że bloki wiercone nie są wcale takim shitem jak ty to opisujesz i bardzo dobrze nadaja sie do chlodzenia nawet procesora smile.gif

#5 Dex

Ukryty talent

• Redakcja
  • PipPipPipPipPip
  • 340 postów
  • Miasto: Śrem / 17° 01' 03'' / 52° 05' 57''

Napisano 14 grudzień 2005, 23:53

gdzie kupisz za 15zł nagrzewnice z prostymi finami ? no chyba że chodzi ci o te modele które mają stalowe finy

#6 [GRUBY]

Osesek

• Użytkownicy
  • Pip
  • 3 postów

Napisano 15 grudzień 2005, 00:05

na szrocie?? Ja kupiłem bez problemu z miedzianymi smile.gif Byłą to nagrzewnica od fiata 125p, ze wszystkim (budą) smile.gif

#7 MILANS

Odkrycie

• Redakcja
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1099 postów

Napisano 15 grudzień 2005, 00:48

gruby - dzieki za rady. art doczeka się drugiej częsci w której bedzie opisane jak krok po kroku złożyć zestaw. bedzie tez opisane jak wyczyscić nagrzewnicę.
BTW - to chyba była najlepsza nagrzewnica jaką udało się wydobyć z rdzewiejących wraków tongue.gif

#8 Wilkolis

• Goście

Napisano 18 styczeń 2012, 16:54

Wodne chłodzenie polecam jak najbardziej.
Swój piec składałem około 7dmiu miesięcy co kosztowało mnie naprawde dużo cierpliwości no i troche pieniedzy około 2 tyś euro.
Wode mam puszczona w obudowie THERMALTAKE -KANDALF a chłodzenie biegnie przez dwa dyski twarde , karte graficzną , ram oraz procesor.
Zainstalowałem 3 zbiorniki wodne w komputerze tak więc posiadam 1.2 litra wody w całym systemie.
Temp. procesora jak i karty graficznej podczas grania na pełnej rozdzielczości np. w BATTLEFIELD 3 po 40 min to ok 26 st. celcjusza.
Procesor z 2.8 jest podkrecony potężnie bo az do 4.2 GHZ
Zamierzam wymienic tylko pompe wodna na troche wydajniejsza bo aktualna przetacza 600 l wody na godzinke wiec 1.5 tyś. l bylo by lepszym rozwiazaniem dla mnie.
Pozdrawiam i zycze udanego overclockingu :)

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Polecamy: Agencja interaktywna, Tanie strony internetowe, Laptopy, Nero, Download: Alcohol 120%, Download: FileZilla, Download: IrfanView, Download: ooVoo, Download: OpenOffice, Test: Intel Core i5, płytki