Tutaj możesz skomentować publikację (lub aktualność), jaką opublikowaliśmy na łamach PC Centre. Serdecznie dziękujemy za wszystkie uwagi!
The power of water - WC od podszewki
Rozpoczęty przez Bot PC Centre, 13 gru 2005, 22:46
7 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 14 grudzień 2005, 21:24
Ja swoją nagrzewnice mam właśnie ze szrotu. To jest ta co na fotkach. Nie jest zasyfiała bo ją czyściłem w środku. Rozlutowanie takiej nagrzewnicy wcale nie jest trudne. Fotki mam więc może napisze coś o rozlutowywaniu żeby nie zepsuć sobie całej nagrzewnicy.
Napisano 14 grudzień 2005, 23:40
Bez obrazy ale jak się pisze arta, to się umieszcza w nim note, że: możemu tak, że uzyć nagrzewnicy ze szrotu, ale najpierw musimy ja do tego przygotować.. i tu wstawiasz to jak ja wyczyścić
Bo z treści tego ata wynika-0 ludzie ludzie nie kupujcie markowych chłodnic, poco będziecie musieli czekać aż wam przyjdzie, wystrczy, że przejdziecie sie na złomy weżmiecie byle jaką nagrzewnic fiaciora podłaczasz ją do układu i już śmiga ) To jest dośc istotne co trzeba z nią wcześniej zrobić
Po drugie ta nagrzewnica której użyłeś jest ochydna, ma pogięte finy, tekiej nawet nie opłaca się czyścić z powodów estetycznych, lepiej dać te 10zł więcej i mieć z prostymi finami
Co do arta, jest tam błąd rzeczowy dotyczący bloków wierconych, OGr zauważył, że bloki wiercone nie są wcale takim shitem jak ty to opisujesz i bardzo dobrze nadaja sie do chlodzenia nawet procesora
#8 Wilkolis
Napisano 18 styczeń 2012, 16:54
Wodne chłodzenie polecam jak najbardziej.
Swój piec składałem około 7dmiu miesięcy co kosztowało mnie naprawde dużo cierpliwości no i troche pieniedzy około 2 tyś euro.
Wode mam puszczona w obudowie THERMALTAKE -KANDALF a chłodzenie biegnie przez dwa dyski twarde , karte graficzną , ram oraz procesor.
Zainstalowałem 3 zbiorniki wodne w komputerze tak więc posiadam 1.2 litra wody w całym systemie.
Temp. procesora jak i karty graficznej podczas grania na pełnej rozdzielczości np. w BATTLEFIELD 3 po 40 min to ok 26 st. celcjusza.
Procesor z 2.8 jest podkrecony potężnie bo az do 4.2 GHZ
Zamierzam wymienic tylko pompe wodna na troche wydajniejsza bo aktualna przetacza 600 l wody na godzinke wiec 1.5 tyś. l bylo by lepszym rozwiazaniem dla mnie.
Pozdrawiam i zycze udanego overclockingu
Swój piec składałem około 7dmiu miesięcy co kosztowało mnie naprawde dużo cierpliwości no i troche pieniedzy około 2 tyś euro.
Wode mam puszczona w obudowie THERMALTAKE -KANDALF a chłodzenie biegnie przez dwa dyski twarde , karte graficzną , ram oraz procesor.
Zainstalowałem 3 zbiorniki wodne w komputerze tak więc posiadam 1.2 litra wody w całym systemie.
Temp. procesora jak i karty graficznej podczas grania na pełnej rozdzielczości np. w BATTLEFIELD 3 po 40 min to ok 26 st. celcjusza.
Procesor z 2.8 jest podkrecony potężnie bo az do 4.2 GHZ
Zamierzam wymienic tylko pompe wodna na troche wydajniejsza bo aktualna przetacza 600 l wody na godzinke wiec 1.5 tyś. l bylo by lepszym rozwiazaniem dla mnie.
Pozdrawiam i zycze udanego overclockingu
Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
Polecamy: Agencja interaktywna, Tanie strony internetowe, Laptopy, Nero, Download: Alcohol 120%, Download: FileZilla, Download: IrfanView, Download: ooVoo, Download: OpenOffice, Test: Intel Core i5, płytki

Dodaj odpowiedź